Poraďte nejaké, lebo v tomto smere som dosť zúfalá ... prosím žiadne moderné zamerikanizované, fakt nejaké pekné slovanské (nemusí byť zrovna naša slovenská dedinská klasika, lebo priezvisko máme netradičné)

sandras píše:Milan, Miloš, Matej, Juraj, Jaroslav, Jaromír, Ľubomír ... alebo študuj http://calendar.zoznam.sk/nameday-sksxhor.php

melindi píše:Erik,Maroš,Denis,Daniel, Artur,Matias,Lukas,Martin,Alexander,Andrej,Denis,Oliver,Patrik,Pavol, Šimon

vdovecXY píše:Erik,Denis,Artur...(?) v žiadnom prípade niesu slovanské mena.Za mojich mladých časov,keď som chodil do ZŠ,mali chlapci mená:Juraj(Ďuro),Peter,(Peťko)Pavol,(Paľko)Matej,Matúš,Ondej,Andrej,Ignác,Miroslav,František(Ferko),Lukáš(Luky),Stanislav(Stanko,Stando),Luboš(Ľubko),Branislav(Branko),Anton(Tonko),Igor(Ičo),Dušan(Duško)...No a samozrejme najviac boli frekventované tri"sväté"mená:Jozef,Ján a Štefan...Tak čo,vybrali ste si?

vdovecXY píše:Jeden môj kamarát má dcérky STANKU a MIRKU.Univerzálne mená,ktoré sa mi veľmi páčia.Môžete ho dať rovnako chlapcovi,ako aj dievčatku...