V osolenej vode uvaríme cestoviny (postupujeme podľa návodu na obale). 5 min. pred dovarením cestovín k ním pridáme hrášok. Po dovarení cestoviny s hrachom scedíme a odložíme nabok.
Na prípravu omáčky použijeme hrniec, v ktorom sme varili cestoviny. Hrniec dáme späť na šporák. Lyžičku olivového oleja, smotanu, šunku nakrájanú na kocky a strúhaný parmezán, dáme do hrnca a prevarime.
Do omáčky pridáme späť uvarené cestoviny s hráškom, premiešame, prehrejeme nakoniec dosolíme a dokoreníme čiernym korením a podávame.
Tanier s cestovinami môžeme pred podávaním dozdobiť strúhaným parmezánom alebo plátkom citrónu.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť