Jogurt vyrábam z original čerstvého kravského mlieka.
Z 2litrov mlieka mi vyjde cca 15jogurtov (používam poháriky z 250g medu)
Mlieko si prevaríme (nakoľko je čerstvé) a necháme ochladiť na 50stupňov. Keď je mlieko ochladené, trochu si prelejeme do misky a pridáme jogurt so živými kultúrami. Poriadno rozmiešame a vlejeme k ostatnému mlieku.
Takto "zarobené" mlieko ponalievame do pohárikov a uzavrieme.
Poháriky dávam na plech, vložíme do rúry a zapneme ju na predohrev 50stupňov. Keď je rúra zohriata na danú teplotu, vypneme ju. Pozor rúru NEOTVÁRAME!
Po hodine, opäť rúru zapneme na 50stupňov a nechápe piecť 4hodiny. Rúru po 4hodinách vypneme a jogurty necháme až do rána v rúre. Opäť pripomínam, že rúru neotvárame.
Jogurt sa nám cez noc dorobí a ráno ho už len presunieme do ladničky.
Ak budete robiť jogurty opakovane, nemusíte už kupovať jogurt. Môžete použiť tento váš urobený.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť