Recept som si upravila podla seba.
Pôvodne bol daný biely jogurt 450g no mala som ochutený marhulový 400g.
Jogurt som si dala do misky, pridala 1,5deci vody, a 350ml trstinového cukru. Zamiešala som metličkou.
V druhej miske som si zmiešala múku. Ja som kombinovala celozrnnú špaldovú múku, trochu hrubej a hladkej múky. Celkové množstvo bolo 500g. Do múky som nasypala sódu bicarbónu, kakao a štipku soli.
Túto múkovú zmes som postupne zamiešavala do jogurtovej zmesi.
Stačí iba metličkou alebo vareškou, mixér nieje potrebný.
Nakoniec si primiešame olej.
Plech si vymastíme a vysypeme hl. múkou a nalejeme cesto. Na vrch som poukladala kúsky marhúl a dala piecť na 170stupňov 35minút. Pri dopekaní vyskúšajte špajlou či je koláč upečený vo vnútri.
Po vybratí som koláč popichala vidličkou a vrch potrela marhulovým žemom.
Koláč je výborný, jemný a nadýchaný.
Ovocie môžete zameniť za hociaké aké máte k dispozícii.
Dobré je piecť na väčšom plechu, nakoľko sa koláč dvihne.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť