Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Kokosove kocky

ID 137 / Pridané 15.12.2014 12:35
40
Počet porcí
60 minút
Doba prípravy
Stredne ťažká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Vajcia 8 ks
Cukor kryštál 8 lyžica
Polohrubá múka 5 lyžica
Kakao 3 lyžica
Ingrediencie budem pisat postupne ako sa zakusok pripravuje, aby som nemusela najprv spocitavat kolko vsetkeho bude.
-------

cesto: 8vajec, 8lyzic krystaloveho cukru, 5lyzic polohrubej muky, 3lyzice kakaa

puncova masa: 6vajec, 6lyzic krystaloveho cukru, 6lyzic polohrubej muky, rum, nasekane hrozienka

biely krem: 500ml mlieka, 60g zlateho klasu, 2lyzice krystaloveho cukru, 200g masla, 150g praskoveho cukru

kokosovy krem: 2balicky kokosovej mucky, 100ml vriacej vody

marcipanova masa: 150g cery, 150g suseneho mlieka, 200g praskoveho cukru

poleva: cokoladova poleva
-----

postup:
cele vajcia vyslahame s cukrom dopenista, po lyziciach pridame muku a kakao a spolu zlahka premiesame. Cesto dame na vymasteny plech vysypany mukou a vo vyhriatej rure upecieme. Ked upeceny kolac vychladne, potrieme ho dzemom a nan rovnomerne rozotrieme puncovu masu. Na nu potom dame kokosovy krem zmiesany s bielym kremom a prikryjeme platom marcipanu. Hotovy kolac mozeme este poliat cokoladovou polevou.

puncova masa:
zltky vymiesame s cukrom, pridame do tuha vyslahany sneh a bielkov a muku. Spolu zlahka premiesame. Cesto nalejeme na vymasteny plech vysypany mukou a vo vyhrietej rure upecieme. Nechame vychladnut. Potom ho nakrajame na male kocky, ktore pokvapkame rumom, pridame posekane hrozienka a spolu premiesame. Nechame chvilu odstat.

biely krem:
z mlieka, zlateho klasu a krystaloveho cukru uvarime husty puding, ktory nechame vychladnut. Zmaknute maslo zmiesame s praskovym cukrom a vychladnutym pudingom.

kokosovy krem:
kokosovu mucku zalejeme 100ml vriacej vody a nechame vychladnut

marcipanova masa:
ceru, praskovy cukor a susene mlieko spolu spracujeme, rozvalkame na doske posypanej praskovym cukrom alebo cez potrav inarsku foliu.
Hodnotenie receptu
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hodnotené:
0
x |
Ohodnoťte ako v škole
Komentáre k receptu
30.09.2022 Viac

Re: akcie a zlavy

marianna12

Ahojte, pre všetkých čo si obľúbili lipozomálne vitamíny..všimla som si akciu na ...

30.09.2022 Viac

Re: suche cervene skarede flak ...

marianna12

V bylinkárni mi odporučili túto masť https://www.zdravysvet.sk/p/ekzelup-50ml po ...

17.03.2021 Viac

Re: Cvičenie

Sabinaca

Ja taky doporučuji koukat na konkrétní parametry. Dobrý je článek o výběru rotopedu, ...

09.03.2021 Viac

Re: Cvičenie doma

keilayh

Mám doma eliptical, to je za mňa najlepší cvičiaci stroj. Ale zas záleží či chceš ...

09.03.2021 Viac

Re: Vysporiadanie BSM podľa môjho ...

keilayh

Ahoj, osobne by som asi zašla za právnikom, ktorý by ti v tom osobne pomohol. Inak ...

16.07.2020 Viac

Re: Deti a sport

margitazvoncek

Ja som naše dieťa teraz prihlásila na hádzanú. Máme to kúsok a určite by som chcela ...

16.07.2020 Viac

Re: eshopy

margitazvoncek

Tu teda nesbíráš body ale často tam majú zaujímavé zľavy hlavne na topánky ale aj ...

16.04.2020 Viac

Re: SÚKROMNÁ MATERSKÁ ŠKOLKA ...

keilayh

Dala by som do súkromnej iba vtedy ak by nebolo miesto v štátnej, príp. ak by som ...

03.07.2019 Viac

Re: Piatok trinásteho

mechanis

Tak horoskopy su celkom dobre https://horoskopy.pozri.sk jasne iba pre zabavu ale ...

03.07.2019 Viac

Re: Dobre recepty

mechanis

Toto je celkom zaujimave a aj chutne https://recepty.pozri.sk/recept-pyre-z-cervenej-sosovice-514 ...

3832367x Viac

Cvičenie

veverka1
3373081x Viac

Cvičenie doma

Tranula00
3208400x Viac

SÚKROMNÁ MATERSKÁ ŠKOLKA

Bajuska27
3156861x Viac

Deti a sport

gombicka1
3084532x Viac

Eshopy

terez254
2926179x Viac

Piatok trinásteho

melindi
2814257x Viac

Dobre recepty

terez254
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť