Cibuľu si nakrájame na drobno, dáme osmažiť a pridáme mleté mäso, restujeme pokiaľ sa nám neoddelí.
Pridám rajčinové pretlaky alebo rajčinový pretlak a lúpané paradajky. Tie som teraz nemala, tak som dala 2pretlaky a hovädzí vývar nakoľko boli pretlaky velmi husté.
Zmäs okorením, osolím, ocukrím, pridám oregano a prelisovaný cesnak.
Dusíme zakryté asi 20minút.
2
Medzitým som si prichystala zeleninovú zmes - brokolicu na drobné ružičky a mrkvu na drobnejšie kúsky.
Tieto ingrediencie potrebujeme na bešamel:
800ml mlieka, 30ml oleja, 50g masla, 70g hladká múka, soľ a čierne korenie
3
Potrebujeme väčší hrniec alebo panvicu, do nej dáme rozohriať olej, priložíme maslo aby sa nám to spolu spojilo.
Pridáme múku - urobí sa nám v podstate zápražka. Postupne prilievame mlieko, stále mliešame až sa nám vytvorí krásny hustý krém.
Osolíme a okoreníme čiernym alebo bielym korením.
4
Všetko máme nachystané a môžeme vrstviť.
Plech si vymastíme trochou oleja.
Lazagne nevarím, iba ich vždy namočím do horúcej (teplej) vody.
Na každom poschodí mám 6 plátov. (spolu 18ks)
5
Vrstvila som lasagne, mäso, brokolica+mrkva a bešamel.
Čo sa týka mäsa, v receptoch býva uvedené aj 1kg, no nám sa to zdá moc, čiže robievam z polovičky.
Záleží na vašej chuti, či si dáte viac mäsa alebo zeleniny.
6
na úplne vrchnú vrstvu dáme bešame
7
a posypeme strúhaným tvrdým syrom.
Je dobré dať syr na hrubšie, nakoľko sa nám budú lasagne ešte 50minút piecť
Rúru si vyhrejeme na 180stupňov a pečieme 50minút.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť