Pre mňa už jednoduchy postup. Určite ho ešte pridám aj s fotopostupom :-)
Takže pekne po poriadku, najprv si urobíme mäsový základ. Toto mäso robím vo woku. Dám si olivový olej, orestujem cibulku, prihodím mleté mäso a restujem aby sa mäso od seba oddelilo.
Pridám lúpané rančiny z konzervy a malý pretlak. Ak máte čerstvé rajčiny môžete použiť aj tie, potom je dobré najprv ich zbaviť šupky. Túto zmäs okorením čiernym korením, osolím, pridám cesnak a oregano. Ja vždy do mäsa pridávam aj cukor, podla mňa cukor zlepší celkovú chuť.
Zakryjeme pokrievkov a na miernom ohni dusíme 20minut.
Medzitym si urobíme bešamel. Robím na väčšej panvici.
Na miernom ohni rozpustíme v oleji (30ml) maslo (50g), pridáme hl. múku (70g) a za stáleho miešania prilievame mlieko (800ml). Osolíme a okoreníme ml. čiernym korením.
Vznikne nám biely hladký krém.
Ak by sa vám to aj na začiatku nedarilo nezúfajte, mliekom si krém pekne dotvoríte. všetko sa pekne rozpustí a bude to take ako má byť :-)
Keď už máme všetko nachystané môžeme isť vrstviť. Plech si vymastim trochou oleja. Lasagne nemusíte variť, ja ich vždy pred ukladaním iba krátko namočím do teplej-horúcej vody.
Vrstvíme - lasagne, mäso a bešamel a toto opakujeme. Dáme si pozor aby nám zostal bešamel na uplne vrchnú vrstvu lasagní, nakoľko budeme posypať struhanym syrom a takto sa nam pekne na ten bešamel prichytí.
Syr použite aký máte radi buď parmezan, ementál alebo eidam.
Pečieme na 180 stupňov asi 50minút.
V receptoch na lasagne býva uvedeného mäsa viac (aj jedno kilo) no nám sa to potom zdá moc mäsové, preto sme to zredukovali.
Už sme vyskúšali aj lasagne so zeleninou (pol na pol) a boli vynikajuce.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť