Fotku som si zatiaľ požičala z netu, keď ich budem opäť robiť, priložím svoju.
Hladkú múku, práškový cukor, zmäknutý palmarín, žltky, pol balíčka kypriaceho prášku, a nastrúhanú citronovú kôru spolu zmiešame. Necháme odležať asi 30 minút buď v ladničke, alebo na inom chladnom mieste.
Pomúčime si dosku, cesto rozvaľkáme a vykrajujeme formičkou koláčiky. Robíme plné koliečka a napr. hviezdičky alebo srdiečka, kde si ešte stred vykrojíme. Je dobré si koláčiky počítať, aby nám vyšli dvojice.
Na plech si dávam papier na pečenie. koláčiky upečieme. Treba ich sledovať, aby moc nezhnedli a ostali pekne žlté.
Väčšinou koláčiky zlepujem na druhý deň. Potom môžete ozdobiť rozpustenou čokoládou. Stačia tzv. fŕkance
Miesto palmarínu môžeme použiť kludne obyčajné maslo.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť