Deň pred prípravou: Fazuľu namočte v miske so studenou vodou.
Postup: Ošúpte zemiaky, mrkvu, zeler, cibuľu a nakrájajte na malé kúsky. Cesnak očistíme a nadrobno nasekáme
V hrnci zovrieme vodu, a na 1 min. do nej vložíme rajčiny. Potom ich vyberieme opláchneme v studenej vode, zbavíme ich šupky, semienok a nakrájame na osminky.
Vo veľkom hrnci na olivovom oleji opražíme cibuľu, a postupne pridávame cesnak, zemiaky porestujeme, po chvíli pridáme mrkvu a zeler. Zasa chvíľu orestujeme a pridáme rajčiny. Nakoniec pridáme fazuľu, zalejeme vývarom, pridáme soľ a korenie a varíme cca 20 min.
Potom pridáme cestoviny a povaríme cca 5 min.
Pred dovarením pridáme nedrobno nasekanú bazalku a prevaríme 2-3 min.
Servírujeme ideálne do misky alebo hlbokého taniera, posypepme parmezánom.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť