V ingredienciach som zadala keksy, nakoľko tam nieje hotová surovina.
Použila som medovníky, ktoré zostali z vianoc. Je možné použiť aj bebe keksy alebo hociaké suché keksy.
---
Medovníky si rozmixujem. V mikrovlnke si rozpustím 100g masla a zmiešam s rozmixovanými medovníkmi.
Pripravím si formu na pečenie, kde na spodok uložím papier na pečenie, a nasypem prichystanú zmes. Bude to korpus koláča. Zmes iba utlačím lyžicou.
Do misky dáme mäkký tvarh, vanilkový pribináčik a práškový cukor. Z tých 150g cukru si dám bokom asi 2lyžice. Šlahačku si vyšlahám s vanilkovým cukrom a vmiešam do tvarohovej zmesy.
Pripravíme si želatínový stužovač podla návodu a vmiešame do tvarohovej zmesy. Natrieme na medovníkový korpus.
Navrch poukladáme ovocie. Ja som zvolila maliny, no môžete použiť aj jahody, černice alebo mandarinky z konzervy či mix lesného ovocia.
Ako posledné si urobíme želatínu podla návodu. Prášok želatíny sa iba vysype do vody, pridáme odložené 2lyžice cukru a krátko povaríme.
Odstavíme z plynu a stále miešame aby nám želatína vychladla.
Potom ju nalejeme na ovocie a môžeme dať chladiť. Ak budete robiť korpus z medovníkov, tak kludne nechajte odstáť až do druhého dňa.
V prípade keksov stačia 2-3hodiny.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť