Piškóta:
z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, po lyžiciach zašľaháme cukor, postupne po jednom žĺtky, potom vodu, olej, a preosiatu múku s kypriacim práškom. Nakoniec primiešame orechy.
Rozotrieme na plech, vystlaným papierom na pečenie. Pečieme pri 180stupňoch 10minút. (príp. kúsok viac treba sledovať)
Po vybratí necháme chvíľu postáť a potom zrolujeme aj s papierom na pečenie.
Necháme vychladnúť.
Plnka:
v pôvodnom recepte bolo salko skaramelizované, no robila som roládu na rýchlo a krém mi v pohode vyšiel aj len z obyčajného salka.
Maslo si vyšľaháme do peny, a pridáme salko. Ja som ešte do tohto krému pridala pár lyžíc kakaa.
Trochu krému si odložíme na potretie vrchu rolády.
Papier z rolády odstránime, potrieme lekvárom alebo džemom (každý podla chuti), navrstvíme plnku a zrolujeme.
Vrch rolády potrieme tiež krémom.
Dáme zatuhnúť.
Vrch rolády môžete posypať orechami (ak vám nejaké ostali, príp. aj kokosom), ja som ju celú obliala čokoládou.
Urobila som hustú polevu z čokolády na varenie a smotany.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť