Veľmi jednoduchý recept.
Väčšinou pečiem polovicu kačice, tú si umyjeme, osolíme a dáme do pekáča. Keď sa robí kačica samotná lepšie sa prepečie ako keď sa robí na kapuste.
Tentoraz som dala kapustu iba po bokoch. Priliala som asi 1dl bieleho vína. Kožu kačice som narezala, osolila a potrela medom. Dáme piecť asi tak na 1,5hodiny.
Zemiaky som robila zvlášť na plechu. Nechala som ich v šupke, potrela olivovým olejom, osolila, a posypala mletou rascou a mletou červenou paprikou.
Kto chce, môže si urobiť aj dresing z jogurtu, uhorky a cesnaku. Samozrejme osoliť a môžeme pridaj aj trochu cukru, a kto má rád dobrý je aj kôpor.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť