Slimáky sú z klasického kysnutého cesta.
pripravíme si kvások - do misky si rozrobím kocku droždia (42g), pridám lyžicu cukru, lyžicu múky, štipku soli a hrnček vlažného mlieka. Necháme podkysnúť cca 15min.
Medzitým si do väčšej misy (ja som robila v mise z mixeru) preosejeme múku, pridáme cukor, rozpustené maslo, zvyšné vlažné mlieko a nakoniec vykysnutý kvások.
Vypracujeme (ručne alebo mixerom), poprášime múkou a zakryjeme utierkou.
Necháme kysnúť cca 30min.
Plnka je klasický puding, môžete ho urobiť trochu hustejší aby pri balení nevytekal. Ja som mala doma ešte sušené čerešňe, tak som použila aj tie.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti. Rozvalkáme a natrieme pudingom. Nakrájame na cca 2cm pásiky, nasypeme sušené ovocie a každý prúžok zvlášť zatočím.
Takto hotového slimáka, uložím na plech vystlatým papierom na pečenie.
Pečieme na 200stupňoch 15minút
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť