Mäso si nakrájame, zeleninu očisíme a taktiež nakrájame kludne na väčšie kusy, cibuľu na drobno.
Do väčšieho hrnca si dáme olej a opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Mäso si dáme zatiahnuť, pekne jedno po druhom, aby ostalo šťavnaté. Dáme na kraj hrnca a prisypeme 2lyžice cukru, ktorý nám skaramelizuje.
Premiešame, pridáme zeleninu, bobkový list, guličky čierneho korenia, 2kocky hovädzieho bujónu a zalejeme vriacou vodou.
Varíme asi 2hodiny, záleží od mäsa.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a zeleninu si rozmixujeme. Do tejto zmesy prilejeme smotanu a chvílku povaríme. Na dochutenie pridáme lyžicu octu. Ak je treba môžeme dosoliť či dokoreniť.
Do hotovej omáčky vložíme späť mäso a ešte môžeme chvílu povariť.
Máme hotovo a podávame s knedľou.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť