Vajcia si rozdelíme na žltka a bielka. Z bielkov si vyšlaháme tuhý sneh.
Žĺtka si vyšlaháme s cukrom do peny, pridáme horúcu vodu, kakao a múku s kypriacim práškom. Ak nemáte polohrubú múku môžete ju nahradil pol hladkej a pol hrubej.
Na záver jemne vmiešame sneh z bielkov.
Cesto máme pripravené na pečenie. Tortovú fotku si vymastíme a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a dáme piecť na 160stupňou asi 20minút.
Krém
Zmiešame si tvaroh s kyslou smotanou, vanilkovými cukrami a práškovým cukrom. Pri tom nepíšem gramáž, treba dať podla chuti.
Krém nieje extra tuhý. Ja by som tam nabudúce dala kludne aj trochu stužovača.
Upečené cesto necháme vychladnúť a navrstvíme krém.
Mandarínky si necháme odkvapať a poukladáme na krém. Šťavu z mandaríniek nevylievajte, urobíme si z nej želatínu.
Buď môžete použiť klasickú želatínu v prášku, no keďže som ju doma nemala, urobila som si náhradu z pudingu.
Zmiešame si vanilkový puding (1sáčik) s pol litrom tekutiny (šťava z mandarínok + voda), podla chuti docukríme.
Uvaríme na miernom ohni. Keď je vychladnutá, nalejeme na koláč a celý ho dáme vychladiť.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť