Z múky, tuku, cukru a vajca vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2-3mm.
Okrúhlym vykrajovačom vykrajujeme cesto, na ktoré položíme polovičku vlašského orecha, zabalíme ju do cesta a vytvarujeme telíčko ježka.
V mieste očiek urobíme zápalkou jamôčky.
Na plech dáme papier na pečenie, poukladáme naň ježkov a pečieme pri nízkej teplote 10-15minút. Necháme vychladnúť.
V nádobe nad parou roztopíme čokoládu na varenie s trochou cery (pokrmový tuk). Ježkov do čokolády namáčame, prípadne čokoládu pomocou štetca na ježkov nanášame a hneď ich obalíme v kokosovej múčke.
Z polevy pomocou zápalky urobíme ježkovi očká a ňufáčik.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť