Ingrediencie.
Víno som nepoužila. Ak nemáte nemusíte :-)
Zajaca si umyjeme, očistíme a rozporcujeme. Prešpikujeme údenou slaninou, osolíme a okoreníme farebným čerstvo namletým okrením.
Medzitým si urobíme vývar z bujónu. Použila som 2kocky na pol litra vody.
2
Do väčšieho hrnca si dáme roztopiť maslo, vložíme nakrájanú zeleninu a trochu ju opražíme. Môžeme okoreniť.
Potom pridáme mäso, ktoré si trochu opečieme.
Podlejeme vývarom pridáme horčicu (1lyžicu), brusnicový kompót (1lyžicu), a môžeme pridať trochu citrónovej šťavy.
Zakryjeme a varíme. Pôvodne sa má mäso iba trochu podliať a dusiť, no je potrebné mäso vývarom polievať.
3
Keď je mäso mäkké, vytiahneme ho a zeleninu rozmixujeme. Vlejeme sladkú smotanu a necháme prevariť.
Mne zostalo trochu vývaru, tak som v ňom rozhabarkovala hl. múku a omáčku tak zahustila.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť