Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Jedenie a pitie - Ako odučím dieťa od flaše?

od pipula » Str Sep 10, 2008 1:04 pm

To máme asi potompodobných dubákov :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ale myslím si, že mu treba ešte čas len dať.... Možno na budúci týždeň napíšeš, že začal cikať na nočník
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 177
Registrovaný: Str Aug 20, 2008 11:51 am

od klatom » Str Sep 10, 2008 1:15 pm

No náš Tomik tiež keď toĽko vypije ( a hlavne keď je chorý) tak aj cez noc má zatial plienku. No keď má noc takú že necestuje zo sna po posteli a nerozpráva zo spania tak ju má suchú až do takej 5 h. ráno. Potom sa už pýta ku mne do spálne do našej postele a to sa už ciká. Začala som ho dávať nad ránom ale keď vykrikuje zo spania a vstanem k nemu tak ho dám cikať na nočník ale musím mu šepkať do uška aby sa vycikal. Tiež sa pýta cez deň a vôbec nemá už dlho plienku. No v škôlke keď spí cez obed a keďže predtým pije z pohárika, lebo z flaše nemôže tak vstane a je suchý. Preto aj pred spaním doma mu dávam malé dávky toho čaju...... :cry: :evil: síce kričí že mu mám doliať ale niekedy to naťahujem tak že od únavy zaspí.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 19
Registrovaný: Str Júl 11, 2007 12:00 am

od kravecka » Str Sep 10, 2008 3:19 pm

Ja mám dcérku ktorá má 2 roky a 5 mesiacov. Cez deň sa píta cikať od dvoch rokov, ale pozor nie sama. Najskôr som to nechávala na ňu, že na to príde sama, ale nie a nie. Tak som začala, cez deň plienka nebola, prvý deň som čakala či sa bude pítáť ale s pítania nebo nič len samé mláčky po podlahe. Tak som sa jej začala pítať, či chce cikať a dávala som ju sama cikať. Štyri dni no nezaberalo, proste tále sa pocikávala do oblečenia, ale asi po dvoch dňoch mi začala vravieť, že chce cikať a bežala na záchod, aj keď sa jej niekedy stalo, že to nestíhla a pocikala sa. Ale za niejaké dva týždne to už bolo super. Samozerjme okrem spania. Moja malá ešte spáva aj cez obed. Najprv som jej asi týždeň dávala plienku cez obed, samozrejme ju pocikala, potom som si kúpila podložku do postele, a povedala som jej, že sa musí pítať, vždy pred spaním ju dám cikať a cez deň spí bez plienky aj 3 a pol hodiny a nepociká sa. No na noc mála plienku do nedeľe. Do soboty. Inak doterz mala cumlík, aj fľašu s cumľom na mlieko a aj plienku na noc. V nedeľu sme sa boli kúpať, cez obed zaspala bez cumlíka, tak som jej ho nenúkala ani večer a predstavte si je streda a práve spí a cumlík od soboty nespomenula. Tak som ho odložila, aby ho nevydela a každému v rodine som povedala aby jej ho neponúkal a ani nespomýnal. Zároveň som prešla na flašu bez cumľa ale na sosáčik. Celkom sa jej to páči, a čaj a vodičku vypyje bez problémov z pohárika, len mlieko zatiaľ nie, ale postupne ju chcem preorientovať na nejaký pekný hrnček s dvomi rúčkami aj na miečko, lebo tá fľaša so sosákom má aj táké rúčky a tie sa jej super páčia. Inak tú fľašu mám už asi rok, ale predtým ju nechcela. A s tou plienkou na noc som tiež prestala. Moja malá škvarka je tiež nie bohlieaký papáč, ale mieko by pila stále. No povedala som si dosť, žiadne táké liter mlieka za deň a nič poriadne na jedenie, a v noci sa nepíta cikať a ráno keď mala plienku tak tá vážila asi 2 kg. Dávam jej menej mlieka, viacej trpezlivosti s inom potravou. No bohužiaľ poku okrúžku chleba z masielkom papáme hodinu po celom dom, ale zje ju aj inú stravu. A večer jej dám mlieko a celkovo tekutiny len do 19.OO samozrejme zhruba nie presne na minútu, Mlieko do postieľky už potom nedostane, ane cumlík nedostane anie plienku nedostane. Tesne pred spaním ju dám cikať a potom ju odnesiem na WC aj o dve hodiny a ešte raz a potom, už do rána vydrží bez problémov. Cikanie v noci nekomentujem, len ju zodvihnem odnesiem na WC dám cikať nič jej nehovorím. Predtým som ju prostila, aby išla cikať a ona bola len zlostná a zárivál. Sestra mi poradila, má dve deti, nech ju nijako neprebúdza a len ju prenesiem na WC a posadím ona sa vyciká. A ona sa naozaj bez plakania a kričania vyciká. Je to trochu náročné, lebo chodím spať okolo pol noci. Inak moja škvarka spávo vo svojej detskej izbe samo od dvoch rokov.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 3
Registrovaný: Pon Jún 30, 2008 12:00 am

od pipula » Str Sep 10, 2008 3:34 pm

to je super... No to by bola daľšia dobrá nová diskusia: ako naučiť dieťa spať vo svojej posteli . Aby hlavne nespalo s nami!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 177
Registrovaný: Str Aug 20, 2008 11:51 am

od alex » Str Sep 10, 2008 7:46 pm

to treba asi spraviť rázny krok:-) náš malý tiež s nami spávala, ale vždy sa rozťahoval a zle sme sa potom vyspali :( tak sme raz povedali dosť..síce si poreval ale hodinku v noci, ale potom pochopil, že musí spávať pekne sám v postielke. A naučil sa..behom ani nie týždňa to bolo vyriešené :D teraz sme mu asi 2týždne dozadu kúpili jeho "veľkú" posteľ a tam spáva ešte radšej, aj si sám do nej ľahne aj sa zakryje :D a hlavne vždy sa do nej teší, a ešte stále hovorí že ide do novej postielky:-)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od leinka » Str Sep 10, 2008 7:56 pm

To máte supeeer Alex,lebo naša hviezda tiež spáva s nami.Ona sa vyspí,ale my ju nezaujímame.Musíme aj my niečo vymyslieť,nejakú novú posteľ.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 264
Registrovaný: Ned Feb 10, 2008 1:00 am

od kravecka » Str Sep 10, 2008 8:12 pm

No tak naše dcéra tiež spávala s nami a už to bolo na nevidržanie. Zo začiatku mi to nevadilo, lebo spala síce v našej spálni ale vo svojej postieľke, no raz bola dosť chorá, mala stále soplíky tak som ju zobrala do veľkej postele, ale to bola chyba od vtedy chcela spať už len v našej posteli. Ako sa vraví daj prs zožerú ti celu ruku, tak to teda platí. Ako maličkú som ju uspávala, ale môj môž jedného dňa povedal dosť a malú vložil do postieľky, nechal pootvorené dvere a odišiel do obývačky. A malá zo začiatku truchu plakala, ale o chvíľu sa začala hrať a potom zaspala vždy sama, takto sme machrovali až do tej choroby. A tá naša malá škvarka to, ale prefíkane stupňovala. Najprv stačilo, že sme ju dali spať do veľkej posteli a išly preč a ona zaspala sama, neskôr sme si k nej museli ľahnúť a počkať kým zaspí. Potom som telefonovala s kamoškou ktorá čakala druhé, a jej syn rovnako starí ako naša malá už spal vo svojej izbyčke. Tak som si povedala, že to skúsim aj ja. Trochu som o tom počítala v časopisoch pre mamičky. Najprv som jej zariadila, jej novú izbyčku, preniesla som jej veľa hračiek z obývačky do detskej a tam sme sa aj spolu hrávali, neskôr sme jej prečalúvnily jej posteľ, už veľku a dve taburetky. Potom som ju začala dávať spať do jej izbyčky cez obed to trvalo asi tri týždňe. Potom jej moja mamina ešte kúpila prekrásnu záslonku zo zvieratkami. A raz som ju dala spať aj večer do jej postieľky, a tak si už zvikla a spáva sama. Ale sama nezaspí, musíme si k nej ľahnúť a počkať kým zaspí, ale nejakých 5 až 15 minút za to podľa mňa stojí. Je pravda, že v našej rodine tieto ráznejšie kroky správí môj manžel, za čo mu ďakujem.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 3
Registrovaný: Pon Jún 30, 2008 12:00 am

od pipula » Štv Sep 11, 2008 3:10 pm

Leinka, no neviem, či to pomôže mať novú posteľ.... My sme mu spravili krásnu detskú izbu, krásnu postieľku a nič z toho nemám :shock: . A u nás si ho to naučil manžel - my sme mali aj postieľku na nič!!!! Manžel si ho od vtedy ,čo som došla z pôrodnice bral k nám (vždy :evil: ) a teraz sa čuduje, že nechce nikde inde spať.... A obdivujem maminky, ktoré svoje detičky uložia do postele a môžu odísť... a deti samé zaspia!!!! No, to teda neviem, kedy sa to u nás stane :!: :!: :!: :!:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 177
Registrovaný: Str Aug 20, 2008 11:51 am

od samantha788 » Pia Sep 12, 2008 1:56 pm

[quote="pipula"]Fúúúha, ako vidím.. nie sme sami..... Malý má 2,5roka a vo februári nastúpi do škôlky.... Len tá fľaša robí problém aj nám.... On bez nich nezaspí..... My máme poobede pred zaspávaním a aj večer 3 fľaše - a to dve s kakaom a 1 s čajom.... A pokiaľ ich nevipije nezaspí a musí to byť z fľaše!!!!! Ale cez deň pije normálne aj z pohára, aj tých sosáčikových všelijakých pohárikov - akože to mu nevadí... Ale pred zaspávaním to ozaj musí byť.... A dudlík nemáme - ale to je zase na inú diskusiu ako sme sa jej zbavili - ato teda nikomu neodporúčam...... A ešte jedna vec.... Kedže toľko veľa vypije, tak mu musím dávať na spanie ešte plienku...... Inak sa všetko pýta, ale on nie je schopný sa prebudiť na pocit, že chce cikať????? Moja mamamy vraví, že je to len moja lenivosť , ale mne sa ozaj nechce deň čo deň tepovať matrac a prevliekať periny??? Čo vy nato?? Má pravdu????[/quote

Ahoj ja teda ani neviem ako sme prestali mať plienky, to bola u nás jednodňová záležitosť. Malý mal 19 mesiacov a ráno som mu dala slipy a pančuchy, dala som ho ne veľký záchod to sa mu zapáčilo a bolo, pýtal sa. A začal hneď aj v noci.
Zo začiatku sa mu tiež ťažko budilo v noci a nemohol sa prebrať. Ale akonáhle sa začal prevracať a mrviť tak som ho dala vycikať. On pri tom spal, len som mu povedala nech sa vyciká a uložila som ho. A teraz sa pekne posadí a zobudí ma že chce cikať.A to sa moc preberie a na to pýta kakao. Na vaše rady som mu začala dávať mlieko a aj to vypije bez problémov. Takže fľašu máme stále a aj v noci papáme. Ale začal trošku viac jesť aj varenú stravu tak dúfam že časom to bude len a len lepšie. Možno mal len také dlhé obdobie že nechcel moc jesť. :?: :?: :?:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 9
Registrovaný: Uto Máj 06, 2008 12:00 am

od alex » Pia Sep 12, 2008 2:01 pm

Tak to je super, že aspoň vypije to obyčajné mliečko namiesto kakaa :D určite to je aspoň nejaký pokrok :D a keď začal aj papať varenú stravu, tak je to na dobrej ceste...tak držím palce nech to ide tak dobre ďalej. No a ak bude mať tú flašu stále ,myslím v noci, tak potom už jedine pomôže asi len ten rázny krok a to nedať mu ju... ale to uvidíte sama či to bude treba
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od marrusska » Pia Sep 12, 2008 2:24 pm

V podstae staci jedine - neustupit -pri flasi ,aj pri plienkach, aj pri spani,ale ake je to tazke vsak? :D Detuchy su veliki betari, stale skusaju co vsetko im dovolime , ked vyvalia te svoje okale, no nedovolte im to. Niekedy je az smiesne ako sme my rodicia lahko citatelni, a ako nami vedia deti manipulovat. Prednedavnom moj 7 rocny syn vymyslal ze nechce ist s nami s malou (3r) na prechadzku , ze chce ostat doma, doma som ho sameho nechcela nechat tak som mu podlahsej vymene nazorov povedala ze som jeho matka a tak ma musi respektovat. Aviete comi povedal? Ale ked si ma este nemala v brusku tak si nebola moja matka. :D :D :D :D Ja som sa zasala smiat a on mi nato ze nesmej sa lebo ma tym urazas. :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 53
Registrovaný: Ned Apr 06, 2008 12:00 am

od alex » Pia Sep 12, 2008 2:31 pm

no parada :D čo bude o pár rôčkov? :D my sme malému neustúpili ani s dudlom ani s flašou ani s postielkou :) ale tie plienky..to sa jednoducho takto rázne nedá..už sme vyhodili jeden po@raný koberec....tak fakt čakám že mu to samému príde :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od samantha788 » Pia Sep 12, 2008 2:38 pm

No toho sa najviac bojím, že budem musieť pristúpiť k takému kroku že mu nedám fľašu v noci. Nechcem si predstaviť ten krik čo nastane. Ale dúfam že na to pride aj sám že v noci sa nepapá. A ešte by som sa chcela spýtať či dávate aj počas jedla zapíjať čajík. Mne si ho malý stále pýta ale nechcem mu ho moc dať aby sa nenalial čajom ale ak už moc vypituje tak mu dám do pohára a tak sa postupne učí, to je plus lebo ináč ten pohár nechce.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 9
Registrovaný: Uto Máj 06, 2008 12:00 am

od marrusska » Pia Sep 12, 2008 2:43 pm

nechcem strasit alex, ale mam dve deti a ani jednemu to samemu nedoslo, ani nepoznam take dieta co by samo nechcelo plienku, preco aj , ved to je pohodlne mat plienku na riti :D Moju malu zabu som na nocnik davala odkedy vedela sedie, pekne sa vypisala, vykakala, a plienka bola sucha. Odkedy sa naucila chodit, na nocnik nesala ani na sekundu ani podobrom ani po zlom. Plienky nosila az do3rokov :!: :!: :!: co je fakt vela , uz som bola nestastna co s nou mama robit.vies ako sa oducila?
Boli sme na ockovanie, vies co sa ockuje na 3roky, a pred injekciou sme sa s doktorkou rozpravali ze sa este nepyta a tak. Doktorka je povedal ty taka velka a este mas plienky ? A potomju poockovali, a na dalsi den a to neklamem ,sa ma utekala na nocnik a odvtedy plienky nema. Neviem ako si to vsetko v tej malej hlavke pospajala, ale je to sila, asi si myslela ze ta injekcia je za trest ze ma plienky.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 53
Registrovaný: Ned Apr 06, 2008 12:00 am

od samantha788 » Pia Sep 12, 2008 2:49 pm

Ako som už písala my sme s tým nemali problém ale tiež keď som malého posadila na záchod ani nie na nočník, tak som sa s ním radovala že to žblnkalo a keď aj kakal tak to čuplo a on aj odvtedy keď chce ísť kakať tak povie člup. To sa mu páčilo ako sme sa z toho radovali a bolo. Treba len dieťa nejako na to nalákať aby z toho malo radosť a nech vidí že aj vy sa z toho tešíte. Vtedy vie že niečo spravilo správne. Kamoškin synček sa aj taknaučil že si zobral nejakú hračku a cikali spolu, možno aj to je dobrý nápad.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 9
Registrovaný: Uto Máj 06, 2008 12:00 am

PredchádzajúciĎalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť