Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Batoľa 1 až 3 roky - ako odučiť dieťa od cumlíka?

ako odučiť dieťa od cumlíka?

od zdenka78 » Štv Aug 14, 2008 2:50 pm

mám 3 r. dievčatko, od septembra ide do škôlky. No na zaspávanie mala doteraz cumlík. Asi od veku 11 mesiacov už ho nepotrebovala a vedela zaspať aj bez neho, no keďže skoro začala rozprávať /od 1 roka/, aj pri zaspávaní stále rozprávala a tým sa vyrušovala. Jediné, čo vtedy zabralo bolo dať jej do pusy cumlík a tým ju umlčať; no a v priebehu 3 minúť dieťa spalo. :)
Tento týždeň, je naším odúčacím. Vrátili sme sa z dovolenky a našej malej sme povedali, že cumlík sme zabudli na dovolenke. Prijala to celkom faj, dokonca si sama priznala, že škôlkarka už nemôže mať cumlík a hotovo. Nie sú žiadne plače ani kriky, no dieťa ani nespí. Poobede vôbec nezaspí, len leží, mrví sa alebo len tak leží a hraje sa s gombíkmi alebo s hocičím iným. Večer zaspí, lebo je už unavená, no stane sa, že v noci sa prebudí a potom nemôže zaspať. A ja teraz stojím pred dilemou, či jej ten cumlík nemám náhodou vrátiť?! veď poobedňajší spánok je veľmi prospešný a myslím si, že aj nevyhnutý pre 3 ročné dieťa... ďakujem za každý názor či radu.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od andream » Štv Aug 14, 2008 2:54 pm

Ahojky Zdeni, no ja by som jej ho už nedávala ked už aj ona je zmierená s tým, že cumlík zabudla na dovolenke. Neviem, ja mám zatial doma 5 mesačné dieťa a to vôbec nechce cumlík ani cítiť. Mám aj 8 ročné dieťa a ten tiež nechcel cumlík, tak tento problém nepoznám. Neviem, asi budete musieť len vydržať tých pár nocí, možno sa to časom zlepší :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od alex » Štv Aug 14, 2008 3:09 pm

spravili by ste veľkú chybu ak by ste jej cumlík vrátila.....neviem, môj malý má cez 2r. dudel sme mu "zrušili" a niekedy tiež cez deň nespí :roll: takže ja by som to za problém nepovažovala.....možno začne spávať v škôlke keď uvidí, že aj ostatné deti spia :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mskorova » Štv Aug 14, 2008 3:11 pm

už jej ho nedávajte,
možno ju treba trošku viac unaviť, určite si za pár dní zvykne
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivetka1980 » Štv Aug 14, 2008 6:03 pm

Moj maly nastupuje v septembri do skolky a na spanie este stale potrebuje cumlik.Spinka aj poobede.Tak sme sa rozpravali s p.riaditelkou,vraj to ziaden problem nie je,treba mu vziat cumlik do skolky a ked mu bude chybat daju mu,ak nie,nedostane ho.Uz to neriesim,moj najstarsi syn mal cumlik do 3,5 roka a uplne sam ho jeden den odmietol. :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od alex » Štv Aug 14, 2008 8:05 pm

neberte to v zlom, ale mne je vyslovene nepríjemné keď vidím také veľké dieťa s cumlom, a hlavne keď ešte cezeň rozpráva. Ja by som ho jednoznačne odučila, nakoľko mňa osobne by asi nepotešilo kebyže mi príde dieťa domov a chcelo by dudel s tým, že iné dieťa ho malo v škôlke. Viem si predstaviť koľko úsilia dalo ostatným rodičom odučiť svoje deti od dudla....veď určite veľa z nás argumentovalo že pôjde do škôlky a tam sa dudle a plienky nenosia...toľko len môj mázor
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivetka1980 » Štv Aug 14, 2008 8:30 pm

Moj ho ma vyslovene len na spanie a som presvedcena,ak nasttupi do skolky a uvidi ze ostatne deti ho nemaju,bez problemov sa oduci a zabudne nan.Takze p.riaditelka bude oboznamena s tym,ze cumel len v najnevyhnutnejsom pripade podat,ked uz ine nezaberie.Mne osobne to u vacsich deti vobec neprekaza,kazde dietatko je ine,ci uz v tomto smere,alebo cuml.flasa,prip.oducanie od plienok.Vsetko pride,nic netreba silit na ukor dietatka...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od alex » Štv Aug 14, 2008 8:44 pm

Len dudel je podľa mňa horší ako napr. plienky..... aj skrz zúbky.Môj malý mal väčšinou dudel iba na spanie, neskôr sa s ním skôr hrával akoby ho cucal. Ibaže čím bol starší, tým ho viacej chcel. No a nakoniec začal dudle rozkusovať, tak mu ho manžel odstrihol a postupne sme ho strihali viacej, až ho nemal ako udžať v puse, takže ho iba držal v ruke. A potom už bolo jednoduché odučiť ho stačilo mu povedať že sa stratil
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivetka1980 » Štv Aug 14, 2008 9:15 pm

Ano takto je to uplne v pohode...Ale taketo veci ako cumel namocit do horcice,prip.do hocicoho ineho neuznavam...Mam 3 deti,ale ku takemuto niecomu by ma nikto nedostal...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od matinka3 » Pia Aug 15, 2008 7:29 am

No tak ja som mojho maleho oducila od cumlika tak, ze som mu povedala ze sa cumlik stratil. Vtedy mal nieco cez dva roky. Aby ho ta strata tak "nebolela", nahovorila som mu ze ked cumlik najdem dam mu ho.Samozrejme dodnes som ho nenasla... :lol: Chvilku sa ma pytal ci som ho uz nasla ale teraz mam pokoj.Nebolo to nic strasne. Par noci sice tazsie zaspaval ale to rychlo preslo.Dokonca mam o rok mladsieho syna, ten cumlik pouziva na spanie a starsi mu ho vobec neberie.Neviem co by spravil, keby som mu jeho cumlik ukazala...ale radsej to neskusam.Jedna znama mi povedala(z vlastnej skusenosti), ze kym mi ten mladsi bude mat cumel tak bude chciet aj starsi.No nastastie nemala pravdu. :wink: Prajem vela stastia mamickam ktore oducaju deti od cumlika.Mna to zas priblizne za rok caka. Tiez sa mi nepaci ked aj 4rocne dieta chodi po ulici s cumlom.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivetka1980 » Pia Aug 15, 2008 8:11 am

Kym to nie je moje dieta s tym cumlom na ulici,zatial mi to neprekaza.Je to osobna vec maminy,ci mu ten cumel da na ulici,alebo nie.Moje deti to vobec neregistruju,vedia ze oni ho dostanu iba na spinkanie,takze nad takymito vecami sa nepozastavujeme...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od marrusska » Pia Aug 15, 2008 10:43 pm

Tiez by som dietetu uz cumel nedavala. Mam dve deti a obe od 1,5 roka na obed nespia, ani som ich do toho nenutila , proste som dala na ich "potrebu" nespat. Syn ked zacal chodit do skolky, tak v skolke normalne spal, a niekedy si len tak prelezal chely odpocinok, ale cez vikend , ked bol doma na obed nespaval.Teraz v septembri ide do skoly a nezda sa mi ze by mu to nejak ublizilo :) . Dcera ma 3 roky a tiez mi na obed nespava a ani ju nenutim. Ale ak vidite ze dieta spanok na obed vyslovene potrebuje , skuste ho doobeda poriadne "vystavit"- nejaky vylet do lesa, vela chodenia a tak- aby bolo vyslovene unavene. To si mozno ani nespomenie na cumlik. Vela uspechov.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od zdenka78 » Sob Aug 16, 2008 11:49 am

milé maminky, veľmi pekne ďakujem za vaše názory a skúsenosti. Moje rozhodnutie bolo také, ako asi väčšiny z vás, to znamená, že cumlík som už malej nevrátila. Dnes je to presne týždeň os vtedy čo som jej ho zobrala. Ako som už spomínala, dcérka si ho nepýta a je zmierená s tým, že ho už nemáme. A po 3 dňoch sa upravilo aj spanie a vrátili sme sa do nášho obvyklého spacieho cyklu. To znamená, že keď sa naobedujeme, tak o 13,00 ležíme v posteli a spíme. :D
Myslím si, že spánok je u malých detí veľmi potrebný, konkrétne moja malá, ak poobede niektorý deň nespí, tak sa s ňou nedá do večera vydržať. Potom stále piští, mrnčí a je veľmi protivná. Večer už únavou padá z nôh a ja tiež. No počula som aj o takých deťoch, ktoré od 1 roka poobede nespia a v pohode fungujú. No je to asi tak, že nemôžme byť všetci rovnakí a to čo je u jedného nutnosťou, tak u iného je prežitok alebo úplne zbytočné. Pekný deň, Zdenka
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mskorova » Sob Aug 16, 2008 9:24 pm

gratulujem!!!!! :lol:
moje deti patrili tiež do kategorie NUTNE SPAť, ak nespali na obed, tak bolo do večera na nevydržanie, synátora som dokonca musela dávať spať už aj keď začal chodiť do školy , ale iba chvíľu potom si už akosi odvykol, a dávala som ho spávať skoršie večer, :?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od marrusska » Ned Aug 17, 2008 12:15 pm

no super! tak ste to zvaldli, tesim sa spolu s vami.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Ďalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť