Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Dovolenky, detské tábory, výlety - Opalovacie mlieka,kremy,oleje...

od Monika0801 » Pon Máj 04, 2009 12:51 pm

najkvetinka píše:Poradím Ti- vezmi dojčenské mlieko, príkrmíky /výživy v sklenenných pohárikoch/, dovolenkovú lekárničku, plienky, vlhčené..dojčenskú vodu, kanvicu rýchlovarnú, vzdušné oblečko , slnečník!!!, kočík a všetko , čo polročné dieťa bežne aj doma potrebuje..my s malým cestujeme od polroka, či už k moru, alebo na hory!!! na pláži v chládku, či pod slnečníkom - je lepšie vziať aj 2 slnečníky..deti cez obed na pláži ľúbia "vyspávať" a dieťa dýcha zdravý morský vzduch..vôbec sa neobmedzuj..ja som vôbec neobanovala a na pláži v chládku bol malý celý deň..večer pekná prechádzka v kočíku..hlavne si vezmi všetko, aby ti nič pre dieťa nechýbalo..a čo najvyšší faktor-lekárka detská Ti poradí akú značku..Potom sa ozvi, ako ste to zvládli!!!


Ďakujem, ukľudnila si ma, zatiaľ kojím, takže o starosť menej, začíname s príkrmami, tie nabalím a krémy určite budem kupovať v lekárni. Trošku sa obávam detskej lekárky, asi nás nepochváli, že vymýšľam, lebo keď som chcela ísť s nalým plávať, tak mi to nedoporučila, vraj sa nemám kam ponáhľať a to by bol mal v čase plaveckého kurzu 5 mesiacov a chcela som to hlavne preto, aby sa nebál vody. Slnečník by ma nebol napadol za to ďakujem.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Štv Jún 12, 2008 12:00 am

od martinka74 » Pon Máj 04, 2009 12:53 pm

najkvetinka píše:
martinka74 píše:Ahoj.my sme to tiez minuly rok zvazovali,ale nakoniec sme sa dovolenky vzdali.Niektorí sice chodia,ale podla mna je to pre babatko velky sok,ked ma svoj zauzivany rytmus papania,kupania atd a nahle sa mu zmeni.Nehovoriac o vysokych teplotach,ktore drobci moc nemusia,lebo este nemaju 100% vyvinutu termoregulaciu.Tento rok uz ideme,vcase dovolenky budeme mat 18 mesiacov,tak to snad zvladneme.


Nemyslím si, že je to pre bábätko veľký šok-zmena vzduchu..ak sa mu naozaj nenaruší bežný režim papania, večerného kúpania a dennej činnosti..Pozri vysoké teploty letného počasia sú aj na Slovensku a s dieťaťom chodíme tiež von-niektoré mamičky sú vonku celý deň..nemyslím si, že pri mori, kde je iná kvalita vzduchu, by tak malé dieťa trpelo..ak nieje na priamom slnku, má dostatok tekutín, je ľahko vzdušne oblečené s prikrývkou hlavičky, tak sa nieje čoho báť..


Jasne,ja viem ale nas drobec spaval od 2 mesiacov celu noc a o toto som naozaj nechcela prist.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 565
Registrovaný: Pon Jún 23, 2008 12:00 am

od Monika0801 » Pon Máj 04, 2009 12:59 pm

Jasne,ja viem ale nas drobec spaval od 2 mesiacov celu noc a o toto som naozaj nechcela prist.[/quote]

Tak to si šťastná mamina, lebo ja môjho dribca volám, ty môj trojhodinový, lebo sa poctivo hlási k prsníku, keď prespí 4-5 hodín máme vianoce, ale zas som rada, že kojím a už som si zvykla. Uvidím ešte aký názor na dovolenku bude mať doktorka, zasadne rodinná rada a rozhodneme sa.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Štv Jún 12, 2008 12:00 am

od martinka74 » Pon Máj 04, 2009 1:03 pm

Monika0801 píše:Jasne,ja viem ale nas drobec spaval od 2 mesiacov celu noc a o toto som naozaj nechcela prist.


Tak to si šťastná mamina, lebo ja môjho dribca volám, ty môj trojhodinový, lebo sa poctivo hlási k prsníku, keď prespí 4-5 hodín máme vianoce, ale zas som rada, že kojím a už som si zvykla. Uvidím ešte aký názor na dovolenku bude mať doktorka, zasadne rodinná rada a rozhodneme sa.[/quote]

Ja som tiez kojila ale s flase.Tak Vam drzim palce,snad si to uzijete.Este som sa chcela spytat nad akou destinaciou uvazujete?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 565
Registrovaný: Pon Jún 23, 2008 12:00 am

od Monika0801 » Pon Máj 04, 2009 1:11 pm

Ja som tiez kojila ale s flase.Tak Vam drzim palce,snad si to uzijete.Este som sa chcela spytat nad akou destinaciou uvazujete?[/quote]

Chceme ísť začiatkom júla na Rhodos, žiadny Egypt, Tunis, tak by nás hnačky mali obísť a vy?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Štv Jún 12, 2008 12:00 am

od martinka74 » Pon Máj 04, 2009 1:29 pm

Monika0801 píše:Ja som tiez kojila ale s flase.Tak Vam drzim palce,snad si to uzijete.Este som sa chcela spytat nad akou destinaciou uvazujete?


Chceme ísť začiatkom júla na Rhodos, žiadny Egypt, Tunis, tak by nás hnačky mali obísť a vy?[/quote]

To je super,Grecko je fajn.My sa chystame na Menorku.Uz sme tam raz boli 2 roky dozadu,takze overena kvalita.Tiez by som neriskovala Egypt atd.Starsi syn sice frflal,ze ideme na to iste miesto,ale ja som spokojna ked viem do coho idem,hlavne preto ,ze ide aj drobcek.Su tam krasne dvojizbove apartmany s kuchynskym kutikom,detskou postielkou,perfektna strava,krasne more.Je to sice velky komplex,ale snad bude fajn.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 565
Registrovaný: Pon Jún 23, 2008 12:00 am

od Monika0801 » Pon Máj 04, 2009 1:37 pm

martinka74 píše:
Monika0801 píše:Ja som tiez kojila ale s flase.Tak Vam drzim palce,snad si to uzijete.Este som sa chcela spytat nad akou destinaciou uvazujete?


Chceme ísť začiatkom júla na Rhodos, žiadny Egypt, Tunis, tak by nás hnačky mali obísť a vy?


To je super,Grecko je fajn.My sa chystame na Menorku.Uz sme tam raz boli 2 roky dozadu,takze overena kvalita.Tiez by som neriskovala Egypt atd.Starsi syn sice frflal,ze ideme na to iste miesto,ale ja som spokojna ked viem do coho idem,hlavne preto ,ze ide aj drobcek.Su tam krasne dvojizbove apartmany s kuchynskym kutikom,detskou postielkou,perfektna strava,krasne more.Je to sice velky komplex,ale snad bude fajn.[/quote]

Určite bude fajn, my ideme tiež už na známe miesto a aspoň človeka nič nezaskočí. Bola to po 16 rokoch naša prvá dovolenka bez detí a prásk pol roka na to som zistila, že som tehotná. Najskôr šok, ale teraz tá najkrajšia vec, čo sa nám mohla stať, aspoň nestihneme zostarnúť. Baby už budú mať v októbri 18 a o to viac si ceníme, že ešte s nami chcú ísť na dovolenku a v podstate aj pomôžu krpca zabaviť. Pomaly musím končiť, ideme von, lebo začína byť malý zlý, ale fajn som si pokecala a ďakujem všetkým maminám za rady, niekedy nabudúce............. Šímová
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Štv Jún 12, 2008 12:00 am

od najkvetinka » Pon Máj 04, 2009 7:24 pm

Ak by ste potrebovali dovolenkový zoznam-tak skopírujem Vám ho...ja sa balím vždy podľa neho a buď len dopisujem, alebo nám ubúda :lol: dopisujem a mením šport.potreby a ubúdali nám postupne plienky, šerblík, sedátko Wc, dojč.mlieko a tak.. To je dobre, že kojíš..ja som tiež kojila do 3,5 roka a do 5 rokov som ešte zarábala malému Bifidus Junior dojč.mlieko /lekárka vravela, že je lepšie ako kravské a má probio a všetko, čo detský organizmus vyžaduje/ takže sme nosili potom rýchlovarku a toto sušené mlieko..tiež som mávala tie detské výživy ovocné a mäskové, instantné kašičky dojčenské, čajíky...teraz je bohatý výber a naozaj sa dá skvelo dovolenka stráviť..netreba sa báť..budeš mať síce o čosi viac batožiny, ale dobrý pocit, že dieťa má všetko, čo bude potrebovať a vyhneš sa stresu zháňať to v letovisku..síce obchodíky bývajú v letoviskách dobre zásobené aj výber je, ale nie vždy..a viem, že v Chorvátsku kamoška zháňala detskú stravu..no stále bola minutá, nestíhali dokladať pri tom nápore turistov a dovolenkujúcich..najlepšie mať všetko z domu a nespoliehať sa na to, že aj tam to zoženieš..ak letíš lietadlom, tak pri vzlete je dobré, aby dieťa pilo čajík z fľašky, alebo ho nakoj-z toho dôvodu, že pri vzlete lietadla vyrovnať tlak v ušiach, aby dieťa nebolela hlava-tak sa odporúča aspoň aby sa pregĺgalo trebars pri dojčení, alebo ako bude piť z fľašky..lekárka by ti to mala povedať tiež..
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Pia Apr 04, 2008 12:00 am

od sandras » Pon Máj 04, 2009 7:33 pm

mne sa na dovolenke osvedčilo tiež umelé mliečko, teraz robia mlieka vhodné aj od 2 do 5 rokov (Nutrilon 4, Hami 4, Sunar 24, spomínané Junior bifidus)
lepšie zobrať krabicu mlieka, instatntnú kašu a rychlovarnú kanvicu a zarobiť dieťaťu čerstvé
ako tam kupovať drahé mlieko, a ked nie je chladnička, nie je ho kde skladovať

a do chorvátska určite aj detský granulovaný čaj a vyživu - je to tam ovela drahšie ako u nás (ostatné su porovnatelné ceny), a nevzťahuje sa na tieto veci zákaz na dovoz potravín
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od Monika0801 » Pon Máj 04, 2009 8:18 pm

najkvetinka píše:Ak by ste potrebovali dovolenkový zoznam-tak skopírujem Vám ho...ja sa balím vždy podľa neho a buď len dopisujem, alebo nám ubúda :lol: dopisujem a mením šport.potreby a ubúdali nám postupne plienky, šerblík, sedátko Wc, dojč.mlieko a tak.. To je dobre, že kojíš..ja som tiež kojila do 3,5 roka a do 5 rokov som ešte zarábala malému Bifidus Junior dojč.mlieko /lekárka vravela, že je lepšie ako kravské a má probio a všetko, čo detský organizmus vyžaduje/ takže sme nosili potom rýchlovarku a toto sušené mlieko..tiež som mávala tie detské výživy ovocné a mäskové, instantné kašičky dojčenské, čajíky...teraz je bohatý výber a naozaj sa dá skvelo dovolenka stráviť..netreba sa báť..budeš mať síce o čosi viac batožiny, ale dobrý pocit, že dieťa má všetko, čo bude potrebovať a vyhneš sa stresu zháňať to v letovisku..síce obchodíky bývajú v letoviskách dobre zásobené aj výber je, ale nie vždy..a viem, že v Chorvátsku kamoška zháňala detskú stravu..no stále bola minutá, nestíhali dokladať pri tom nápore turistov a dovolenkujúcich..najlepšie mať všetko z domu a nespoliehať sa na to, že aj tam to zoženieš..ak letíš lietadlom, tak pri vzlete je dobré, aby dieťa pilo čajík z fľašky, alebo ho nakoj-z toho dôvodu, že pri vzlete lietadla vyrovnať tlak v ušiach, aby dieťa nebolela hlava-tak sa odporúča aspoň aby sa pregĺgalo trebars pri dojčení, alebo ako bude piť z fľašky..lekárka by ti to mala povedať tiež..


Ten zoznam by bol super, ak Vám to nevadí, skopírujte a pošlite, určite sa zíde a určite aj iným, ono sa vždy na niečo zabudne a potom sa naháňa. Ja keď som mala ešte staršie dcéry malé, tak sme permanentne zabudli nočník a potom sme ho zháňali po všetkých čertoch. Ďakujem vopred
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Štv Jún 12, 2008 12:00 am

od najkvetinka » Pon Máj 04, 2009 10:28 pm

Zoznam potrebných vecí, podľa ktorého sa každý rok balíme sem hodím, len ho pôjdem nájsť..+ dovolenkovú lekárničku deti a dospelý..verím, že sa zíde viacerím mamičkám..ja ho mám doma napísaný v zošite a keď by sme sa balili aj na last-minute, tak nezabudneme nikdy nič..a s mojím zoznamom nezabudnete ani Vy :D Prihodím ho zajtra, pozajtra..ak čas dovolí..ak nie, tak je tu predĺžený víkend :lol: Veď nehorí... :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Pia Apr 04, 2008 12:00 am

od Monika0801 » Uto Máj 05, 2009 9:55 am

najkvetinka píše:Zoznam potrebných vecí, podľa ktorého sa každý rok balíme sem hodím, len ho pôjdem nájsť..+ dovolenkovú lekárničku deti a dospelý..verím, že sa zíde viacerím mamičkám..ja ho mám doma napísaný v zošite a keď by sme sa balili aj na last-minute, tak nezabudneme nikdy nič..a s mojím zoznamom nezabudnete ani Vy :D Prihodím ho zajtra, pozajtra..ak čas dovolí..ak nie, tak je tu predĺžený víkend :lol: Veď nehorí... :lol:


Jasné, že nehorí, do leta je ďaleko a určite to ocenia aj ostatné maminy. Ďakujem a krásny deň :P
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Štv Jún 12, 2008 12:00 am

od najkvetinka » Str Máj 20, 2009 4:21 pm

Hodím novú tému "Zoznam vecí na dovolenku + lekárnička"
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Pia Apr 04, 2008 12:00 am

od najkvetinka » Str Máj 20, 2009 5:30 pm

tu je link na ten zoznam :D

trpezlivosť ešte podopisujem, čo všetko do kufrov :arrow:

tu je ten link:

http://forum.babybazar.sk/zoznam-veci-n ... t1855.html
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Pia Apr 04, 2008 12:00 am

od Monika0801 » Pon Máj 25, 2009 11:43 am

najkvetinka píše:tu je link na ten zoznam :D

trpezlivosť ešte podopisujem, čo všetko do kufrov :arrow:

tu je ten link:

http://forum.babybazar.sk/zoznam-veci-n ... t1855.html


Ďakujem moc, že si nezabudla, super vec, ktorá uľahčí stres z balenia.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Štv Jún 12, 2008 12:00 am

PredchádzajúciĎalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť