Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Batoľa 1 až 3 roky - PLLLLLLIEEEENKYYYY Už VIAC NIE!!!!

od alex » Uto Jan 06, 2009 12:50 pm

MajcaRia píše::shock: alex to fakt....polročné??? :shock: :lol: :lol: :lol: jeminééé...

fakt, a možno ani toľko nemalo :?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od swedulka » Uto Jan 06, 2009 2:19 pm

A ja som čitala články ,kde dieta davali do umývadla cikať hned možno od 2-3 mesiacov.Ked sa vybubkalo šup s ním hned nad umývadlo a že vraj to funguje.Ale na toto by som ja určite nervy nemala!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od alex » Uto Jan 06, 2009 3:26 pm

to sú tie tzv. bezplienkové metódy :shock: ale k tomu sa radšej nevyjadrujem :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od andrejocka76 » Str Jan 07, 2009 10:03 am

Majca, ti,ktori porovnavaju asi uz zabudli ako obhajovali svoje deti ze kazde dieta je ine - ked im niekto pindal do ich deti :-D ..kolko som sa pri prvom nastresovala,lebo dvojrocny mal plienku, a ine deti uz nie a hlavne ja a moje sestry sme boli sikovnejsie,no bla bla bla..zbytocne straveny cas nad nocnikom a moje nervy!! potom prisiel den D ked mi sam ukazal ze chce cikat,sadol na nocnik a vydrzal uz aj cez noc..doslova zo dna na den sa naucil, zacal si to UVEDOMOVAT..to,ze sa dieta uz pred prvym rokom vycika a vykaka do nocnika je cvik a hlavne sikovnost a dobra vola obetovat cas mamicky..ale dieta si to zacne uvedomovat ovela neskor-ked pride cas..zmier sa s tym a usetris si stres:-)..mam druhe a nocnik sice caka pripraveny,ale zatial nevyuzity,mala ma 20 mesiacov a vzdy si uvedomi len po potrebe,ze nieco spravila-asi ju hreje :lol: ..uz som sa poucila a neriesim to-dufam,ze po druhom roku najneskor sa to vyriesi same :-)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od MajcaRia » Str Jan 07, 2009 11:09 am

andrejocka ty si poklad strašne som sa upokojila DAKUJEM, ja som vystresovaná tak trocha kvôli druhým...len že ved už si veľký, fuj...to ťa mamka nedáva na nočník..a iné hej a ja si pomyslím, že presne tak sa mi nechce!!!nie to len ž nervozity poviem...do kelu s niektorými ľudmi....ale už si z toho n ič robiť nebudem, ked pride ten čas viem že mi povie, napr..cumlík odhodil sám ked mal 10mesiacov...a fľašu asi pred 3 mesiacmi, viem že aj on sám mi povie aj teraz...no nie??? a tú bezplienkovú metodu som čítala aj ja,,,že niejaká lekárka to zaviedla, ale od narodenia, že dieťatko hned po narodení napr.ked malo 2 týždne sa malo vypíškať do kelimka...mamička mu kelimok mala prikladať...no a to mi kto vysvetlí, ved to chudá dieťa ani dobré nevidí, niežeby si malo ešte uvedomovať či robí potrebu do kelimka alebo nie...Niekedy ten svet je postavený na hlavu!!!nou coment!!!!ešte že mi rozumné maminy existujeme... :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lenkasyn » Sob Jan 10, 2009 7:13 pm

ahoj, mne sa začal pýtať syn v 2 rokoch, a v noci sa už vôbec nepočurával, teraz ešte len bude mať 3 roky a je úplne takých 8 mesiacov bez problémov...no predtým nesadol na nočník ani za svet.hned na veľký záchod alebo von do trávičky, či sniežiku...a dcéra, tá má 1 rok, aj 9 mes. cez deň bez problémov, no musím ju držať nad vaňou, nesadne si tiež na nočník.Treba len trpezlivo čakať, kedy to príde. Lenka.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od evvvka » Str Jan 14, 2009 11:55 am

Ahojte.Ja poradit neviem,ale aspon sa pochvalim.Plienok som nakupila do zasoby,ale vždy som si povedala,že s nacvikom na WC začneme od 18 mesiacov.Začali sme od 19,lebo som leniva,ale ked maminy deti vo veku mojej dcery nacvicovanie už zacali,tak som sa odhodlala aj ja.Malej to trvalo len tri dni,kym sa začala pytat.Nechala som ju bez plienky,len v pančuchach a stale,ked sa pocikala som ju prezliekla.Do tyždna už bola bez plienky aj na noc.Teraz ma 20 mesiacov a už ani nepamatam,že by sa pocikala.Aj v noci sa pyta.Toto je naša skusenost s odučanim od plienok :wink: .
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od MajcaRia » Štv Jan 15, 2009 11:16 am

evvvka píše:Ahojte.Ja poradit neviem,ale aspon sa pochvalim.Plienok som nakupila do zasoby,ale vždy som si povedala,že s nacvikom na WC začneme od 18 mesiacov.Začali sme od 19,lebo som leniva,ale ked maminy deti vo veku mojej dcery nacvicovanie už zacali,tak som sa odhodlala aj ja.Malej to trvalo len tri dni,kym sa začala pytat.Nechala som ju bez plienky,len v pančuchach a stale,ked sa pocikala som ju prezliekla.Do tyždna už bola bez plienky aj na noc.Teraz ma 20 mesiacov a už ani nepamatam,že by sa pocikala.Aj v noci sa pyta.Toto je naša skusenost s odučanim od plienok :wink: .

evvvka tak takútro by som chcela mať aj ja....skúsenosť super....teším sa s tebou...no Samko sa ešte stále nepýta aj ked je už dosť veľký a ma 2,5ročka...a to je podľa mňa dosť...ale som optimistka načerpala som sily od vás maminky a povzbudenie je super od vás...ja som sa začala pýtať aspoň tak mi mamka povedala až v 3rokoch a na dievča je to veľké FUUUJJJJ!!!...a tak mi mamka povie nechaj ho, nenúť ho ved je po tebe... :lol: :lol: :lol: ale ja ho nenútim, len niekedy už tých plienok mám povýš krku...dali sme si zavezok ale už druhý že do konca marca budeme bez plienky tak dufam a pevne verím že sa nám to tentokrát podarí...lebo náš prvý plán zlýhal...chceli sme byť už bez plienok na silvestra alebo v decembri...tak držte palčeky papa a ešte raz vám srdečne dakujem za povzbudenia a vaše skúseností... :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od dannii » Štv Jan 15, 2009 11:50 am

Majca nic si z toho nerob.on to zvladne.nechaj ho tak,on na to pride,ked nie teraz,tak na jar urcite :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od MajcaRia » Štv Jan 15, 2009 5:27 pm

dannii píše:Majca nic si z toho nerob.on to zvladne.nechaj ho tak,on na to pride,ked nie teraz,tak na jar urcite :wink:

danii tak to dufam že nato príde na jar...ved načase :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od evvvka » Štv Jan 15, 2009 5:50 pm

MajcaRia - nič si z toho nerob - on sa to skor,či neskor nauči - pytat sa :wink: .
Ja mam taky problem so staršou dcerou - pije ešte stale mlieko z flašky (6 - ročna).Ked jej nedam do flaše,tak nevypije.Baby na fore mi poradili,nech ju necham,ved ono ju to do 18 - tky určite prejde :lol: .
Tak ti poviem tolko,aj vy mate do 18 - tky času dost :lol: :lol: :lol: .
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od MajcaRia » Štv Jan 15, 2009 7:23 pm

evvvka píše:MajcaRia - nič si z toho nerob - on sa to skor,či neskor nauči - pytat sa :wink: .
Ja mam taky problem so staršou dcerou - pije ešte stale mlieko z flašky (6 - ročna).Ked jej nedam do flaše,tak nevypije.Baby na fore mi poradili,nech ju necham,ved ono ju to do 18 - tky určite prejde :lol: .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
:lol:
tak teraz sa už nebojím kedy sa opýta prvýkrát diky za povzbudenia..supiš-pupiš :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od alex » Štv Jan 15, 2009 8:45 pm

evvvka píše:MajcaRia - nič si z toho nerob - on sa to skor,či neskor nauči - pytat sa :wink: .

fúúúú, no to už je teda veľká baba na flašu :roll: my sme ju malému zrušili nedávno, asi pred mesiacom (teraz má 2r.9mes) a veľmi rýchlo pochopil, že flaše sú iba pre bábätká :wink: :lol: Teraz pije večer mlieko z pohárika (obyčajného skleneného) a ráno už nie. Veď ono netrba dieťaťu mlieko dávať stoj čo stoj, malý mi jedáva jogurty, aj syry, keď tak spravím polievku z mlieka...

Majcaria: ja som zo začiatku tiež plánovala, že bude leto, malý sa naučí...ale pochopila som, že netreba nič plánovať :lol: naučil sa neskôr a veľmi rýchlo, nemusela som sa ho X krát za deň pýtať, či ide cikať :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od evvvka » Štv Jan 15, 2009 11:04 pm

alex píše:fúúúú, no to už je teda veľká baba na flašu :roll: my sme ju malému zrušili nedávno, asi pred mesiacom (teraz má 2r.9mes) a veľmi rýchlo pochopil, že flaše sú iba pre bábätká :wink: :lol: Teraz pije večer mlieko z pohárika (obyčajného skleneného) a ráno už nie. Veď ono netrba dieťaťu mlieko dávať stoj čo stoj, malý mi jedáva jogurty, aj syry, keď tak spravím polievku z mlieka...

alex - Keby si videla s akou nechutou ona pije to mlieko z pohara :roll: .Kupili sme pohare od vymyslu sveta - akože na mliečko.V Mš vypije z pohara,ale to musi :lol: .Jogurty nechce a na syr nema tiež chut každy den.Mliečne polievky nevarim - niekedy tej mladsej,ale velmi malo :oops: .Ja sa spolieham,že v prvej triede sama odhodi flašku,dufam,že jej to nebude naozaj trvat až do 18-tky :lol: .Najlepšie,že mladšia dcera nikdy cumel nemala a mlieko mi pije z flaše,ale so sosaka,nie cumla.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od 11zdenka11 » Pia Jan 16, 2009 1:48 pm

ahojte mamicky od vcera odvykam malu od plienok.tak zatial sa drzim pred chvilou som jej dala plienku lebo pojde buvat.ale uvidime ako to pojde dalej
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

PredchádzajúciĎalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť