Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Lekári a zdravie - uzlina

od adinka33 » Ned Júl 05, 2009 10:08 pm

Ahojte mamičky, tak tukovú hrčku som mala aj ja, asi tak pred 9-10 rokmi,,, na hlave,,, pomaly mi rástla a rástla,,, ani to nejako moc nebolelo, len pri česaní som mala dosť veľké problémy a hlavne, keď som na ňu zabudla a silnejšie pritlačila hrebeňom ... tak to teda už bolelo... :cry: Išla som s tým k obvodnej dr, tá ma hneď ma poslala k inej dr /no tak momentálne si nedokážem spomenúť na "odbor" tejto dr/ a tá ma ihneď objednala na vyoperovanie,,,, došla som k nej do ambulancie v objednaný deň, pichli mi do hlavy injekciu na lokálne umŕtvenie, oholili kúsok vlasov a doktorka mi kúsok kože narezala a vybrala mi tú hrčku,,, zašila a hotovka,,, vyzeralo to ako "fazuľa".... a odvtedy mám pokoj,,,, ale minulý rok to mal kamarátkin muž na chrbte a si predstavte, že mu to nevyrezali ako mne, ale kamarátka mu to dennodenne po sprchovaní natierala nejakým krémom - liekom, čo mu predpísal dr a musela mu to vytláčať,,, :? a mala teda dosť,,, samý hnis že šiel z toho,,,, ale neviem, či mu to nakoniec aj nevyoperovali, lebo som s ňou už dlhšie nebola... :wink: ale vyzistím a dám potom vedieť,,, :wink: :wink: :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od 11zdenka11 » Pon Júl 06, 2009 6:13 pm

ahojte bola om u tej doktorky ale na potvoru moja mala dovolemnku tak som isla co za nu zastupovala.povedala ze to nieje nic vazne skor ma rychlo odpratala od nej neni som jej pacientka tak co sa bude so mnou zahadzovat,aleaj tak pojdem na buduce k mojej.pre istotu
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ellanoir » Pon Júl 06, 2009 8:22 pm

Urcite chod ku svojej dr, nemusi to byt nic vazne, ale moze. Moja dcerka ma takuto hrcu na hrudniku a je pozorovana na onkologii, jeden cas mala vysledky markerov na hranici a doteraz sa onkologovia nevedia zhodnut na tom, ci jej to maju vybrat alebo co s tym... tak jej to pravidelne pozoruju na ultrazvuku a robia odbery.
Ak to do par tyzdnov nezmizne, ja osobne by som sa sama pytala na onkologicke konzilium....
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mataka » Pon Júl 06, 2009 8:29 pm

A chcem sa spytat a ta hrcka sa aj pohybuje alebo je len najednom mieste.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od 11zdenka11 » Pon Júl 06, 2009 9:02 pm

ona sa pohybuje ale povedala mi doktorka ze to nieje nic vazne tak uvidim ci sa vstrebe.vcera bola vatcsia
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mataka » Pon Júl 06, 2009 9:14 pm

Ja uz neviem co si mam o tom mysliet maly ma na oboch stranach krku po 3 hrcky a hybu sa stale a uz to trva vyse roka a doktorka hovori ze to su uzliny lebo mame stale anginy ale nejaky cas uz sme nemali nie a nie sa to vstrebat zatial sa nezvacsuju len ked sme chory .
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od 11zdenka11 » Pon Júl 06, 2009 9:18 pm

ja som bola 2 tyzdne dozadu chora ale nevsimla som si to ci som to tam mala.a maleho to boli aj na dotyk
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mataka » Pon Júl 06, 2009 9:24 pm

Neboli ho to ked mu to stlacim odtiahne sa ale povie mi ze hoto neboli .
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Jamirka » Štv Júl 16, 2009 5:21 pm

Slovo uzlina znamená u mňa hotový horor.
Dcérka bola prechladnutá, vyzeralo to na bežnú chrípku. Po týždni sa ráno zobudila so zdurenými krčnými zlinami, s bolesťami a nehybným krkom. Dostala ATB a dva týždne sme sa doma liečili. Uzliny sa zmenšili, ale skrátili sa aj krčné svaly v dôsledku toho, že dcérka krkom nehýbala dva týždne kvôli bolestiam. A tak nám zostal nehybý krk a hlava nabok... Bol to hrozný pohľad... Začali sme chodiť na RHB, ale ani po pol roku driny a bolestí nič nepomohlo. Začal sa kolotoč vyšetrení - sono krku, CT mozgu, MR mozgu. Vyšetrenia dopadli príšerne - nález na mozgu... Po mnohých útrapách a hlavne strachu z tejto Dg. sa po roku zistilo, že je všetko OK. Ale krk stále nehybný. A tak bolo rozhodnuté, dcérke vpichli priamo do postihnutých svalov BTX a to konečne zabralo. Strašili nás postihnutím, ale našťastie všetko dobre dopadlo a mi na túto chorobu spomíname s rešpektom. A keď mám pravdu povedať, výdy keď je chorá a zduria sa jej uzliny, tak trpnem. Ale už by som ihneď žiadala pichnutie BTX po tejto skúsenosti. Takže pozor na uzliny, nie je to iadna sranda. Všetkým mnoho zdravia.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ingridd » Štv Júl 16, 2009 9:13 pm

ahoj,podla napisaného to može byť
:arrow: lymfatická uzlina z nejakej infekcie v oblasti hlavy- najčastejšie zuby, mandle- podla lokalizácie aku udávaš to budu možno zuby
:arrow: dalej to može byť slinná žlaza po prekonanej infekcii alebo nejakým malinkým kamienkom vo vývode slina ktorá sa v nej pravidelne tvorí nevie nebadane odtekať, ale sa hromadí
:arrow: ale može to byť aj krčná cysta
:arrow: alebo tuková hrčka
:arrow: a samozrejme kopec iných vecí

a preto ked tu hrčku ešte maš, nesed s nou doma a neobzeraj si ju a nemačkaj si ju- postup vyšetrení by mohol byť zhruba takýto:
:arrow: samovyšetrenie- či nemáš uzliny zdurené aj inde/pazuchy, rozkrok/, či sa zvačšuje po jedle a potom pomaličky zmenšuje- to svedčí pre slinnu zlazu
:arrow: sonografia, podla potreby a nálezu aj s odberom vzorky na cytolog. vyšetrenie
:arrow: odbery u obvodného- hlavne krvný obraz, sedimentácia, odbery na rozne infekcie vírusové alebo bakteriálne, je ich kopec
:arrow: výtery- z hrdla a nosa
:arrow: odborné vyšetrenia- zubár- samozrejme aj s rentgenom, ORL

postup liečby- podla sumácie nálezov :wink:

JAMIRKA- hroza čítať, čo ste si museli prežiť, nech vás teda choroba zdaleka obchádza :!: :!: :!:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Predchádzajúci

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť