Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Manželstvo, partnerstvo a rodina - Môj otec - Dedko mojich detí

od Ljublju » Pon Aug 17, 2009 2:03 pm

natusa to je strasne zlate,moja mama to robila tiez mne :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 491
Registrovaný: Pon Sep 22, 2008 9:12 pm

od Ljublju » Pon Aug 17, 2009 2:07 pm

no ja si ale s mamou nerozumiem,spravila nieco ,co ako mama nemala,a nas vztah je len o pozdrave a odpovedi,ci su moje deti zdrave.....ona silou mocou cce odprosenie,ale mna o odprosenie neziadala.A ja som jej sak ako asi odpustila,proste nehnevam sa za to nanu,ale nemozem si j pustit k telu a do bytu.Jednoduco to nejde,nedoverujem jej....citim z nej povyseneckost,pohrdavost :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 491
Registrovaný: Pon Sep 22, 2008 9:12 pm

od natusa » Pon Aug 17, 2009 2:18 pm

[quote="Ljublju"]no ja si ale s mamou nerozumiem,spravila nieco ,co ako mama nemala,a nas vztah je len o pozdrave a odpovedi,ci su moje deti zdrave.....ona silou mocou cce odprosenie,ale mna o odprosenie neziadala.A ja som jej sak ako asi odpustila,proste nehnevam sa za to nanu,ale nemozem si j pustit k telu a do bytu.Jednoduco to nejde,nedoverujem jej....citim z nej povyseneckost,pohrdavost :cry:[/quote

neviem ktora ,ktoraj co urobila .aj ja som velmi hrda a malokedy poviem prepac!ale rodicov mame len jednych a ak ste mali pekne dectvo tak to bude asi len dospelacka hrdost co vas rozdeluje.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1327
Registrovaný: Uto Sep 02, 2008 2:29 pm

od inguli » Uto Aug 18, 2009 8:59 pm

natusa píše:
inguli píše:
inguli píše:Hej hej aj podla mna si ju pozvite a uvidite je to uz potom na nej...inak nechapem ako sa mozu hnevat deti s rodicmi a nerozpravat sa ja by som to nevydrzala aj ked mne osobne moj vlastny otec milion krat uz ublizil a velmi ale vzdy som mu potom povedlala svoj nazor a tak tyzden sme nesli a potom privrela oci a sla k nim a zivot isiel dalej.A tym ublizenim myslim opil sa na mojej svatbe/druhej/a rozpraval hluposti a ja som sa nakoniec uz rozplakala tak sa hanbila pred ostatnymi,potom zase kvoli alkoholu mali sme zabijacku a on sa zasa napil poriadne my s bratom muzom a mama sme robili vsetko a on dirigoval nad nami a kedze brat ma 36 a je slobodny a otcovi to vadi stale do neho sa pusta a ja dve minuty max vydrzim a potom stratim uplneee nervy a skoro som odpadla tak mi prislo zle kedze som bola 6 mescna tehotna zena uz a mohla by som tu este pisat knihu o mojom otcovi a teraz ma rakovinu prostaty stratil aj pracu kedze bol v nemocnici dlho 2 mesiace ziarenia a tak ...no ide o to ze clovek nikdy nemoze vediet co sa stane ja sa nedokazem nanho dlho hnevat aj ma zato manzel obdivuje on vie o tom viac a teraz uz aj sam to vidi a pocuje a on by nesiel za nim viac.No ked zasa nepije tak je super dedo miluje vnucata a pomaha vela aj s pracou aj finanncne hocico mozem chciet pomoze...tak ja zasa vydrzim aj ked mam kvoli tomu uz dost znicene nervy vela som kvoli nemu naplakala ale otec a mama je len jeden a jedna :!: Najviac ma boli to ze s bratom sa sprava ako by ho nemal rad ...neviem sa stym zmierit a neraz som mu vykricala ze ak s nim je taky tak nech a j somnou a uvidime ci mu to robi stastie...Jooj to su take smutne veci aspon ja som z nich velmi smutna a neni riesenie,je ako decko kolko krat som mu vysvetlila spytala sa preco musis pit????MAS krasnu rodinu super manzelku /no do mami vrta kazdy den/tak naco...no doteraz nic nevedel povedat a teraz uz rok sa vyhovara na svoju chorobu a stratu prace co plne chapem celyyy zivot robil staleee vkuse a zrazu 3 roky pred dochodkou poslu prec a teraz nadava na svoju chorobu ktoru on podla seba nema kedze sa citi ok.Lenze to ma na zaciatku ci ako to mam pisat nepotreboval ani terapiu...PFU TO SOM SA ROZPISLA BOZE...nO TO JE HLAVNE AJ TAK ABY S RODICMI SA DETI NEHADALI A NEBOLI NAHNEVANY JEDEN NA DRUHEHOjA SOM PRED TYM AKO PORODILA POVEDALA ZE VIAC TAM UZ NEIDEM K NIM A PREDSA A AJ TA CHOROBA PRISLA NOOO A KTO VIE CO BUDE DALEJ A JA BY SOM SI NIKDY NEODPUSTILA KEBY SA SNIM NIECO STALO NEDAJ BOZE A JA SOM S NIM/S NIMI NEBOLALEBO SME SA NEROZPRAVALI

Este tolko k tomu ze clovek nezabudaa a su veci ktore neodpusti az mozno vtedy...na konci...ale kym zijeme treba sa mat alebo aspon sa pokusit mat rad toho druheho a zasa brat z inho dohladu napr.ked sme boli deti otec nas nosil na rukach kazde prazdniny niekde nas brali na dva az tri tyzdne takze sme mali vsetko a nezabudam ani na to ked robil cely tyzden v blave /mozno niektora zijete prave v jednom z tych panelakov v petrzalke co stavali pred mnohymi rokmi/a prisiel v piatok a neviem este co ale naisto viem ze vzdy nam priniesol uuurcite cokoladu velku tu margot 3 ks,mame bratovi a mne...Bol vzornym otcom si myslim ale teraz je velmi zmeneny a ja viem ze aj zivotna situacia ho k tomu prinutil napr.ja som mala velmi zleho 1ho manzela a on to nedokazal prijat a ani sa vyrovnat veela na nasom dome pracoval a nikdy mu nebolo povedane diky ja hej ale byvaly ani raz a nakoniec aj ten dom po rozvode nam zobral a kopu kopu inych zly veci a kedze ja som bola ocinkova dcerka:):)tak ho to dost bralo...



mas pravdu treba vediet odpustat a hlavne si vazit rodičov ci uz svojjich alebo manzelovych.ked uz nie koli inemu tak aspom koli tomu ze mi vychovali manzela.
ja mam nasich o poschodie nizsie,a vzdy ked idem do mesta alebo niekde inde"musim"kupovat sladkosti 5×.svojim trom detom alej aj nasim "seniojorom" :wink: ved mi cely zivot davali vsetko co mohli tak im aspom takto osladim zivot.
a viete co je najlepsie?ocino si vzdy svoju sladkost necha a ked si deti svoje zjedia zacne ze on este ma a kto by si dal,samozrejme ze ma na krku hned vsetky tri vnučatka a samozrejme ze im tu svoju sladkost da.je to velmi mile ako sa s toho vytesuje,a vratim sa vzdy rokmi naspet ked to robieval aj mne :wink:

No mooj ocino je presne takyto...:)tiez V nedelu sme boli u nich a vratili sme sa az dnes bolo super otec liezol po stvornozkach s mojim 14 mesacnym synom kedze on este nechodi:)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od kusi79 » Str Aug 19, 2009 11:54 pm

natusa-pri čítaní tvojho "milého "príspevku o tvojom ockovi sa mi nahrnuli do očí slzičky...bolo to veľmi dojímavé...dedko za 100 bodov :!:

Ja tak isto bádam rozdiel v správaní mojich rodičov a svokrovcov
k nášmu synčekovi.

Pre mojich rodičov je to 1.vnúčatko-tak si ho užívajú.
Keď prídeme na návštevu /bývame 500km od rodičov a svokrovcov/...dedko a babka ho nespustia z očí, nedovolia mi ani potlačiť kočík-hrdo sa s vnúčikom prechádzajú...malý spí medzi nimi na posteli, dedko mu v noci drží nožičky,kedže malý si ich rád vyklada...no to musíte vidieť :lol: :lol: :lol:
Čakajú na nás rôzne dobrotky-jogurtíky, výživky, piškotky, tyčinky, šunčičky, vianočky, .....
Čo uvidia to hneď malému kupujú ... posledne boli na kúpalisku niekde v Maďarsku a kúpili mu nafukovaciu formulu do vody a už aj ju posielali poštou ... :wink:
Dedko mu stavial pieskovisko, nakúpili mu doň hračky, vešal hojdačku, piekol s ním dobrotky z piesku, naťahoval po rukách...babka vyvára samé dobrotky, hrá sa smalým, číta mu .......... proste milujem mojich rodičov za to akí súúúúúúúúú :wink: :wink: :wink: neskutočne obetaví a zlatí ... aj finančne pomáhajú, aj keď to nepotrebujeme ... ale nedajú si povedať :roll: Keby mohli, volali by každý deň ako sa Adamko má.

Naopak: pre svokrovcov je to už 5.vnúčatko a už vidím, že to pre nich nie je "vzácnosť", aj keď sú obaja na dôchodku a unavení ( v porovnaní s mojimi aktívne pracujúcimi rodičmi )nemôžu byť ......... mám niekedy pocit, akoby nevedeli prejaviť city... vďaka bohu, manžel to po nich nemá .... nehovorím, finančne vypomôžu...ale hračky sú pre nich zbytočnosť ... ak aj kúpia, tak nejakú lacnú od číňanov, ktorá hneď skončí v koši, lebo sa hneď rozpadne.
Najviac ma ťaží, že sa mu veľmi nevenujú ... nesnažia sa s ním chodiť ... jašiť ... spievať mu ... hrať sa s ním (ak to porovnávam s mojimi rodičmi).
Na návšteve u nich musím kúpiť komplet všetko, lebo v chladničke nie je ani jeden jogurt...je to vraj zbytočnosť a je to podľa nich drahé ... žiadna pamlska pre malé dieťa...vedia, že prídeme a nič nenakúpia (ani ovocie-aspoň jablčká).
Viem, že im teraz vyčítam možno malichernosti, ale nedá mi to.
Keď porovnám mojich a manželových rodičov... je to 100 a jedno.
Jedni by sa boli rozdali-myslím aj duševne, druhí sú takí neutrálni, bez výrazných prejavov citov... :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 64
Registrovaný: Pia Júl 18, 2008 12:00 am

od natusa » Štv Aug 20, 2009 7:47 am

kusi79 píše:natusa-pri čítaní tvojho "milého "príspevku o tvojom ockovi sa mi nahrnuli do očí slzičky...bolo to veľmi dojímavé...dedko za 100 bodov :!:

Ja tak isto bádam rozdiel v správaní mojich rodičov a svokrovcov
k nášmu synčekovi.

Pre mojich rodičov je to 1.vnúčatko-tak si ho užívajú.
Keď prídeme na návštevu /bývame 500km od rodičov a svokrovcov/...dedko a babka ho nespustia z očí, nedovolia mi ani potlačiť kočík-hrdo sa s vnúčikom prechádzajú...malý spí medzi nimi na posteli, dedko mu v noci drží nožičky,kedže malý si ich rád vyklada...no to musíte vidieť :lol: :lol: :lol:
Čakajú na nás rôzne dobrotky-jogurtíky, výživky, piškotky, tyčinky, šunčičky, vianočky,.....
Čo uvidia to hneď malému kupujú ... posledne boli na kúpalisku niekde v Maďarsku a kúpili mu nafukovaciu formulu do vody a už aj ju posielali poštou ... :wink:
Dedko mu stavial pieskovisko,nakúpili mu doň hračky, vešal hojdačku, piekol s ním dobrotky z piesku, naťahoval po rukách...babka vyvára samé dobrotky, hrá sa smalým, číta mu .......... proste milujem mojich rodičov za to akí súúúúúúúúú :wink: :wink: :wink: neskutočne obetaví a zlatí...aj finančne pomáhajú, aj keď to nepotrebujeme...ale nedajú si povedať :roll: Keby mohli, volali by každý deň ako sa Adamko má.

Naopak: pre svokrovcov je to už 5.vnúčatko a už vidím, že to pre nich nie je "vzácnosť", aj keď sú obaja na dôchodku a unavení ( v porovnaní s mojimi aktívne pracujúcimi rodičmi )nemôžu byť ......... mám niekedy pocit, akoby nevedeli prejaviť city...vďaka bohu, manžel to po nich nemá .... nehovorím, finančne vypomôžu...ale hračky sú pre nich zbytočnosť...ak aj kúpia, tak nejakú lacnú od číňanov, ktorá hneď skončí v koši, lebo sa hneď rozpadne.
Najviac ma ťaží, že sa mu veľmi nevenujú ... nesnažia sa s ním chodiť ... jašiť ... spievať mu ... hrať sa s ním (ak to porovnávam s mojimi rodičmi).
Na návšteve u nich musím kúpiť komplet všetko, lebo v chladničke nie je ani jeden jogurt...je to vraj zbytočnosť a je to podľa nich drahé...žiadna pamlska pre malé dieťa...vedia, že prídeme a nič nenakúpia (ani ovocie-aspoň jablčká).
Viem, že im teraz vyčítam možno malichernosti,ale nedá mi to.
Keď porovnám mojich a manželových rodičov...je to 100 a jedno.
Jedni by sa boli rozdali-myslím aj duševne, druhí sú takí neutrálni, bez výrazných prejavov citov... :roll:



to tak nemozes brat,pises ze su starsi mozno je to aj tym.ja mam medzi detmi desat rokov rozdiel a niekedy ked bola mala Natalka dedko ju vozil na chrbte,chodil ju kocikovat a tiez este vselijake drobnosti co teraz pri malom uz nie je.urcite ich ma rad vsetkych ,len vtedy to prejavoval tak zivsie no a teraz davaju na javo lasku trosku inac,ako dochodci:)

a nasi ties vravia ze mame hraciek viac ako v hrackarstve :lol: ale to ma dnes v beznej rodine asi kazde dietatko :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1327
Registrovaný: Uto Sep 02, 2008 2:29 pm

od kusi79 » Štv Aug 20, 2009 11:06 am

natusa píše:
kusi79 píše:natusa-pri čítaní tvojho "milého "príspevku o tvojom ockovi sa mi nahrnuli do očí slzičky...bolo to veľmi dojímavé...dedko za 100 bodov :!:

Ja tak isto bádam rozdiel v správaní mojich rodičov a svokrovcov
k nášmu synčekovi.

Pre mojich rodičov je to 1.vnúčatko-tak si ho užívajú.
Keď prídeme na návštevu /bývame 500km od rodičov a svokrovcov/...dedko a babka ho nespustia z očí, nedovolia mi ani potlačiť kočík-hrdo sa s vnúčikom prechádzajú...malý spí medzi nimi na posteli, dedko mu v noci drží nožičky,kedže malý si ich rád vyklada...no to musíte vidieť :lol: :lol: :lol:
Čakajú na nás rôzne dobrotky-jogurtíky, výživky, piškotky, tyčinky, šunčičky, vianočky,.....
Čo uvidia to hneď malému kupujú ... posledne boli na kúpalisku niekde v Maďarsku a kúpili mu nafukovaciu formulu do vody a už aj ju posielali poštou ... :wink:
Dedko mu stavial pieskovisko,nakúpili mu doň hračky, vešal hojdačku, piekol s ním dobrotky z piesku, naťahoval po rukách...babka vyvára samé dobrotky, hrá sa smalým, číta mu .......... proste milujem mojich rodičov za to akí súúúúúúúúú :wink: :wink: :wink: neskutočne obetaví a zlatí...aj finančne pomáhajú, aj keď to nepotrebujeme...ale nedajú si povedať :roll: Keby mohli, volali by každý deň ako sa Adamko má.

Naopak: pre svokrovcov je to už 5.vnúčatko a už vidím, že to pre nich nie je "vzácnosť", aj keď sú obaja na dôchodku a unavení ( v porovnaní s mojimi aktívne pracujúcimi rodičmi )nemôžu byť ......... mám niekedy pocit, akoby nevedeli prejaviť city...vďaka bohu, manžel to po nich nemá .... nehovorím, finančne vypomôžu...ale hračky sú pre nich zbytočnosť...ak aj kúpia, tak nejakú lacnú od číňanov, ktorá hneď skončí v koši, lebo sa hneď rozpadne.
Najviac ma ťaží, že sa mu veľmi nevenujú ... nesnažia sa s ním chodiť ... jašiť ... spievať mu ... hrať sa s ním (ak to porovnávam s mojimi rodičmi).
Na návšteve u nich musím kúpiť komplet všetko, lebo v chladničke nie je ani jeden jogurt...je to vraj zbytočnosť a je to podľa nich drahé...žiadna pamlska pre malé dieťa...vedia, že prídeme a nič nenakúpia (ani ovocie-aspoň jablčká).
Viem, že im teraz vyčítam možno malichernosti,ale nedá mi to.
Keď porovnám mojich a manželových rodičov...je to 100 a jedno.
Jedni by sa boli rozdali-myslím aj duševne, druhí sú takí neutrálni, bez výrazných prejavov citov... :roll:



to tak nemozes brat,pises ze su starsi mozno je to aj tym.ja mam medzi detmi desat rokov rozdiel a niekedy ked bola mala Natalka dedko ju vozil na chrbte,chodil ju kocikovat a tiez este vselijake drobnosti co teraz pri malom uz nie je.urcite ich ma rad vsetkych ,len vtedy to prejavoval tak zivsie no a teraz davaju na javo lasku trosku inac,ako dochodci:)

a nasi ties vravia ze mame hraciek viac ako v hrackarstve :lol: ale to ma dnes v beznej rodine asi kazde dietatko :wink:


natusa-práve, že moji rodičia sú starší...cca o 2-3 roky- aj babka aj dedko.Naši aktívne pracujú...manželovi sú už na dôchodku.
No ale hlavne,že ho ľúbia...len trochu to nevedia viac prejaviť.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 64
Registrovaný: Pia Júl 18, 2008 12:00 am

od katelara » Štv Aug 20, 2009 6:27 pm

Každý ma to svoj názor a pohľad na všetko. Ja som tiež strašne rada so svojimi deťmi,ale niekedy by mi dobre padlo keby si môžem isť sama do mesta alebo niekam na kávičku a nemusieť sa obzerať kde je mala. Moja svokra keď som bola v pôrodnici mi povedala jedno, kočíka sa nedotkneš, ja budem malú voziť. No musím povedať, že to ona za ten čas čo sme kočik používali sa ho ani 1 krát nedržala! Ale v pohode. A tiež je iba babka prísť raz za 2 týždne na 10 minút a isť preč. Teraz sme prerábali (búranie prahu a bordelu všade) myslíte, že ju napadlo povedať daj mi deti aby neboli v tom prahu???? No nenapadlo. Radšej sa u nás ani neukázala aby náhodou som jej deti nedala. A čo sa týka štedrosti? No lakomejšieho človeka som nevidela. Keď k nej chodil syn na prázdniny tak na týždeň si vypýtala vtedy 500sk. To bol malý škôlkar a teraz ide do 6 triedy, tak je to dosť rôčkov do zadu. No nemilovali by ste takú zlatu babku a svokru?????
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 127
Registrovaný: Uto Jún 17, 2008 12:00 am
Bydlisko: Topoľčany

od inguli » Štv Aug 20, 2009 8:37 pm

katelara píše:Každý ma to svoj názor a pohľad na všetko. Ja som tiež strašne rada so svojimi deťmi,ale niekedy by mi dobre padlo keby si môžem isť sama do mesta alebo niekam na kávičku a nemusieť sa obzerať kde je mala. Moja svokra keď som bola v pôrodnici mi povedala jedno, kočíka sa nedotkneš, ja budem malú voziť. No musím povedať, že to ona za ten čas čo sme kočik používali sa ho ani 1 krát nedržala! Ale v pohode. A tiež je iba babka prísť raz za 2 týždne na 10 minút a isť preč. Teraz sme prerábali (búranie prahu a bordelu všade) myslíte, že ju napadlo povedať daj mi deti aby neboli v tom prahu???? No nenapadlo. Radšej sa u nás ani neukázala aby náhodou som jej deti nedala. A čo sa týka štedrosti? No lakomejšieho človeka som nevidela. Keď k nej chodil syn na prázdniny tak na týždeň si vypýtala vtedy 500sk. To bol malý škôlkar a teraz ide do 6 triedy, tak je to dosť rôčkov do zadu. No nemilovali by ste takú zlatu babku a svokru?????

No s prepacenim ale z takej babky co si za prazdniny vypyta peniaze je mi trochuuu zle...Je to smutné...to prepac ale ani sa neda takato zena nazvat babkou boooze :twisted: :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od katelara » Štv Aug 20, 2009 10:06 pm

inguli keby napíšem všetko aká je, tak sa každému rozum zastaví. Ale už začínam byť voči nej imunna :D :D čo iné mi zostáva????
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 127
Registrovaný: Uto Jún 17, 2008 12:00 am
Bydlisko: Topoľčany

babky

od prazienkova » Ned Okt 11, 2009 12:32 pm

No ako čítam vaše príspevky, až mi naskakuje mráz po chrbte. Neviem si predstaviť, že by som niekedy bola taká babka, čo nemá na vnúčatá čas a chuť byť s nimi. Ja mám našťastie obe babky super( dedkov už nemáme, ale babky to vynahradia) Moja mama býva blízko nás a je mi vždy oporou, postráži deti, keď potrebujem, starší k nej rád chodieva na víkend na nocľah. Svokra býva 200 km od nás, ale vždy sa k nej tešíme na návštevu a nevieme sa dočkať, kedy príde ona. Je vždy ochotná aj pricestovať a postrážiť deti v prípade pn-ky, keď moja mama nemohla.Starší syn zostáva u nej cez prázdniny aj dva-tri týždne, robia spolu výlety, starajú sa o zvieratá, rúbu drevo.Má vždy kopu zážitkov. Len aby im zdravie dlho vydržalo a boli tu s nami čo najdlhšie a užili si vnúčeniec.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 33
Registrovaný: Uto Jún 23, 2009 10:31 pm

Predchádzajúci

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť