Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Nakupovanie – obchody, reklamácie - zakon vratenia tovaru do 7 dni

zakon vratenia tovaru do 7 dni

od olinkah7 » Uto Nov 03, 2009 9:42 am

baby prosim o radu ako to je zo zakonom vratenia tovaru do 7dni plati to aj na bazar? podla mna je to blbe nie?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lindda » Uto Nov 03, 2009 9:45 am

niesom si ista ale podla mna plati vratenie penazi cez net do 14 dni a to i bez udania dovodu. Ja som si to raz zistovala.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ketken » Uto Nov 03, 2009 11:20 am

Na základe § 12 zákona č. 108/2000 Z.z., o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji v znení neskorších predpisov má objednávateľ – fyzická osoba (spotrebiteľ), právo bez udania dôvodu odstúpiť od kúpnej zmluvy do 7 pracovných dní od prevzatia tovaru.

ale týka sa to nového tovaru - teda komerčný predaj.
Pri predají bazárových vecí ide o vzájomnú dohodu.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od alex » Uto Nov 03, 2009 11:20 am

lindda píše:niesom si ista ale podla mna plati vratenie penazi cez net do 14 dni a to i bez udania dovodu. Ja som si to raz zistovala.

čo ja viem, tak toto by malo platiť iba pri novom tovare.
neviem či je vôbec nejaký zákon o vrátení na bazarový tovar, väčšinou je to o dohode
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lindda » Uto Nov 03, 2009 11:24 am

tiez som si nie na 100% ista ale ja som si to raz cez pravnika zistovala a on mi povedal toto treba kuk do zakonnika
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sysa14 » Uto Nov 03, 2009 11:57 am

Ja som raz mala taky problem s vratenim a pravnik (DAS) mi povedal, ze zakon plati aj na takyto tovar.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lindda » Uto Nov 03, 2009 12:45 pm

ale ako vravim na pouzivany tovar 14 dni na novy normalne podla zakona 2 roky a ku kazdemu novemu tovaru ti musi dat aj doklad i ked kupujes na internete
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od alex » Uto Nov 03, 2009 12:48 pm

lindda píše:ale ako vravim na pouzivany tovar 14 dni na novy normalne podla zakona 2 roky a ku kazdemu novemu tovaru ti musi dat aj doklad i ked kupujes na internete

tie 2r. si zrejem mýliš so zárukou na tovar. olinkah7 píše o vrátení tovaru, ktorý kúpi cez net ...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lindda » Uto Nov 03, 2009 1:01 pm

alex píše:
lindda píše:ale ako vravim na pouzivany tovar 14 dni na novy normalne podla zakona 2 roky a ku kazdemu novemu tovaru ti musi dat aj doklad i ked kupujes na internete

tie 2r. si zrejem mýliš so zárukou na tovar. olinkah7 píše o vrátení tovaru, ktorý kúpi cez net ...

ano zaruka to som iba tak vo vseobecnosti :-) sorry :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mirdzilka » Str Nov 04, 2009 3:44 pm

požiadali ste o radu týkajúcu sa (bazárového) aukčného nákupu a predaja použitých výrobkov prostredníctvom internetu.

Každý prevádzkovateľ aukčného portálu má vypracované obchodné podmienky (aukčný poriadok), ktorý má byť v súlade so slovenským právom a príslušnými právnymi predpismi.

Nákup a predaj výrobkov medzi fyzickými osobami upravujú všeobecné ustanovenia o kúpnej zmluve (ustanovenie § 588 a nasl. Občianskeho zákonníka), ktoré určujú podmienky vlastníckeho práva z kúpnej zmluvy, odovzdanie predmetu kúpy, zaplatenie kúpnej ceny, ako aj právo odstúpenia od kúpnej zmluvy (ustanovenie § 597 Občianskeho zákonníka). Na uvedený spôsob predaja sa nevzťahuje zákon č. č. 108/2000 Z. z. o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji

S pozdravom

RNDr. Nadežda Machútová

ústredná riaditeľka SOI
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť