Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Nakupovanie – obchody, reklamácie - Ako fotíte svoje veci...

Ako fotíte svoje veci...

od kamka277 » Str Dec 09, 2009 5:06 pm

Chcela by som sa sa poradiť, aký mód si nastavujete na foťáku, keď si fotíte veci na predaj. Ja to väčšinou fotím ako ,,portrét" skúšala som aj ,,krajinu" ale tie fotky niekedy nezodpovedajú skutočnej farbe. Raz fotím bez blesku, inokedy s bleskom. Buď to vyzerá ako vyblednuté, alebo tie farby nie sú také ako v skutočnosti daná vec vyzerá. Väčšinou sa mi to podarí, ale napr. zle sa mi fotí červená alebo ružová farba...Niekedy je lepšie denné svetlo, inokedy to fotím v izbe pri zasvietenom svetle. Skúšam, skúšam, ale aj tak to nie je podľa mojich predstáv. Foťák máme panasonic lumix, no neviem...
Naposledy upravil kamka277 dňa Štv Dec 10, 2009 11:53 am, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mimi07 » Štv Dec 10, 2009 1:54 am

AJ JA FOTIM AKO KEDY...TIEZ MAM PANASONIC-LUMIX :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od alex » Štv Dec 10, 2009 9:21 am

Treba fotit jednoznacne pri dennom svetle a hlavne si treba to svetlo najst :wink: v kazdej miestnosti to inak odfoti... cize treba poskusat a tam kde sa fotky vydaria najviac fotit stale :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od kamka277 » Štv Dec 10, 2009 11:58 am

Vďaka za odpovede :wink: Píšem to len preto, lebo niekedy natrafím na takú istú vec v inzerátoch ako predávam ja, ale tá fotečka vyzerá krásne -žiarivo a ked si to porovnám so svojou fotkou, tak to vyzerá ako úplne iná vec :cry: :cry: :?
Možno si niekto fotky špeciálne upravuje ešte v počítači, pridá tam nejaké umelé pozadie a hned je fotka krajšia. No ja som amatér a také veci neovládam :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od alex » Štv Dec 10, 2009 1:29 pm

Ja si napr. fotím veci na bielej plachte a je rozdiel či vec odfotím z vrchu alebo foťák natočím zboku a pod. Vždy je to iné svetlo ..

napr tuna to je dobre vidieť
http://www.babybazar.sk/Znizena-cena-id2086521.html žiadne upravovanie len vždy iné svetlo

alebo aj tu
http://www.babybazar.sk/Cierny-pulover-id2168318.html
hlavná je fotená z vrchu a posledná aby to bolo vidieť detailne, tak tú som fotila tak, že som bola dole a foťák som natočila
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od kamka277 » Štv Dec 10, 2009 1:41 pm

Alex, tá prvá je fotka je dobrá. A tá druhá jasné, keď fotíš s bleskom, tak tá čierna nie je úplne čierna a vlastne sa to ani ináč odfotiť nedá, ked chceš fotiť detaily :D Ja len tak skúšam a stále špekulujem, muž sa len zo mňa smeje, čo furt tu chodím po byte s tým foťákom :lol: :lol: :lol:
Tak najlepšie fotím na kuchynskej linke, len tam mám malý priestor :oops: :oops: :lol: Nie je to až také hrozné, ja len tak či náhodou sa na to nedá ísť lepšie :wink:
No napr. táto fotka, takú čiapku nemám, ale pozadie ju skrášľuje:
http://www.babybazar.sk/Krasna-ciapocka ... 67667.html
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od alex » Štv Dec 10, 2009 1:43 pm

To je práveže všetko fotené bez blesku..
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od kamka277 » Štv Dec 10, 2009 1:45 pm

V pohode, no sú dobré :wink: Dík za pokec :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od macusik » Ned Dec 13, 2009 9:58 pm

kamka277 píše:Alex, tá prvá je fotka je dobrá. A tá druhá jasné, keď fotíš s bleskom, tak tá čierna nie je úplne čierna a vlastne sa to ani ináč odfotiť nedá, ked chceš fotiť detaily :D Ja len tak skúšam a stále špekulujem, muž sa len zo mňa smeje, čo furt tu chodím po byte s tým foťákom :lol: :lol: :lol:
Tak najlepšie fotím na kuchynskej linke, len tam mám malý priestor :oops: :oops: :lol: Nie je to až také hrozné, ja len tak či náhodou sa na to nedá ísť lepšie :wink:
Ahoj.Ked si sťahuješ fotky,vyhodí ti kolonku v akom programe to chceš otvoriť?Je veľa programov na úpravu fotiek :D stačí ti Maľovanie-tam sa ti dá aj písať,alebo si stiahni program Ashampo 5.je to ale len na skúšku na 30dní,potom si to musíš platiť. :lol:A fotiť je fakt najlepšie pri dennom svetle.Mne tiež nechce dobre nafotiť červenú :evil:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Ned Dec 13, 2009 11:13 pm

kamka277 píše:Alex, tá prvá je fotka je dobrá. A tá druhá jasné, keď fotíš s bleskom, tak tá čierna nie je úplne čierna a vlastne sa to ani ináč odfotiť nedá, ked chceš fotiť detaily :D Ja len tak skúšam a stále špekulujem, muž sa len zo mňa smeje, čo furt tu chodím po byte s tým foťákom :lol: :lol: :lol:

hej skrasluje,ale nebudes ju davat dietatu na hlavu z pozadim,ja osobne radsej realne,ako "dotvarane".
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od smajas » Ned Dec 13, 2009 11:18 pm

ja tiez neviem co este vyskusat tak najnovsie ked som mala pokazeny fotak, veci som skenovala a teraz uz fotak ide ale tie farby katastrofa, tak vec sfotim aby ju bolo vidno celu a potom hodim do kopirky a zoskenujem a vidno detail aj skutocnu farbu :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od kamka277 » Uto Dec 15, 2009 1:35 pm

macusik píše:
Ahoj.Ked si sťahuješ fotky,vyhodí ti kolonku v akom programe to chceš otvoriť?Je veľa programov na úpravu fotiek :D stačí ti Maľovanie-tam sa ti dá aj písať,alebo si stiahni program Ashampo 5.je to ale len na skúšku na 30dní,potom si to musíš platiť. :lol:A fotiť je fakt najlepšie pri dennom svetle.Mne tiež nechce dobre nafotiť červenú :evil:

dík za tip, určite niečo z toho vyskúšam a ked sa nepodarí, tak ostanem pri svojom klasickom fotení :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť