Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Píšte o čom chcete - Oklamali ma na poste s postovnym?

Oklamali ma na poste s postovnym?

od ZANETKATK2 » Str Nov 03, 2010 2:02 pm

Prosim Vas, skuste mi pomoct? Neraz som na poste v Kosiciach posielala balicky a stale to postovne ma vide na viac ako 3 eur alebo rovnych 3 eur.Najhorsie je na tom to, ze ci je to balicke s hmotnostou uplne minimalnou (nejake tricko), alebo rifle a topanky stale za balicek 2triedy zaplatim 3 eura.Preco je to tak?! podvadzaju???Na internete, stranke Slovenskej Posty som si presne vycitala ze : balicek poslany dobiekou 2 triedou do hmotnosti 2kg STOJI PRESNE 2,20e !!!!Pomozte mi ..Co s tym teraz, asi sa mi tie peniaze nevratia co som sa dala oklamat?alebo co je v tom?(Ako postupovat nabuduce aby to za 3 eura nebolo?!!!! :roll: :roll: :( :shock:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Str Nov 03, 2010 2:23 pm

asi Vám k tomu vždy narátajú nejaké poistenie atd. mali by ste to mať na potvrdenke rozpísané..ja ked posielam dobierku,tak ak to má do pol kg,vždy ako obyčajný list..naposledy som posielala detskú zavinovačku za 1,62€!!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ZANETKATK2 » Str Nov 03, 2010 2:37 pm

Ale ved ja nikdy nevypisem ze chcem poistenie,ziadnu sumu na poistenie ani prvou triedou.Nechapem to... :roll: ...Daju mi len tu sprievodku (modru) a poukaz na peniazky ktore si vypisem a dam to solu s balickom...Neviem co dalej :(,Dnes ide balicky poslat priatel , ...Neviem ako dopadne... :roll: Neviem co mam robit fakt co mu mam povedat aby nespravil chybu :?:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od jullll » Str Nov 03, 2010 3:11 pm

majú pravdu,
balík nad kilo posielaný na dobierku stojí 3€,
dobierka do kila stojí 2,49€,
dobierka do pol kila stojí 2,02€,
je to 2.triedou bez poistenia :oops: :idea: :idea:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od inguli » Str Nov 03, 2010 3:15 pm

ja vam radim ked vam povedia kolko to stoji jednoducho sa spytate co je v tom nech vam hned povedia...ja som raz platila viacej o dost ako som ocakavala a hned som sa spytala na to..jednoducho to natolko vyslo nepripocitali niec take co som nechcela ale aspon viem..a nemusim nad tym potom lamat hlavu..:-)
inak na tom modrom to musite mat napisane zaco ste tolko platili
aj vam daju a aj na dobierku nalepia cize tam to musi byt pozrite sa na to
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od inguli » Str Nov 03, 2010 3:18 pm

a co ste na slov poste vypocitala tak ten balik 2 triedou bez poistenia do 2 kil je 2,20 ale to neni dobierka...len balik poslany doporucene 2 triedou
a este tolko vy pisete o dobierke alebo po zaplateni poslany balik myslite?
to neni jedno :roll:
lebo ak pisete ze ste posielali aj tricko tak to ste mohla ako list doporucene 2 trieda a to stoji 1,20 max 1,40
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Str Nov 03, 2010 4:07 pm

baličky do 1kg sa oplatí posielať ako doporučený list (vypísať nie modru sprievodku, ale podací lístok na doporučený list)
za baliček zaplatíš bud 1,20 alebo 1,40 + za dobierku okolo 80 centov.

ak si posielala ako balík 2. triedy, najnižšie poštovné je 2,20€ + 80 centov stojí dobierka, takže spolu 3 € a teda ťa neoklamali

aby to bolo menej, dajte si poslať peniažky vopred na učet a veci podla možností posielajte ako doporučený list - do kila sa to oplatí a väčšina oblečenia neváži viac. Ak ma balíček nad kilo, je lepšie posielať už ako balík. Takto to tu robí vlastne každý, žiadne dobierky, len na vyslovene žiadosti kupujucich a vtedy si musia uhradiť aj to 3-eurové poštovné!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Str Nov 03, 2010 5:07 pm

ZANETKATK2 píše:Ale ved ja nikdy nevypisem ze chcem poistenie,ziadnu sumu na poistenie ani prvou triedou.Nechapem to... :roll: ...Daju mi len tu sprievodku (modru) a poukaz na peniazky ktore si vypisem a dam to solu s balickom...Neviem co dalej :(,Dnes ide balicky poslat priatel , ...Neviem ako dopadne... :roll: Neviem co mam robit fakt co mu mam povedat aby nespravil chybu :?:

ano,dajú Vám k tomu modrú "balíčenku" ,tým pádom to ide ako balík a nie ako listová zásielka! ak posielate ľahšie veci do pol kg,či 1 kg,výhodnejšie je vypísať si klasický čierny papierik ako pri doporučenej zásielke,vtedy to pôjde ako listová zásielka a Vy zaplatíte menej...
je zbytočné posielať veci do 1 kg ako balík--balíky sa vyplatia až od 1 kg hore..takže:::ak posielate takéto ľahšie veci,žiadajte,že to chcete poslať ako listovú zásielku na dobierku-papierik si môžete aj sama vypísať vopred doma :lol: a vtedy Vás to bude stáť napr. ako mna tá ľahučká zavinovačka na 1,6€ :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Str Nov 03, 2010 5:08 pm

joj..sandras to už vysvetlila..takže asi tak :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lucya10 » Štv Nov 04, 2010 8:07 am

ano, je to tak...neoklamali Vas....ja som sa tiez vcera nahnevala na poste...viacmenej neposielam na dobierku...ale poslala som mamicke...lahucky list to bol...pytam sa pri okienku, prosim Vas, kolko bude "celkove" postovne na tento list?, aby som vedela uviest potom sumu celkovu...(este som pred tym tak neposielala list)..pani vravi 1,20...no nezdalo sa mi to...ale ok...vypisala som sumu...sprievodku(sek) este aj doporucenku...cize pisania ako blbec...pani vypisovala este ani neviem co este...odovzdala som, polozila 1,20,- ako vravela, ona hodila na vahu...a zahlasila mi nieco o 2,02,-???? Hovorim prosim??? Jasne som sa jednoducho pytala kolko bude celkove postovne...a ona tam spustila nejake blabla...no, bolo tam dost ludi...nechela som sa rozculovat a uz vobec som nemala chut ani cas znova nieco prepisovat...trochu som to okomentovala, hodila jej tam este 1 euro, "srdecne"som sa podakovala a zmizla. Dufam, ze mamicke aspon tie boticky (kde postovne by bolo skoro tolko ako boticky) posluzi. Ale je to tak, ked chce niekto na dobierku, podla mna zbytocne preplati na lacnych vecickach. Viem, mozno niektore maminky nemaju ucet, ale potom je asi lacnejsie, preom poslat peniaze post,poukazkou, a potom az vecicky, ci uz obycajne, alebo doporucene. Neviem to presne posudit, ale asi.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lucya10 » Štv Nov 04, 2010 8:15 am

Takze sandras to opisala vlastne presne. A riziko pri online nakupovani je vzdy...bud sa vam moze stat, ze poslete peniazky a tovar nepride...alebo poslete dobierku, neprevezme...vyhodite za postovne zbytocne...alebo poslete tovar a na peniaze cakate...ale logicky pri tych rizikach vychadza...ked chcem nieco kupit, najprv musim za to zaplatit...nie? ja uvadzam tiez, posielam len doporucene...preco? mam dokaz, alebo obe strany o tom, ze vecicky boli poslane (ak sa nahodou stratia). Ak si maminka vyslovene vyziada, obycajne...a vec nedorazi...smola.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od inguli » Štv Nov 04, 2010 11:50 am

lucya10 píše:Takze sandras to opisala vlastne presne. A riziko pri online nakupovani je vzdy...bud sa vam moze stat, ze poslete peniazky a tovar nepride...alebo poslete dobierku, neprevezme...vyhodite za postovne zbytocne...alebo poslete tovar a na peniaze cakate...ale logicky pri tych rizikach vychadza...ked chcem nieco kupit, najprv musim za to zaplatit...nie? ja uvadzam tiez, posielam len doporucene...preco? mam dokaz, alebo obe strany o tom, ze vecicky boli poslane (ak sa nahodou stratia). Ak si maminka vyslovene vyziada, obycajne...a vec nedorazi...smola.

aby ste mala dokaz nemusite len na dobierku posielat...
staci poslat po zaplateni doporucene 2 trieda ako list ked je mensia vaha a mate to poslane za 1,20
napriklad ja na dobierku nekupujem...a ani velmi neposielam ..
je to drahsie a zbytocne vyhodenie penazi..
ale kto nema moznost chapem a je to vlastne kazdej osobna vec ako posiela ci kupuje :)
chcem len ze dokaz mate vselijako a ked posielate obycajne jednoducho ak samozrejme mate taky telefon s fotakom tak si vypytate spat balik ked je tam uz peciatka /je to len minutka ani tolko/a vyfotite to a mate dokaz ze vy ste poslala...
kedze to ze vy suhlasite ze poslete obycajne este za nedorazenie balika sem na diskusiiu vas mozu dat a tvrdit ze ste urcite neposlala a tak
ludia su bohuzial vselijaky...
..a neviete ani vy dokazat svoju pravdu bude to len slovo proti slovu...a zbytocne sa clovek dostane do neprijemnej situacie :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lucya10 » Štv Nov 04, 2010 12:42 pm

inguli píše:
lucya10 píše:Takze sandras to opisala vlastne presne. A riziko pri online nakupovani je vzdy...bud sa vam moze stat, ze poslete peniazky a tovar nepride...alebo poslete dobierku, neprevezme...vyhodite za postovne zbytocne...alebo poslete tovar a na peniaze cakate...ale logicky pri tych rizikach vychadza...ked chcem nieco kupit, najprv musim za to zaplatit...nie? ja uvadzam tiez, posielam len doporucene...preco? mam dokaz, alebo obe strany o tom, ze vecicky boli poslane (ak sa nahodou stratia). Ak si maminka vyslovene vyziada, obycajne...a vec nedorazi...smola.

aby ste mala dokaz nemusite len na dobierku posielat...
staci poslat po zaplateni doporucene 2 trieda ako list ked je mensia vaha a mate to poslane za 1,20
napriklad ja na dobierku nekupujem...a ani velmi neposielam ..
je to drahsie a zbytocne vyhodenie penazi..
ale kto nema moznost chapem a je to vlastne kazdej osobna vec ako posiela ci kupuje :)
chcem len ze dokaz mate vselijako a ked posielate obycajne jednoducho ak samozrejme mate taky telefon s fotakom tak si vypytate spat balik ked je tam uz peciatka /je to len minutka ani tolko/a vyfotite to a mate dokaz ze vy ste poslala...
kedze to ze vy suhlasite ze poslete obycajne este za nedorazenie balika sem na diskusiiu vas mozu dat a tvrdit ze ste urcite neposlala a tak
ludia su bohuzial vselijaky...
..a neviete ani vy dokazat svoju pravdu bude to len slovo proti slovu...a zbytocne sa clovek dostane do neprijemnej situacie :wink:

No a ďalší príklad, načo by mal slúžiť bazárik...namiesto osočovania, rady! Inguli, to s tym odfotením ma ešte nanapadlo?! Na pošte síce asi budú pozerať ako teliatka, ale v podstate ak niečo nedorazí na určenú adresu aj obyčajne, s tou fotkou sa dá ísť hádam aj na reklamácie na poštu!!! :D :idea:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Štv Nov 04, 2010 12:43 pm

My sme to fotenie tu už rozoberali :lol: :lol: :lol: tiež si to neviem predstaviť,baby na pošte by sa urehotali k smrti :wink: :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lucya10 » Štv Nov 04, 2010 12:55 pm

Janka81 píše:My sme to fotenie tu už rozoberali :lol: :lol: :lol: tiež si to neviem predstaviť,baby na pošte by sa urehotali k smrti :wink: :lol: :lol: :lol:

Teraz ktoré baby? Tie za tebou v rade-s humorom vysvetliť stručne-napr. "treba ako dôkaz o poslaní pre minimálne 3.strany-mňa, adresáta a samozrejme poštu-oddelenie sťažností-kdyby neco!?" Alebo tie za okienkom...a tie po včerajšku radšej komentovať nebudem! Pracovníčky ešte z čias založenia pošty...a to ti je veru pár rokov či desaťročí! A tým stručným vysvetlením by sa mnohí niečo aj naučili! :lol: :wink: a zaplo by im! :idea:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Ďalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť