Učili sa to sice v 1tr. ale nula bodov

keilayh píše:Chcem sa spytať taku vec, kedy vaše deti pochopili hodiny - čas. Nemyslím iba určenie času na hodinkach, ale celkovo čas ako taký.
Učili sa to sice v 1tr. ale nula bodovmôj (8,5r) tomu absolutne nechápe a už neviem ako mu to vysvetliť. Keby sa mal sám vystrojiť do školy, tak tam ani nepríde.

keilayh píše:Povedala by som, že to ma skôr asi na háku, nechápe, že hodiny su na to aby sa nimi riadil, že ten čas beží. Nechápe ani to že 10minut je ovela menej ako 1 hodina.
Rano sa napr. zobudi aj skôr ako zazvoni budik, ale vôbec mu nedochádza, že má napr. niečo cez pol hodinu aby sa vychystal a išiel do školy.
On si sadne za stôl a kresli si, alebo je pol hodinu (doslova) na wc-ku a nedochádza mu, že čas odchodu do školy sa blíži atď.
Kebyže sa má sám vychystať, že ráno vstať, obliecť sa, umyť, ešte že zamknuť? a isť do školy a prisť na čas tak tam ani na obed nepríde. Možno tak poobede by sa zbadal, že mal isť do školy. A počítam, že by tam išiel v pyžame s neumytými zubami a ešte by ani nezamkol

keilayh píše:Dnes mi akurat kamoška čo má rovnako starú dcéru hovorila, vraj ony sa v škole hodiny ešte neučili, že sa to budu až teraz. Lebo jej malá, že tiež nemá pojem o časeTak jediná útecha, že v tom niesom sama

Janka81 píše:Tak naši sa učili hned od prvej triedy..teraz som aj hodiny papierové našla a potom to opakovali aj v druhej a hned aj na angline

keilayh píše:Janka81 píše:Tak naši sa učili hned od prvej triedy..teraz som aj hodiny papierové našla a potom to opakovali aj v druhej a hned aj na angline
No veď to, že môj tiež v prvej triede sa učil, mali tiež take papierove hodiny. Ale zrejme to prebrali len tak na rychlo, keďže akosi sa nevie riadiť ručičkovými, a zas digitálne vie hádam odčítať každý.

keilayh píše:Dnes rano, opäť tema hodiny a čas odchodu do školy. Samozrejme ako každe rano, švihaj, obliekaj sa atď. zrazu hladáme okuliare ktore sa vyparili.
Už som mu prizvukovala, že 7.35 odchadza do školy aby si sledoval hodinky. Bolo 7.33 a on mi povie, že veď aby som mu napisala ospravedlnenku, lebo on to nestihne a určite je už minimálne 3 hodina![]()
![]()
...........prečooooooo

Janka81 píše:Noo,poviem Ti,že toto sa mi už nezdá..nejaký problém tam šípim![]()
Bud si robí z Teba srandu,alebo je to fakt problém,ktorý treba riešiť čím skôr..

keilayh píše:Janka81 píše:Noo,poviem Ti,že toto sa mi už nezdá..nejaký problém tam šípim![]()
Bud si robí z Teba srandu,alebo je to fakt problém,ktorý treba riešiť čím skôr..
Definovala by som to takto, ma nasaláme celú školu