Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Píšte o čom chcete - zitie v zahranici

zitie v zahranici

od terez254 » Štv Nov 13, 2014 9:43 pm

Chcem sa opytat ci niektora z Vas ma skusenosti so zitim v inej krajine,na inom kontinente. Myslim miesta ako je Australia a Amerika. Chcela by som vediet ci tato cesta stoji za to,ake su kulturne rozdiely, aki su tam ludia a podobne.
Za kazdy info dakujem
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Re: zitie v zahranici

od gombicka1 » Pia Nov 14, 2014 2:50 pm

terez254 píše:Chcem sa opytat ci niektora z Vas ma skusenosti so zitim v inej krajine,na inom kontinente. Myslim miesta ako je Australia a Amerika. Chcela by som vediet ci tato cesta stoji za to,ake su kulturne rozdiely, aki su tam ludia a podobne.
Za kazdy info dakujem

osobnu skusenost nemam, ale v zahranici mam kamaratky. v usa mam sesternicu. a ja by som rada isla do australie :D ale naozaj. pokiaľ si slobodna tak by som to neriesila a urcite zivot tam vyskusala. ked uz mas deti je to tazke. sesternica tam je vydata, zatial ma jedno dieta. hovorila ze skolky su tam nehorazne darahe, nejake taka statna stoji vyse 500dolarov. keby chcela dat dieta do lepsej skolky u nich akoze sukromne tak plati aj 2x viac. tam su veci lacne co sa tyka oblecenia a tak, ale sluzby su drahe. aj co sa tyka zdravotnictva, vobec to nieje ako u nas. my mame dalo by sa povedat nadstandard, u nich pre nas take bezne veci ani nemaju-nerobia.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od terez254 » Pia Nov 14, 2014 5:04 pm

gombicka1 píše:
terez254 píše:Chcem sa opytat ci niektora z Vas ma skusenosti so zitim v inej krajine,na inom kontinente. Myslim miesta ako je Australia a Amerika. Chcela by som vediet ci tato cesta stoji za to,ake su kulturne rozdiely, aki su tam ludia a podobne.
Za kazdy info dakujem

osobnu skusenost nemam, ale v zahranici mam kamaratky. v usa mam sesternicu. a ja by som rada isla do australie :D ale naozaj. pokiaľ si slobodna tak by som to neriesila a urcite zivot tam vyskusala. ked uz mas deti je to tazke. sesternica tam je vydata, zatial ma jedno dieta. hovorila ze skolky su tam nehorazne darahe, nejake taka statna stoji vyse 500dolarov. keby chcela dat dieta do lepsej skolky u nich akoze sukromne tak plati aj 2x viac. tam su veci lacne co sa tyka oblecenia a tak, ale sluzby su drahe. aj co sa tyka zdravotnictva, vobec to nieje ako u nas. my mame dalo by sa povedat nadstandard, u nich pre nas take bezne veci ani nemaju-nerobia.

Ako sa jej pdoarilo dostat do USA? viem,ze je vlemi tazke ziskat viza. a manzel je american? :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od keilayh » Pon Nov 17, 2014 3:17 pm

Do takýchto krajín sa ide väčšinou na čierno, no nie? :D :oops: 8)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od terez254 » Pon Nov 17, 2014 4:02 pm

keilayh píše:Do takýchto krajín sa ide väčšinou na čierno, no nie? :D :oops: 8)

zevraj ist bez viz nie je az taky problem ako sa to vykresluje vo filmoch,ale ked nadobudnes nejaky majetok tak ti to tusim potom mozu zobrat.
Poznas niekoho, kto odisiel do Australie alebo do Ameriky :D ?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od keilayh » Pon Nov 17, 2014 5:44 pm

terez254 píše:zevraj ist bez viz nie je az taky problem ako sa to vykresluje vo filmoch,ale ked nadobudnes nejaky majetok tak ti to tusim potom mozu zobrat.

Veru ani nie. Ale z počutia viem, že tam chodia ako aupair-ky a treba tam byť tušim 10rokov a potom sa dá požiadať o zelenú kartu? Neviem na 100%. Alebo treba nájsť američana a vydať sa :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od terez254 » Pon Nov 17, 2014 8:50 pm

keilayh píše:
terez254 píše:zevraj ist bez viz nie je az taky problem ako sa to vykresluje vo filmoch,ale ked nadobudnes nejaky majetok tak ti to tusim potom mozu zobrat.

Veru ani nie. Ale z počutia viem, že tam chodia ako aupair-ky a treba tam byť tušim 10rokov a potom sa dá požiadať o zelenú kartu? Neviem na 100%. Alebo treba nájsť američana a vydať sa :D

S tou svadbou to vyzera byt ako najlahsia volba,ale minuly som citala jeden clanok o muzovi zo slovenska a zene z ameriky. Do seba sa zalubili pocas casu, cez ktory studoval v Amerike, zobrali sa,ale prislusne organy im neverili,ze sa naozaj miluju takze nedostal zelenu kartu, tri roky zili od seba a nakoniec postupili test na tzv. 'stroji lasky' a tam im vyslo,ze sa naozaj lubia tak dostal zelenu kartu.
Pribeh ako z romanu,ale je to tak :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od keilayh » Uto Nov 18, 2014 9:19 am

Ano to viem, že aj keď sa vezmú ešte sa chodí na posúdenie, kde ich akokeby vypočúvali :D že či je to naozaj pravda, alebo je to hrané.
Zrejme majú skúsenosti, že svadby bývajú len skrz to, aby tam mohli zostať :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od gombicka1 » Uto Nov 18, 2014 9:32 am

terez254 píše:Ako sa jej pdoarilo dostat do USA? viem,ze je vlemi tazke ziskat viza. a manzel je american? :)

neni american, ale ako ste uz nizsie pisali on sa ozenil s americankou ale tak naoko ako sa to tam robieva aby dostal zelenu kartu. bol tam nejaky cas, tusim ze take manzelstvo musi byt minimalne 2roky to uz presne neviem a potom sa mozu rozviest a uz nema problem tam zit. ona tam robila pri detoch, isla cez nejaku agenturu, ale potom tam zostala na cierno :oops: ale hovorila, ze tam su komunity vseliakych narodnosti, zas neni to take strasne ked tam clovek zostane, ze by sa musel bat ze zrovna jeho najdu a poslu domov :D ale tak jej sa tam paci. tiez boli na tom posudeni, vraj na to chodia vsetci, ale mali to jednoduchsie lebo uz mali dieta. inak aj taky film je so sandrou bullock, ju tiez mali deportovat neviem ci ste to videli :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od terez254 » Uto Nov 18, 2014 6:50 pm

keilayh píše:Ano to viem, že aj keď sa vezmú ešte sa chodí na posúdenie, kde ich akokeby vypočúvali :D že či je to naozaj pravda, alebo je to hrané.
Zrejme majú skúsenosti, že svadby bývajú len skrz to, aby tam mohli zostať :)

z jednej strany chapem vladu,ale z druhej strany to musi byt neprijemne pre tych,co sa skutocne maju radi.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od terez254 » Uto Nov 18, 2014 6:54 pm

gombicka1 píše:
terez254 píše:Ako sa jej pdoarilo dostat do USA? viem,ze je vlemi tazke ziskat viza. a manzel je american? :)

neni american, ale ako ste uz nizsie pisali on sa ozenil s americankou ale tak naoko ako sa to tam robieva aby dostal zelenu kartu. bol tam nejaky cas, tusim ze take manzelstvo musi byt minimalne 2roky to uz presne neviem a potom sa mozu rozviest a uz nema problem tam zit. ona tam robila pri detoch, isla cez nejaku agenturu, ale potom tam zostala na cierno :oops: ale hovorila, ze tam su komunity vseliakych narodnosti, zas neni to take strasne ked tam clovek zostane, ze by sa musel bat ze zrovna jeho najdu a poslu domov :D ale tak jej sa tam paci. tiez boli na tom posudeni, vraj na to chodia vsetci, ale mali to jednoduchsie lebo uz mali dieta. inak aj taky film je so sandrou bullock, ju tiez mali deportovat neviem ci ste to videli :roll:

tiez som niekde citala,ze dva roky musia spolu vydrzat a potom sa mozu rozviest. tiez neikedy im moze prist kontrola ci ziju ako skutocny manzelia, napriklad musia spat v jednej posteli cize nemozu najst lozko, ktore vyzera,ze na nom niekto prespava, ak teda nebyvaju s tretou osobou.
vo filmoch su vseljake tie bary, ktore maju pripominat ludom ich vlastnu narodnost, teda tym,ktori nie su americania :) ktovie ci tam je aj tayk slovensky bar :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od terez254 » Uto Nov 18, 2014 6:57 pm

pribeh o tom muzovi, ktory musel dokazat svoju lasku k americanke.
http://www.cas.sk/clanok/296212/matej-m ... lasky.html

Co tiez poviete na ludi, ktori tam zacali uplne od nuly a postupne sa vysplhali?
Tu pripajam par linkov.
http://www.pluska.sk/soubiznis/domaci-s ... ywood.html
http://nasenovinky.sk/article/13476/kys ... os-angeles
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od gombicka1 » Uto Nov 25, 2014 12:03 pm

terez254 píše:tiez som niekde citala,ze dva roky musia spolu vydrzat a potom sa mozu rozviest. tiez neikedy im moze prist kontrola ci ziju ako skutocny manzelia, napriklad musia spat v jednej posteli cize nemozu najst lozko, ktore vyzera,ze na nom niekto prespava, ak teda nebyvaju s tretou osobou.
vo filmoch su vseljake tie bary, ktore maju pripominat ludom ich vlastnu narodnost, teda tym,ktori nie su americania :) ktovie ci tam je aj tayk slovensky bar :D

toto neviem ci je pravda s tymi postelami a kontrolami, take som iba vo filmoch videla :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od terez254 » Uto Nov 25, 2014 4:35 pm

gombicka1 píše:toto neviem ci je pravda s tymi postelami a kontrolami, take som iba vo filmoch videla :)

myslim si,ze mozu prist vecer na matkovo skontrolovat ci je svetko tak ako ma byt a ked najdu dve postele tak asi im to bude divne.
ale zevraj to nie je taka katastrofa ako sa to vykresluje vo filmoch. vela ludi tam je na cierno.
tu je este zaujimavy pribeh Slovaka, ktory uspel v amerike.
http://webmagazin.teraz.sk/biznis/micha ... lanok.html

Tieto hollywoodske hviezdy su tiez z casti slovaci :D
http://webmagazin.teraz.sk/zivot/herci- ... lanok.html
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť