Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Hobby a zábava - SCRAPMANIA:)

od slivka31 » Uto Feb 03, 2009 8:52 pm

baby pomooooc ja som z toho MAGÓR
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sysa14 » Uto Feb 03, 2009 8:56 pm

baby aj ja :( :( :(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od tanusa » Uto Feb 03, 2009 9:01 pm

aj ja :cry: :cry: :cry: , skušam a skušam a furt nič :oops:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od gonica » Uto Feb 03, 2009 9:06 pm

no tak ja som uplna facka , nejde mi to a ako tak kukam asi ani nepojde
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od slivka31 » Uto Feb 03, 2009 9:09 pm

gonica píše:no tak ja som uplna facka , nejde mi to a ako tak kukam asi ani nepojde
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: síce som technický typ,ale toto mi akosi nejde, možno mi lezie na mozog tá materská :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od barborapn » Uto Feb 03, 2009 10:06 pm

ahojte tak veru nejde mi to a ze stiahnuty program???? ved mne tam naskakuje len jazyk sk a a odinstalovanie nieco ako gimp teda nemam a to sa taaaak snazila :oops: :twisted: :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Uto Feb 03, 2009 10:07 pm

takže ešte raz:
Scrapbook = sposob upravovanie fotografíí. Existuje viacero programov, v ktorých sa dajú robiť krásne vytvory z fotografií. Ja robím v programe GIMP(zadarmo), ale existuje velmi vela podobných, napr. ADOBE PHOTOSHOP (30 dnova verzia, potom treba zaplatiť registráciu), alebo aj ine.

Na stiahnutie programu si daj napr. stránku www.stahuj.centrum.cz - do vyhladávača si zadaj program, v ktorom chceš robit a stiahni cez Dowload. Programy najdeš aj na www.superforum.sk ... alebo vygooglite.

Základná stránka pre základy gimpu a photoshopu - Určite ju mrknite...
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?nam ... page&pid=3
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?nam ... age&pid=42

Ked mate program a fotky, potrebujete ešte tzv. kity - súbory podkladov "papierov - papers" a ozdobiek - "elements"

Tie sťahujem z roznych stránok, hladajte "freebies" - tie su zadarmo. Najviac chodím na stánku http://www.digiscrapdepot.com/freebies/ tam si nájdete čo sa vam páči, klikeš na DOWNLOAD a odkáže to zvyčajne a dalšie stránky. Kity su väčšinou zozipované (ak nemáte v PC, stiahnite si ešte program WINRAR, aby ste to mohli aj otvoriť, tiež najdete na superfore)

Ja chodievam aj sem http://www.modrykonik.sk/forum/show.php ... upOffset=0, tu sa da poradiť aj so skúsenejšími ako som ja;-) Ja som tiež len začiatočník.:-D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Uto Feb 03, 2009 10:16 pm

PRACA s programom GIMP
navody najdete na www.baby-cafe.cz
GIMP je program LUMIXu, teda pracuje trošku inak ako Windowsacke, potrebuje to trocha zvyku, ale inak sa to da
teda ked otvoríte GIMP, mate na začiatku 2 panely (2 okná) - vlavo je hlavny panel s ponukou, vpravo je tzv"panel vrstiev" - kde uvidíte jednotlive vrstvy, možete vstupovať do historie (ked napr. niečo pokazíte a chcete sa vrátiť)

program GIMP precuje s tzv. VRSTVAMI, teda jednotlive podklady tvoria vždy jednu vrstvu, a ukladame jednotlive vrstvy na seba, každa sa da posuvať, meniť jej velkosť, priesvitnosť a podobne
teda ak tvorím vytvor, musíte si najskor otvoriť spodnu vrstvu - podklad(paper)
Papier otvoríte na hlavnom paneli - ponuka SUBOR - OTVORIŤ (FILE - OPEN) a vyhladajte si podklad a dajte otvoriť
ked to mate - otvorí sa vam podklad v dalšom - 3. okne

na tomto okne je HORE zasa ponuka SUBOR ... tam budete otvárať všetky ostatne vrstvy (teda už nie na hlavnom paneli!)
takže na 3. paneli (s papierom) ideme do ponuky SUBOR - OTVORIŤ AKO VRSTVU (OPEN AS LAYER) a tam si vyberiete každu dalšiu vrstvu

ja som najskor tvorila obrazky len prostým ukladaním vrstiev, neskor sa dostaneme aj na prefarbovanie atdˇ
Naposledy upravil sandras dňa Uto Feb 03, 2009 10:23 pm, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od gonica » Uto Feb 03, 2009 10:18 pm

sandras píše:takže ešte raz:
Scrapbook = sposob upravovanie fotografíí. Existuje viacero programov, v ktorých sa dajú robiť krásne vytvory z fotografií. Ja robím v programe GIMP(zadarmo), ale existuje velmi vela podobných, napr. ADOBE PHOTOSHOP (30 dnova verzia, potom treba zaplatiť registráciu), alebo aj ine.

Na stiahnutie programu si daj napr. stránku www.stahuj.centrum.cz - do vyhladávača si zadaj program, v ktorom chceš robit a stiahni cez Dowload. Programy najdeš aj na www.superforum.sk ... alebo vygooglite.

Základná stránka pre základy gimpu a photoshopu - Určite ju mrknite...
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?nam ... page&pid=3
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?nam ... age&pid=42

Ked mate program a fotky, potrebujete ešte tzv. kity - súbory podkladov "papierov - papers" a ozdobiek - "elements"

Tie sťahujem z roznych stránok, hladajte "freebies" - tie su zadarmo. Najviac chodím na stánku http://www.digiscrapdepot.com/freebies/ tam si nájdete čo sa vam páči, klikeš na DOWNLOAD a odkáže to zvyčajne a dalšie stránky. Kity su väčšinou zozipované (ak nemáte v PC, stiahnite si ešte program WINRAR, aby ste to mohli aj otvoriť, tiež najdete na superfore)

Ja chodievam aj sem http://www.modrykonik.sk/forum/show.php ... upOffset=0, tu sa da poradiť aj so skúsenejšími ako som ja;-) Ja som tiež len začiatočník.:-D

:P :P :P normalne sa ti asi vsetky nasackujeme domov a das prednasku s ukazkou :P :P :P ale pri mojom zmyslani to budu aj tri dni :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Uto Feb 03, 2009 10:21 pm

na začiatok využijete ešte zmenu velkosti a otáčanie

takže toto najdete na HLAVNOM PANELI - zmena velkostoi vyzerá ako 2 štvorčeky (menší a väčší) na to kliknite, potom si chytte aktívnu vrstvu myškou (aktivnu vrstvu si prepnete na paneli vrstiev, vždy je aktívna ta, ktoru si označíte) a ťahajte ako potrebujete, potom potvrdíte na paneli, čo sa vam otvorí tlačítko MIERKA a velkosť sa zmení

OTOČENIE a PRESUVANIE je tiež na Hlavnom paneli a funguje podobne

treba len skušať :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Uto Feb 03, 2009 10:23 pm

gonica píše: :P :P :P normalne sa ti asi vsetky nasackujeme domov a das prednasku s ukazkou :P :P :P ale pri mojom zmyslani to budu aj tri dni :lol: :lol: :lol:

ak to nemáš daleko do Žiliny, kludne :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od gonica » Uto Feb 03, 2009 10:30 pm

sandras píše:
gonica píše: :P :P :P normalne sa ti asi vsetky nasackujeme domov a das prednasku s ukazkou :P :P :P ale pri mojom zmyslani to budu aj tri dni :lol: :lol: :lol:

ak to nemáš daleko do Žiliny, kludne :lol: :lol: :lol:

fu to naschval byvas tak daleko :P :P
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od janulik30 » Uto Feb 03, 2009 10:30 pm

dobry vecer baby tak akoo? deturence uz spia?ja tak tuho rozmyslam ze toto je zavislost,tak ponocovat... chudak nase polovicky:)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od gonica » Uto Feb 03, 2009 10:31 pm

no idem ta otravovat, uz mam vybraty obrazok na obrazovke a mozem zacat upravovat. Ako tam dostanem napriklad kvietok. Alebo to je uz daco ine ?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Uto Feb 03, 2009 10:32 pm

janulik30 píše:dobry vecer baby tak akoo? deturence uz spia?ja tak tuho rozmyslam ze toto je zavislost,tak ponocovat... chudak nase polovicky:)

spia, od 20:00
a moj manžel je tiež závislák, na 2. PC nemáme si čo vyčítať :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

PredchádzajúciĎalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť