Našla som názory, vraj na kolieskach nieje dobrá, že to deti rozptyluje pri písaní úloh a pod.
Preto by ma zaujímalo akú stoličku ste vybrali vy, resp. klady a zápory daných stoličiek.

veverka1 píše:My sme dali najprv obyčajnú čo sme mali v kuchyni, že veď nebudeme sa ponáhlať s kúpou. Potom asi od 2ročníka sme dali klasickú kancelársku, no mám silné nutkanie ju opäť vymeniť, lebo to je katastrofa![]()
Ako bolo písané vyššie, decká sa na tych koliečka vozia, rozptyluje ich to a celkovo mi príde, že na nich aj zle sedia. Keďže sa daju vyškovo nadstavovať

Janka81 píše:Stará téma,ale dobráPrváčika je dobré posadiť do kuchyne k veľkému stolu,pretože aj tak sa mu zväčša musíte venovať naplno
Mna by teda nebavillo stáť nad ním v deckej pri stole
![]()

keilayh píše:Janka81 píše:Stará téma,ale dobráPrváčika je dobré posadiť do kuchyne k veľkému stolu,pretože aj tak sa mu zväčša musíte venovať naplno
Mna by teda nebavillo stáť nad ním v deckej pri stole
![]()
No vidiš, a mne sa zas nechce byť v kuchyni![]()
Ale tak ulohy by si mali robiť deti same nie?

sandras píše:no samé, ale až ked sú na to zrelé
to sa u nás dalo až tak od 2. triedy, ale nie všetko, len matika, čítanie
syn robil celý 1. ročník DU v jedálni, teraz ho už aspon s niečím posielam do detskej izby, nech si zvyká

Jajus345 píše:keilyah veľmi s tým názorom nesúhlasím, že deti majú samé robiť domáce úlohy....to chceš povedať, že necháš prváčika si robiť úlohu samého, veď to by dopadlo![]()
![]()
ak nepodchytíš učenie hneď na začiatku, tak neskôr sa to môže vymstiť....a pri dnešnom učive, ktoré je náročnejšie ako za našich čias si to vyžaduje pozornosť....jasné, že mu nenadiktujem celú úlohu, najskôr nech skúsi sám...ale určite nie som zástancom toho, že nech si ju robia samé....
![]()
![]()

keilayh píše:sandras píše:no samé, ale až ked sú na to zrelé
to sa u nás dalo až tak od 2. triedy, ale nie všetko, len matika, čítanie
syn robil celý 1. ročník DU v jedálni, teraz ho už aspon s niečím posielam do detskej izby, nech si zvyká
Kolko má tvoj? Lebo nám učitelka hovorila, že deti si majú robiť úlohy samé. Veď im dávajú iba to čo sa učia, a musia sa spoliehať sami na seba. Nemáme pri nich byť a pomáhať im, hovoriť čo maju ako robiť. Lebo potom v škole a hlavne pri samostatným prácach sú stratení.