Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Batoľa 1 až 3 roky - Už sa niekedy hanbím........

Už sa niekedy hanbím........

od domi191 » Pia Okt 17, 2008 7:18 pm

Už som na konci s nervami niekedy....mám 2ročného syna.ked sa snažím ísť s ním peši-bez kočíka do mesta,absolútne ma nevníma ked mu poviem nech mi dá ruku alebo ide vedľa mňa tak mi stále utečie a nedbal by keby som odišla a nechala ho ísť kam chce...neviem už som skúšala všeličo,aby išiel pekne vedľa mňa,no nič nezaberá...už mi to je trápne ho stále okrikovať na ulici aby predomnou neutekal... a ked ho dám do kočíka(už to aj dosť hlúpo vizerá lebo je väčší na svoj vek) tak mrnčí a kričí... a ešte niečo-minule sme boli v obchode a išlo okolo neho dievčatko asi v takom veku ako je on.chmatol ju za ruku,a silno ju štípal..no to bola hanba... :oops: :oops: :oops: a toto sa stalo viac krát že bol agresívny na malé detičky,už sa aj bojím ako to s ním bude v škôlke... :roll: :roll: myslíte že z týchto vecí vyrastie?? :cry: :cry: alebo v čom som urobila chybu,neviem ako mu to mám vysvetliť že sa to nesmie robiť...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od leinka » Pia Okt 17, 2008 7:40 pm

Ahoj domi,no ja som myslela,že len my máme doma také dieťa :twisted: Dcéra má 2,5 roka,presne tak isto ked ideme peši po meste,uteká mi,nedá sa držať za ruku,ale čo je najhoršie,ked ideme autobusom a je plný,ona jačí na rety a nechce byť na rukách,ani na kolenách.Neviem zistiť,čo chce,ale asi sama sedieť,len ked sa nedá ani stáť v preplnenom autobuse,kde ju dám sedieť?A nechce si to dať vysvetliť,preto s ňou nikde nechodím!!!Musela som to tak riešiť,ale od januára ide do škôlky,ja si to neviem predstaviť :!:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od domi191 » Pia Okt 17, 2008 7:46 pm

no ved to si ani ja neviem fakt predstaviť čo bude v škôlke...on ide až v septembri,no ešte neviem...ja ked mu poviem že nech mi dá ruku lebo sa šuchce naschvál ked sa ponáhlam niekde,tak si čupne a kričí že sám chce ísť... :( no fakt neviem čo s ním,ja ho pre istotu strčím do kočíka,no s krikom... :( no lenže už sa to nejak musí naučiť že musí chodiť pekne vedla mňa..iné detičky pekne idú vedľa rodičou no môj čert ani za svet... :(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od leinka » Pia Okt 17, 2008 7:51 pm

Ako som písala,ja ju nikde nebrávam.Mne sa aj po ceste do obchodu z ničoho nič vytrhne a chce utekať na cestu.. Ale áut sa strašne bojí,len ma chce nahnevať,tak mi začne utekať :roll: Presne viem,čo prežívaš,ale som rada,že netrpím sama :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od domi191 » Pia Okt 17, 2008 7:55 pm

no tak to som aj ja rada :lol: no čo už s tymi deťmi....nejak z toho dúfam že vyrastie....
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od leinka » Pia Okt 17, 2008 8:04 pm

tak ti držím palce,my budeme skôr bojovať aj s dochádzkou do škôlky a s kolektívom,som nato strašne zvedavá,čo bude všetko vystrájať :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od domi191 » Pia Okt 17, 2008 8:07 pm

aj vám veľa šťastia v škôlke:))
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od leinka » Pia Okt 17, 2008 8:13 pm

ďakujeme :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od AJUSCHA » Sob Okt 18, 2008 4:25 pm

ja mám 3 ročného syna takmer 2 ročnú dcérku, so synom som nikdy nemala žiadne problémy, ale dcérka neposlúcha viac...u nás takéto alebo aj iné problémy riešime tak, že ak deti neposlúchajú, dostanú trest, napr. nemôžu pozerať rozprávku, alebo im nedám obľúbenú hračku....možno to niekomu príde scestné, ale ak deti nepoznajú pravidlá a nemajú určité hranice, resp. ich nechcú dodržiavať, mali by vedieť, že za svoje správanie musia niesť dôsledky....niekto si povie, že 2 ročné dieťa nechápe, nevie, ešte je malé, vyrastie z toho....ale to sú viac výhovorky nás dospelých...ak nenaučíme deti poslúchať trébars v troch rokoch, kedy už vedia rozlišovať dobré od zlého, tak potom sa môžeme tešiť na to, keď budú mať viac...výchova detí je zložitá, a nedá sa diktovať, ale ak napr. dieťa v autobuse kričí a príde domov a niečo chce, tak by to dostať nemalo a robiť to tak stále, keď neposlúcha a verte, že sa mu to v tej hlavičke zafixuje, "aha" keď mamine utekám, hnevá sa a zas nedostanem, to po čom túžim....a ešte jedna vec e dôležitá, povedať dieťatku, že sa hneváte, že sa o neho bojíte...ak dieťa nevie, čo svojím správaním spôsobuje vám alebo aj druhým ľuďom, neprestane s tým, lebo to považuje za "normálnu" vec.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od domi191 » Sob Okt 18, 2008 7:06 pm

no myslím že to tak budem robiť..ja som to riešila tým že som mu dala po zadku no to nepomohlo tak mu to budem vysvetlovať asi budem musieť sa s tým viac zaoberať ako ste napísala že mu zakázať niečo...ja mám len 21 rokov a niesom taká skúsená s dťmi zato mi dobre padne hocijaká rada ohľadom dieťaťa.dakujem za radu,myslím že toto by malo zabrať..vyskúšame.dakujem vám velmi pekne,dúfajme že to pomôže:) :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od AJUSCHA » Sob Okt 18, 2008 7:55 pm

nie je za čo :P veď ani ja niekedy neviem, ako na tie deti, ale toto sa mi fakt osvedčilo, tiež som to predtým neriešila a čudovala som sa, prečo sú ako z reťaze odtrhnutí a teraz keď už vedia, že sa dokážem aj nahnevať a niečo zakázať, nehnevajú tak ako predtým, aj keď samozrejme tiež nemám doma anjelikov :lol: a veľa záleží aj od toho, koľko má dieťatko rokov, lebo je rozdiel chcieť niečo od dvojročného alebo trojročného....nie som odborník, a tiež máme doma všelijaké situácie, keď neviem, ako reagovať, ale človek sa asi učí na vlastných chybách...a u nás pomáha aj to, keď ma nahnevajú, že sa akože rozplačem a potom ma pusinkujú...no človek by ich vtedy na chleba natrel :) a ešte na jednu vec si dávam pozor, keď im náhodou ukrivdím, ospravedlním sa, poviem, prepáč, mrzí ma to a takto, keď zas niečo spraví syn, už je naučený povedať mi: maminka prepáč, ale on už má 3 roky, a veľa vecí už mu je jasnejších...ale zas viedla som ho k tomu od mala, lebo si myslím, že dieťa zo "zlého" správania nevyrastie...iné maminky to možno robia inak, a sú spokojné s tým svojím postupom...veď možno poradia niečo iné...ale ten zákaz fakt zaberá :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Nasi mali nezbednici

od najaaa » Štv Okt 23, 2008 7:50 pm

Ahoj moj syncek bol presne taky isty.Zavidela som maminam ktorych deticky sa pekne drzali za ruky.Ten moj neustale utekal hlava nehlava aj do ludi narazal bola som s toho dost nestastna.Taktiez som mala velke obavy ako to bude v skolke.
Maly chodi uz druhym rokom do skolky a musim povedat ze tam sa vsetko naucil tak ako ma byt.Na prechadzke sa nas pekne drzi za ruky ked sa nahodou rozbehne po chodniku necham ho ,ak je to pre neho bezpecne no ked na neho zakricim cakaj na mna v momente zastane a caka.Je uplne iny prislo to aj vekom a v skolke sa toho vela naucil.Co sa tyka chovania v skolke ucielky si ho nejdu vynachvali aky je poslusny co sa doma neda moc povedat.No deticky su vraj v skolke uplne ine ako doma.
Takze neboj ono aj tvoj syncek sa to nauci predsa len je este malicky zatial to chce s tvojej strany obrovitansku trpezlivost.
My mame teraz problem zvany odvravanie.Hotova katastrofa.Normalna puberta.
Drzim palce aby sa Vam to conajskor polepsilo.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ingola » Štv Okt 30, 2008 12:43 pm

no ja ma podobný problém, dcerka to iste uteká, nervači sa,počuť iba mna ako na nu kričík aby bola pri mne alebo sa strati v obchodnom dome :? takže asi len trpezlivosť a pevné nervy!! tak vydržme baby :P
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od domi191 » Pia Okt 31, 2008 5:47 pm

AJUSCHA-dik dik dik- skúšala som odkedy si napísala ked sme vonku a nedrží ma za ruku-povedala som že nebude pozerať jeho oblúbený film-a čuduj sa svetu,polepšilo sa to :D :D :D pekne ma chytí za ruku a neuteká mi,lebo minule sme prišli domov a fakt som mu to nepustila,aj ked bol obrovský plač no nedala som sa odbiť :wink: :roll: :wink: ale odvtedy sa to fakt trocha zlepšilo,dakuuuujem za radu:))))
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od dannii » Uto Nov 04, 2008 3:28 pm

Caute baby,tak aspon viem,ze nie sme same.Ja mam 2rocnu dcerku,teda bude mat o dva dni :D a zacina riadne neposluchat,je to riadny cert :evil: .Zacalo to asi pred mesiacom,ked ju babka varovala,asi jej vela dovolila,lebo odvtedy sa mi stale vytrhava,nechce mi dat ruku,vybieha na cestu a stale ide na opacny smer,v obchode vykrikuje cukriiiiiiiiiiiiiiiikyyyyyyyyy a ked jej to nekupim,tak su to horory.no strasne sa hambim,na nu neplati nic,len ked jej tie cukriky kupim,viem ,ze je rozmaznana,je druha,ma silny ekzem,tak jej bolo povolene viac ako prvej,ale uz nevladzem,strasne sa hambim a teraz najnovsie vyplazuje ludom v autobuse jazyk :(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Ďalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť