Mäso si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Cibuľu si taktiež nakrájame na drobno a dáme smažiť na masť. Môžete použiť aj olej, alebo maslo, záleží na vás.
Pridám nakrájaný pór, trochu posmažím a pridám nakrájané mäso. Okorením mletým čiernym alebo farebným korení, pridám lyžicu cukru (nemusí byť) a dusím. Mäso si pustí šťavu, no treba dusiť na miernom ohni. Po chvíli pridám jeden bujón a dusím ďalej.
Sem tam premiešam. Keď je mäso mäkké, pridám smotanu. Z cibule a póru sa mi spravila akoby zápražka. Keď som pridala smotanu, vytvorila sa mi omáčka. Smotany som vela nedala, možno tak 1deco, a zriedila som to ešte plnotučným mliekom.
Stačí nechať prevariť a máme hotovo.
Podávala som s haluškami.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť