Cesto: 8 bielkov vyšľaháme s 300g práškového cukru, pridáme 200g kokosu, 6 lyžíc hrubej múky a prášok do pečiva.
Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Dáme piecť na 170stupňov približne 20minút.
Krém:
8 žĺtkov vymiešame nad parou s 200g práškového cukru, 2 PL kakaa a pridala som jedno malé presso.
Môže sa dať aj instantná káva, príp. v receptoch býva aj len "suchá" káva, potom bude vidno v kréme akoby zrniečka.
Necháme vychladnúť.
Maslo si necháme povoliť a vyšľaháme. Potom po troche pridávame do masla vychladnutý krem a poriadne ušľaháme.
Navrstvíme na cesto. Necháme zatuhnúť.
Čoko poleva.
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s cerou.
Čokoláda bude pevnejšia, potom je dobré koláč krájať nahriatým nožom.
Druhýkrát by som volila už čokoládu + šlahačku tzv. ganáž, koláč sa bude lajšie porcovať.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť