Urobíme základ z 4ks bielka, 300g cukor kryštal, 160g ml. orechy a 2polievkové lyžice hr. múky.
Postup: najprv šlaháme samotné bielky asi pol minuty, potom pridáme cukor a šlaháme 1,5minúty a hneď dáme misu nad paru. Nad parou šlaháme do zhustnutia až kym sa nerozpustí cukor.
Odstavíme a lahko vmiešame orechy s múkou.
Na plech si dáme papier na pečenie a striekame rohlíčky.
Dáme piecť na 120stupňov na 25minut.
Postup na plnku: 3 žltky, 2 vajcia, 10 lyžic kryštálového cukru, 4 lyžice kakaa, 400g masla, 2 vanilkove cukre.
Do misky si dáme žltky, vajíčka, cukor, kakao a vanilkový cukor. Mixerom miešame asi 1 minutu a dáme nad paru. Šlahame do zhustnutia. Necháme vychladnúť a primiešame zmäknuté maslo a poriadne vyšlaháme.
Hotový krém nastriekame na upečené rožky.
Dáme zatuhnúť aspoň na 2hodiny.
Nakoniec si prichystáme čokoládovú polevu.
Potrebujeme 200g čokolády, 50g cery a lyžicu oleja. Dáme roztopiť do vodného kúpela. Necháme trochu ochladnúť a namáčame rožteky.
Dáme stuhnúť a máme hotovo.
Sú výborné :-)
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť