Ryzu s cukrom, mliekom, postruhanou korou, vanilkovym cukrom uvedieme do varu a pokracujeme vo vareni na minimalnom ohreve, kym ryza nezmakne.
Zelatinu dame napucat do studenej vody, potom vyberieme a vmiesame do horucej ryze. Dame vychladnut kym ryza nezacne gelovatiet.
Slahacku vyslahame dotuha, spojime s ryzou a vlejeme do tanierov alebo mensich formiciek, ktore vyplachneme studenou vodou.
Nechame ich stuhnut na chladnom mieste.
K ryzi podavame broskyne a broskynovu omacku.
potrebujeme: 3 velke zrele broskyne, 3-4 vetvicky tymianu, 1 lyzicu medu (agatoveho), +-2 lyzice citronovej stavy, 2cl sirupu z ciernych ribezli.
Broskyne si osupeme, duzinu rozmixujeme na pyre, pridame listky tymianu, med, citronovu stavu a ribezlovy sirup.
Pred podavanim dezertu formicky kratko ponorime do horucej vody, ryzu vyklopime, oblozime broskynou a polejeme omackou.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť