Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Nakupovanie – obchody, reklamácie - Co mam robit? Prosim poradte :)

Co mam robit? Prosim poradte :)

od Sashka » Pia Máj 22, 2009 10:26 am

Zienky, zaujimalo by ma ako by ste riesili situaciu: reagovala som na inzerat typu Kupim balik oblecenia v. 110, v ktorom mala kupujuca zaujem kupit veci pre dievcatko a tak som jej ponukla veci po bratovej dcerke, z ktorych vyrastla, presne som uviedla co vsetko mam (napr. mencestracky, bledomodre teplacky, tensie flisove teplacky...) aj ze veci su velkosti 110 a 116. nakoniec som si z jej albumu vybrala nejake veci a dohodli sme sa na vymene a doplateni rozdielu. ja som jej okrem veci, o ktorych som pisala, pribalila aj par dalsich veci, vhodnych na donosenie a o.i. hruby sveter, ktory by velkostne sedel na zimu. po par dnoch ma tu cakal odkaz, ze co som jej to poslala, ze chcela veci na leto a chytila sa prave toho svetra. vraj s vecami nie je spokojna a hlavne sa nepacia jej manzelovi, takze mi ich posle spat a chce spat peniaze a svoje veci. jednou z veci, ktore som od nej zobrala na vymenu, bola knizka o tehotenstve, ktoru predavala za 10€ vratane postovneho a ktoru chcela moja kamaratka. kedze chapem, ze ma pravo veci vratit, suhlasila som s tym, len som ju poziadala, aby akceptovala rozhodnutie mojej kamaratky, pre ktoru bola kniha ci ju vrati alebo si ju necha a poslem jej za nu peniaze. a na to som dostala odpoved, ze chce spat vsetky veci, tak ako mi ich poslala a ze ano, knihu predavala za 10€, ale v obchode by som ju kupila za 20€ alebo viac.
tak to mi pripada dost neseriozne z jej strany, pretoze keby som chcela tak si tu knihu mozem kupit novu, ale vyuzila som prave tuto moznost, ze ju mozem kupit lacnejsie :( nemam problem s tym, ze niekto nie je spokojny s vecami, ktore kupi tu a je iba na dohode predavajuceho a kupujuceho (pripadne vymienajucich stran), ci veci vrati alebo posunie dalej. ja som sa vzdy rozhodla veci, s ktorymi som nebola spokojna, predat dalej, pretoze by som postovne vlastne zaplatila 2x.
bola to pre mna nova skusenost (vymena), ale asi prva aj posledna. nabuduce budem mudrejsia a nedam na ubezpecenia, ze foto nie je potrebne (boli to veci, ktore mi vytriedila svagrina a ktore som si prave priviezla, takze som ich iba vyprala a zabalila a kedze som bola u rodicov, nemohla som urobit foto), pretoze si tiez usetrim sklamanie. vyhovorky typu = manzel nie je spokojny akceptujem, ale tiez si myslim, ze manzel potom bude akceptovat, ze pani pride o peniazky za postovne, pretoze preco by som ja mala platit postovne a prist tak cca o 4€ (kedze slo o vymenu a rusi ju jedna strana s tym, ze ziada vratenie aj svojho tovaru a neakceptuje doplatenie).
Ako by ste to riesili vy? Suhlasili by ste s tym, ze vyhodite len tak 4€?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Pia Máj 22, 2009 10:41 am

podla mna sa do toho postaral drahý manželík, možno jej niečo povedal, že prečo predáva veci (no skus pozrieť, či ma niečo ešte v albume) a ona to teraz takto rieši ...
ak si jej pribalila veci zadarmo, tak si jej mohla rovno napísať, že prečo sa chytá vecí, za ktoré "neplatila" a boli zadarmo navyše, že to bol tvoj darček a že ak jej to nevyhovuje, nech tie veci navyše pošle späť alebo vyhodí

a s tou knihou to nechapem, ved može byť rada, že ju predala ... tak ja neviem, ale ked mam ničo v albume, tak to chcem asiže predať :idea:

toto mi pripadá za dobrotu na žobrotu ... :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nicolett » Pia Máj 22, 2009 11:12 am

milá pani Saschka čakala som kým sa mi ozvete a doriešime to ale sa mi vidi že idete robit so seba obet na diskusii. ˇAno som ochotna a to som vám aj napísala do vašej pošty zaplatit poštovné nakolko som napisala že chcem veci pre malu nie do najtuhšej zimy ale na teraz
A TOTO PIŠEM MAMINAM KTORE MA HNED ODSUDIA ZA MOJE ŠPEKULACIE MAM FOTO Z TYCH VECÍ A NAOZAJ SU TAM MENČESTROVE NOHAVICE ALE DO ZIMY -50STUPNOOV A SVETRE TIE ŠTRIKOVANE A TIEŽ NAJHRUBŠIE NA TOTO OBDOBIE TAM NIE JE NIČ
nechcem sa hnevat ja som slušne napisala pani saške že tie veci sa mi nepačia nakolko sme si neposlali foto a že jej balik pošlem spat tak ako prisiel a poprosim svoj balik tak ako som ho poslala a peniaze 10eur a pošt.hradim ja
myslim si že sme ludia a vieme sa dohodnut a nie hned vrčat a vypisovat nič by sa nestalo poslali by sme baliky a ona by popredala dalej a ja svoje dalej

nakolko ma niektore mamičky poznaju aj sme komunkovali a bez nejakych vačšich problemov vidi sa mi toto smiešne
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Pia Máj 22, 2009 11:15 am

nicolett a ty si si nevyberala podla fotiek, to len podla popisu :?: lebo ona tak písala, že tie hrube veci dala zadarmo... tak teraz nechapem...

aj ja mam nicolett za spolahlivu maminu :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nicolett » Pia Máj 22, 2009 11:18 am

a možem zverejnit fotky tych vecičiek naozaj navyše je tam jeden hruby sveternechytam sa toho navyše svetra ale ostatne veci nie su na leto a su hrube pozrite si prosim moj album a budete vidiet sami dakujem
nechcela som to takto riešit a naozaj za tu knihu je nová nie je roztrhana ani popisana a v obchode stoji raz tolko a nechcela som na nej zarobit viem že mamičkam sa hodia všetky peniazky či su už v očakavani alebo maju detičky
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Pia Máj 22, 2009 11:21 am

a nemohla by ti tu knižku zaplatiť? Ved načo by ju posielala späť...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nicolett » Pia Máj 22, 2009 11:23 am

ahoj sadras ale pravdaže nie podla fotiek tak by som nerobila toto ja som jej navrhla že nech mi pošle spat balik aj ja jej pošlem spat zaplatim za obe a peniaze čo som jej poslala 300sk nech si strhne pošt.z tych a pošle ostatok ale nekomunikuje somnou ale namiesto toho piše do diskusii
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivustek » Pia Máj 22, 2009 11:25 am

Výhovorka typu - manželovi sa veci nepáčia - je pre mňa dosť nepochopiteľná. Ak v tejto rodine rozhoduje o tom, čo budú deti nosiť manžel, nech potom bude pani taká láskavá a vytvorí nick manželovi, nech tu nakupuje on. Keď si nežiadali fotky je to výlučne ich chyba. No a to poštovné by si mali v každom prípade zaplatiť.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nicolett » Pia Máj 22, 2009 11:25 am

a za tu knihu samozrejme nech ju zaplati a je to o.k lenže nekomunikuje len sem píše ja sa dohodnem z každym ale ked nepiše mne
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nicolett » Pia Máj 22, 2009 11:28 am

spravila som chybu nemala ta pani fotky a ja som jej verila ale ved preboha ja zaplatim pošt.na oboch stranach len nech mi pošle balik spet a peniaze aj ja pošlem balik spet .a knihu nech ta jej kamaratka zaplati nechcem viac ani menej tak som mala aj v inzerate a dobre ved stane sa hocičo ale nerieši sa týmto sposobom a nekomunikaciou
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Pia Máj 22, 2009 11:28 am

nuž ludia sme rozni a deti tiež obliekame rozne ... a čo podla niekoho može byť "letné" podla ineho može byť "prechodné" alebo "zimné"
veci len podla popisu bez fotky je riziko, mačka vo vreci a ja by som isto tak nekupovala

no a teraz je to už len medzi vami - vec dohody ako to vyriešite, dufam že rýchlo a k obojstrannej spokojnosti :wink: Myslím, že ste obe rozumne ženy a nie je to až taky strašny problem, aby s anedalo dohodnuť :wink: Držím plačeky.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nicolett » Pia Máj 22, 2009 11:30 am

aj ja to chcem vyriešit tak aby sme boli obe spokojne ale ked niekto nekomunikuje s tym s kym ma nejaky problem je to tažke ale hadam sa dohodneme
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivustek » Pia Máj 22, 2009 11:43 am

Je ťažko hodnotiť, keď jedna píše - nechce zaplatiť poštovné a nechce predať knihu a druhá píše - zaplatím poštovné a knihu predám.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nicolett » Pia Máj 22, 2009 11:48 am

teraz prisaham na svoj život viacere maminy ma poznaju ja zaplatim poštovne aj predam knihu ale chcem spat aspon tie vecičky čo boli na vymenu alebo aspon peniaze 300sk z ktorych si odpočita pani saška pošt.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nicolett » Pia Máj 22, 2009 11:50 am

a ešte niečo mile maminy včera pani saska nahadzovala veci do svojho albumu možte pozriet že neklamem su to hračky ale nebola schopna mi napisat vlastne odpisat na moj navrh
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Ďalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť