Zienky, zaujimalo by ma ako by ste riesili situaciu: reagovala som na inzerat typu Kupim balik oblecenia v. 110, v ktorom mala kupujuca zaujem kupit veci pre dievcatko a tak som jej ponukla veci po bratovej dcerke, z ktorych vyrastla, presne som uviedla co vsetko mam (napr. mencestracky, bledomodre teplacky, tensie flisove teplacky...) aj ze veci su velkosti 110 a 116. nakoniec som si z jej albumu vybrala nejake veci a dohodli sme sa na vymene a doplateni rozdielu. ja som jej okrem veci, o ktorych som pisala, pribalila aj par dalsich veci, vhodnych na donosenie a o.i. hruby sveter, ktory by velkostne sedel na zimu. po par dnoch ma tu cakal odkaz, ze co som jej to poslala, ze chcela veci na leto a chytila sa prave toho svetra. vraj s vecami nie je spokojna a hlavne sa nepacia jej manzelovi, takze mi ich posle spat a chce spat peniaze a svoje veci. jednou z veci, ktore som od nej zobrala na vymenu, bola knizka o tehotenstve, ktoru predavala za 10€ vratane postovneho a ktoru chcela moja kamaratka. kedze chapem, ze ma pravo veci vratit, suhlasila som s tym, len som ju poziadala, aby akceptovala rozhodnutie mojej kamaratky, pre ktoru bola kniha ci ju vrati alebo si ju necha a poslem jej za nu peniaze. a na to som dostala odpoved, ze chce spat vsetky veci, tak ako mi ich poslala a ze ano, knihu predavala za 10€, ale v obchode by som ju kupila za 20€ alebo viac.
tak to mi pripada dost neseriozne z jej strany, pretoze keby som chcela tak si tu knihu mozem kupit novu, ale vyuzila som prave tuto moznost, ze ju mozem kupit lacnejsie

nemam problem s tym, ze niekto nie je spokojny s vecami, ktore kupi tu a je iba na dohode predavajuceho a kupujuceho (pripadne vymienajucich stran), ci veci vrati alebo posunie dalej. ja som sa vzdy rozhodla veci, s ktorymi som nebola spokojna, predat dalej, pretoze by som postovne vlastne zaplatila 2x.
bola to pre mna nova skusenost (vymena), ale asi prva aj posledna. nabuduce budem mudrejsia a nedam na ubezpecenia, ze foto nie je potrebne (boli to veci, ktore mi vytriedila svagrina a ktore som si prave priviezla, takze som ich iba vyprala a zabalila a kedze som bola u rodicov, nemohla som urobit foto), pretoze si tiez usetrim sklamanie. vyhovorky typu = manzel nie je spokojny akceptujem, ale tiez si myslim, ze manzel potom bude akceptovat, ze pani pride o peniazky za postovne, pretoze preco by som ja mala platit postovne a prist tak cca o 4€ (kedze slo o vymenu a rusi ju jedna strana s tym, ze ziada vratenie aj svojho tovaru a neakceptuje doplatenie).
Ako by ste to riesili vy? Suhlasili by ste s tym, ze vyhodite len tak 4€?