Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Tehotenstvo - Mladučke matky

Mladučke matky

od snehurva » Sob Aug 01, 2009 12:39 pm

:D Ahojte všetky mamičky. Povedzte mi nazor čo si myslite o mamičkach pod 18 rokov? Každy ma svoj nazor. Ja viem o tom svoje. Kopa mojych kamošiek ma deti ešte pred 18.
Ja sama som mala syna v 16. A nehambim sa za to. Aj ked poznam vela ludi ktory boli protivny. Ale našli sa aj taky ktory ma podržali. Chcela som sa ozvat preto lebo moja byvala spolužiačka čakala dieta. Nikto o tom nevedel že je tehulka. Jej rodičia to držali v tajnosty a ked prišiel ten osudny den,išla na zahradu a porodila tam. Bolo to dievčatko. A ona ho len tak odhodila do zeliny a nechala to na osud. Ked susedia začuli plač išli sa pozriet a uvideli dieta. Hnet prišla zachranka a policia. Ale dieta už nežilo. Je to smutne a ešte k tomu ho dala pochovat daleko od seba. Len som chcela povedat že každa matka nieje taka. Napr. ja milujem svojho syna a nikdy by som mu neubližila. Su medzi nami aj taketo mladučke matky a snažia sa. Mne je jedno kolko maju rokov ale nie to ako vychovavaju svoje deti. Aj ked si o mne budete mysliet neviem čo nevadi mi to. A ked ma tu budete strapnovat a ohovarat ja si vas nebudem šimat aj keby ste ma chceli ponižit. Ale keby ste ma poznali mali by ste opačne reakcie. Lebo ja sa snažim každemu pomoct a nie robit problemy. Iba to. Aby ste vedeli niečo o mne. :wink: :wink: :wink: :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 56
Registrovaný: Uto Feb 17, 2009 7:58 pm

od Tarajova » Sob Aug 01, 2009 3:09 pm

Ahoj! Tak ja si myslím, že je to každého vec, či porodíš pred 18, alebo po 30-tke. Naozaj potom záleží len na tom, ako sa tá matka o to dieťatko stará. Ja som porodila v 28 a myslela som si, že už som asi stará, ale nakoniec v pôrodnici som zistila, že som najmladšia. Dnes sa hranica posúva, ale veď ešte naše prastará mamičky sa vydávali také mladučké (14-18 rokov)a tiež mali deti. A vtedy si to nikto nevšimol, že také mladé už rodia. A možno keď si taká mladučká, máš lepšie nervy ako máme my v 30-tke. :wink: Počúvaj svoje srdiečka a vykašli sa na tých, ktorí ti to závidia. Drž sa!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 25
Registrovaný: Štv Feb 05, 2009 3:11 pm

od snehurva » Sob Aug 01, 2009 6:58 pm

Vieš čo ja som povedala to iste a jedno porekadlo je na to velmi dobre. Za mlada vychovat a na starobu hičkat vnučence. A podla mna je to pekne ked taka mlada mamička sa vie pohrat zo svojim babetkom. A take mlade mamičky su neni ako take staršie "toto nemožeš budeš špinavy atd..,, Ja poznam jednu 36ročnu a ta mala prve v 35 a ležala somnov v porodnicy. A fakt žiadna mamička sa nemusi hambit za babatko. Moja babka mala prve v 15 a nakoniec mala 11deti.
A dakujem za podporu. :lol: :) :D :idea:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 56
Registrovaný: Uto Feb 17, 2009 7:58 pm

od sandras » Sob Aug 01, 2009 7:07 pm

mladunke dievča, čo otehotnie netreba odsudzovať ani lutovať, ale podporiť a pomôcť mu!
Ja robím na škole, každy rok mame taku mladu mamičku ... a obdivujem každu, čo sa rozhodne bábo si nechať a vychovať, aj ked musí strašne vela obetovať ... no vela na druhej strane získa.
Len vela záleží od nej, ako sa k tomu postaví.

a ma to aj výhody ... v 30-ke už budu mať velké dieťa a možu žiť už naplno, aj robiť karieru, aj vyštudovať sa predsa dá aj s bábätkom

no osobne si myslím, že aspon 18 rokov by mala mať... no ak sa stane skor, čo narobíš... treba to brať ako to je a premyslieť, ako umožniť dievčaťu aspon dokončiť strednú školu.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od 11zdenka11 » Sob Aug 01, 2009 7:19 pm

ja si tiez myslim je jedno ci ma 18 alebo 25.pokial sa stara o dieta a vychovava ho.poznam komu dievcat ktore mali pred 18 rokmi dieta a su take starostlive a nedali by svoje dieta za nic.zalezi aj na povahe
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 209
Registrovaný: Pon Mar 17, 2008 1:00 am

od snehurva » Sob Aug 01, 2009 8:53 pm

Som rada že to berete takto,čakala som same negativne odpovede. Myslela som si že ma nikto nepochopy ale opak. Musim uznat že su tu velmi prijemny ludia. Aspon mi možete popisat svoje pribehy.
Ps:chcela by som odkazat všetkym mamičkam nezdavajte sa svojych deti. Ved to je najkrajšie čo na tomto svete je. Je to smutne že niektore ženy nemožu mat a tak by chcely a druhe sa ich ešte aj vzdavaju. A potom že božia volba.
A ak by niekto poznal taku mamičku čo sa vzdala alebo zabila dieta bez pričin nech sa hamby. Pochopila by som že zo finančnej stranky alebo zdravotnych problemov. Ale inak nie.
A keby vam cerka prišla a oznamila by vam že budete babička prosim podporte ju a pomožte jej. ahijky
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 56
Registrovaný: Uto Feb 17, 2009 7:58 pm

od Andreake » Sob Aug 01, 2009 8:55 pm

Veru aj ja si myslim, ze pred mladuckymi dievcatami, co sa rozhodnu pre babatko, treba zlozit klobuk dolu :D Ved kazda z nas vie, co to je mat malilinke dietatko - aj ked je dobrucke a poslusne ako cukricek (co vacsinou nie je :wink: ), je to kopec roboty a odriekania. A ked sa na to das aj ked vacsina Tvojich kamosiek si este uziva bezstarostny zivot, chodi po diskotekach, v nedelu sa vyspia do dvanastej (hovori zo mna ticha zavist :lol: ), a tiez casto bez partnera, ktory by Ti pomohol, je to uzasne a rozhodne sa nemas za co hanbit - prave naopak.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 65
Registrovaný: Štv Okt 18, 2007 12:00 am

od Ljublju » Sob Aug 01, 2009 8:58 pm

tiez mam rovnaky nazor,ako ostatne mamicky,neodsudzujem tie mamicky,ale skor ich matky,ze im ci uz vychovou,alebo dakym vzorom nevstepili lepsie sa postarat o ochranu. :) alebo vacsiu hrdost pred ziadostivym partnerom :lol: ....Podla mna vobec nie je dobre mat dieta tak skoro,ono sa to hned ani tej mamine nezda,ale pride na to casom.Teda ja vlastne pisem podla seba,hoci som mala prve dieta v 20-tich,pre mna a pre manzela to bolo skoro.O syna som sa vedela a aj viem super postarat,mam silny matersky instinkt,ale neposkytli sme mu po narodeni adekvatne zivotne podmienky......byvali sme u rodicov,prisli aj zvady...a ono sa to vsetko tak nejak komplikovalo,teraz uz byvame vo svojom,ale vidim dake stopy na synovi....bola/boli sme mlady,nevyzrety a aj ovplyvnitelni rodicmi,ich nazory na vychovu sa krizili s nasimi a tak sme veru aj ustupovali.....


stale vravim,ze to mohlo pockat

a ani sme si neuzili poriadne slobody,a teraz sa nam ani neda...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 491
Registrovaný: Pon Sep 22, 2008 9:12 pm

od snehurva » Sob Aug 01, 2009 9:18 pm

No ja mam teraz 18. Mam 2sestry. Ked sme boli male matka nas byla každy den asi preto som tak rychlo dospela z rozumom. Tatko chodil po šenkoch mamka do roboty a my sme sa museli starat sami o seba. A ešte k tomu najstaršia sestra mala 5 rokov a išla s krsnu domov a zrazil ich kamion. Sestra ostala postihnuta a krsna zomrela. A ta stredna ma 2 deti. Kubo ma 2roky a samuel 3mesiace. A ked sa na nu pozrem je to sama moja mamka. Ved tie chudatka detičky bije o život a my nevieme čo s nou. Ved sama necha hladovat a kuba stale otlka. Mne ked raz za čas uteču nervy malemu dam po riti ale to mu nikdy neubliži taka slaba. Viete poradit čo by sme mohli spravit s tou sestrou? Niesom bonzačka a nechodim na socialky. To by som ani nespravila.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 56
Registrovaný: Uto Feb 17, 2009 7:58 pm

od Ljublju » Sob Aug 01, 2009 9:26 pm

snehurva píše:No ja mam teraz 18. Mam 2sestry. Ked sme boli male matka nas byla každy den asi preto som tak rychlo dospela z rozumom. Tatko chodil po šenkoch mamka do roboty a my sme sa museli starat sami o seba. A ešte k tomu najstaršia sestra mala 5 rokov a išla s krsnu domov a zrazil ich kamion. Sestra ostala postihnuta a krsna zomrela. A ta stredna ma 2 deti. Kubo ma 2roky a samuel 3mesiace. A ked sa na nu pozrem je to sama moja mamka. Ved tie chudatka detičky bije o život a my nevieme čo s nou. Ved sama necha hladovat a kuba stale otlka. Mne ked raz za čas uteču nervy malemu dam po riti ale to mu nikdy neubliži taka slaba. Viete poradit čo by sme mohli spravit s tou sestrou? Niesom bonzačka a nechodim na socialky. To by som ani nespravila.



prepac,nechcem sa ta dotknut,neber to v zlom,ale nepride mi rozumne otehotniet v 16 tich :wink:

ale ak sa v poriadku a zodpovedne staras o maleho,je to ok.....

a k tvojej sestre..ublizuje detom,lebo aj jej bolo ublizovane,podla mna podvedome sa "msti svojej mame cez svoje deti",lebo iny sposob vychovy nepozna.No najskor by som to asi riesila psychologom...ale viac si nenapisala,ako ona travi den....ci je len vycerpana,alebo naozaj ich zanedbava a necha ich nech sa dako tym dnom pretlcu-to uz by aj stalo nad navstevou socialky
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 491
Registrovaný: Pon Sep 22, 2008 9:12 pm

od snehurva » Sob Aug 01, 2009 9:27 pm

a ešte jedna vec. Vedčinov všetky pary byvaju u rodičov až po čase si niečo najdu na byvanie. Ja som mala 15 svoj byt a v 16už aj manžela a dieta. A suseda mi furt rozprava ,,čo ja mam 30 rokoch ty maš 18. ,,
Takže ja som sa nemala na čo stažovat. Prajem každemu všetko dobre do života.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 56
Registrovaný: Uto Feb 17, 2009 7:58 pm

od snehurva » Sob Aug 01, 2009 9:36 pm

sestra byva u matky aj zo sestrov. Ona je furt nervozna. Chodieva občas na diskoteky a pritom ma doma 2 deti.
Jej priebeh dna: zobudi sa na balkone si zapali,ked sa jej zobudia deti samovi položi k tvory vankuš a oprie mu tam mlieko(kravske lebo matersku minie na priatelovi fetakovy) kubovi da chrupky. ešte pred obedom ide von a do šenku a tam je až do nejakej 23 hod. Takže ona kubovi nedava jest normalnu stravu čo mamka uvari len kupovane a sladkosti. A samovi da jest 3x do dna. Ma chodit doktorke na inekcie ale nechodi lebo samo ma zrazeninu v modzgu na obidvoch stranach. A pritom mamka sestra kubo a samo spia na roztiahnutom gauči. A samo spi na kraji a popar krat jej aj popadal. Tam je len guma a pod tym beton. Byva na bytovke 1izb. byte.
A nechapem alo može minut 1 balik pleniek za mesiac na 3mes. chlapcovi ked ja som minula minimalne 4-5 balikov. Takže usudok zanedbava ich
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 56
Registrovaný: Uto Feb 17, 2009 7:58 pm

od Andreake » Sob Aug 01, 2009 9:47 pm

Myslim, ze Tvoj pripad a pripad Tvojej sestry dobre ukaze, ze vek matky nie je az taky rohodujuci - bud sa o deti vie a chce postarat alebo nie. Chapem, ze nechces sestru udat na socialke, len teraz by si mala v prvom rade mysliet na jej deticky - oni si svoju mamu nevybrali. S kym su vlastne cely den, ked ona je stale prec? Pokial ich ozaj zanedbava - co evidentne robi, ked im poriadne neda jest a nechodi s nimi na vysetrenia, ktore potrebuju, mala by si to riesit, kym nebude neskoro. Deti su najvacsi poklad a ak su zanedbavane, treba s tym nieco robit. Ja by som na Tvojom mieste rozhodne kontaktovala socialku.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 65
Registrovaný: Štv Okt 18, 2007 12:00 am

od Ljublju » Sob Aug 01, 2009 9:51 pm

snehurva píše:sestra byva u matky aj zo sestrov. Ona je furt nervozna. Chodieva občas na diskoteky a pritom ma doma 2 deti.
Jej priebeh dna: zobudi sa na balkone si zapali,ked sa jej zobudia deti samovi položi k tvory vankuš a oprie mu tam mlieko(kravske lebo matersku minie na priatelovi fetakovy) kubovi da chrupky. ešte pred obedom ide von a do šenku a tam je až do nejakej 23 hod. Takže ona kubovi nedava jest normalnu stravu čo mamka uvari len kupovane a sladkosti. A samovi da jest 3x do dna. Ma chodit doktorke na inekcie ale nechodi lebo samo ma zrazeninu v modzgu na obidvoch stranach. A pritom mamka sestra kubo a samo spia na roztiahnutom gauči. A samo spi na kraji a popar krat jej aj popadal. Tam je len guma a pod tym beton. Byva na bytovke 1izb. byte.
A nechapem alo može minut 1 balik pleniek za mesiac na 3mes. chlapcovi ked ja som minula minimalne 4-5 balikov. Takže usudok zanedbava ich



zalezi ake a kolko kusovy balik pouzivas...ja davam babylove,kupujem v DM celu tu krabicu,je ich tam 84 ks a kupujem tu krabicu cca kazde 3 tyzdne.Ked bola mansia,kupovala som balik Tesco,tam uz neviem,kolko ich bolo a stacili mi tak cca tiez 3-4 tyzdne.

no a koli detom,bolo by na mieste poslat tam kontrolu-ale zase cigani tiez rovnaku ziju....
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 491
Registrovaný: Pon Sep 22, 2008 9:12 pm

od sisu22 » Sob Aug 01, 2009 9:52 pm

na toto ti napisem jeden pribeh :( jedna slecna,cakala dieta v 16 rokoch..tajila to pred okolim,vraj o tom nevedela ani mama ( co silne pochybujem,nakolko s nou zila v domacnosti)...porodila doma(vraj opat sama),dieta zabalila do igelitky a hodila do kontajnera. Bol to zdravy donoseny chlapcek. Policia ju neobvinila,vraj lebo je sibnuta,bola 2 tyzdne v blazinci,a potom chodila ako najvacsia hviezda. Teraz by chlapcek mal cca 6-7 rokov. Opat otehotnela,pred par dnami porodila, a chodi ako keby nad nu nebolo.
Takze tolko,len som tym chcela povedat,ze " neviem dat titul!,urobi takyto ohavny cin,a po par rokoch si veselo kocikuje :evil:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 4085
Registrovaný: Uto Máj 13, 2008 12:00 am

Ďalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť