Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Alternatívna liečba a Homeopatia - No hrozné...zažili ste niekto kto má synčeka???

No hrozné...zažili ste niekto kto má synčeka???

od domi191 » Štv Nov 13, 2008 2:19 pm

No toto nieje možné....môj synček má 2 roky a včera sme si všimli že má zapáleného pipika...dnes sme boli u urologa-no nepýtajte sa...mne sa až kolená podlamovali...ani som sa radšej nepozerala čo mu robí,ale ten plač...nedal sa malý udržať...3sme ho museli držať...prišli sme domov,neviem čo sním mám robiť,chudáčik pišá po kvapkách,no pri kažej jednej taký plač že som ho nikdy tak plakať nepočula...až sa trase,a ja som z toho zúfalá...a zajtra mu to budú robiť zas...velmi sa bojím,mna to bolí asi viac ako jeho....zažili ste to niekto?neviem čo mám robiť aby tak pri cikaní neplakal,velkmi mi ho je ľúto... :cry: :cry: :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 54
Registrovaný: Štv Apr 24, 2008 12:00 am

od alex » Štv Nov 13, 2008 2:28 pm

Našla som jeden článok o tom...
Dostali sa mi do ruky zaujímavé veci ohľadom liečby zúženej predkožky. Je to téma, ktorá sa často vyskytuje vo fóre a názory na liečbu sú ozaj rôznorodé. Myslím, že veľa názorov je zastaraných, preto píšem, ako sa to lieči u nás, v Uppsale vo Švédsku. Táto liečba je vedecky doložená a myslím, že tento spôsob je to najlepšie, čo som doteraz videla...

Do 6. roku je zúžená prekožka normálny stav.
Zúžená predkožka je veľmi častá u malých chlapcov až do veku 3 - 6 rokov.
Vo väčšine prípadov nemajú chlapci nijaké problémy a zúžená predkožka sa upraví postupne vekom. Pokiaľ majú chlapci zúženú predkožku v tomto veku, ale nemajú problémy, nič sa s tým nerobí. Predkožku netreba preťahovať. Až do veku 4 - 6 rokov je to úplne normálny stav.

Problémy, ktoré môžu prísť
V niektorých prípadoch sa vyskytujú problémy v podobe infekcie, tzv. balanitídy. Sú zapríčinené nahromadením sa sekrétu - smegmy, a znečistenia pod predkožkou. Zápal sa prejavuje začervenaním a opuchom predkožky a niekedy kože celého penisu.

Balanitída sa lieči výplachom segmentu pod predkožkou pomocou mäkkého katétru napojeného na injekčnú striekačku, v ktorej je obyčajná teplá voda z vodovodu. Najčastejšie sa čistenie prevádza v ordinácii. Doma sa môžu uplatňovať sedacie kúpele 20-30 min. 2 - 3-krát denne. Zápal sa takýmto spôsobom vylieči behom 2 - 3 dní.

Zápal často vytvorí fibrózne hojenie, ktoré môže ešte viac zhoršiť zúženie predkožky, ktorá si vyžaduje liečbu iným spôsobom. Najpoužívanejšia doteraz bola „obriezka“ - to znamená, že sa predkožka odstránila chirurgickým spôsobom.

ALE:

Alternatíva je Dermovat
Alternatíva k obriezke je liečba silnou kortizónovou masťou, napr. DERMOVATOM (Clobetason propionat). Výskumy ukázali, že až 90% chlapcov sa takto zbavilo problému zúženej predkožky.

DERMOVAT je silná kortizónová masť, avšak množstvo, ktorým sa pacient lieči, je veľmi malé a risk prieniku kortizónu do obehu je minimálny. Liečba masťou je úplne bezbolestná. Doteraz neboli hlásené žiadne vedľajšie účinky pri liečbe touto masťou.

Niektorí pacienti sa zbavia zúženej predkožky behom týždňa, iným to trvá 4-8 týždňov. Niektorí chlapci majú prirastenú predkožku k žaluďu, tzv. Preputiala adherenser. Vidí sa to, až keď sa predkožka začne otvárať. Žiaľ, na tieto stavy neúčinkuje DERMOVAT, ale na druhej strane zvyknú sa tieto stavy upraviť spontánne do puberty - prirodzeným pôsobením mužského hormónu testosterónu.

Dôležité upozornenie:

Po liečbe sa musí predkožka pravidelne preťahovať napríklad pri kúpaní, nikdy však nie nasilu, inak je tu určité riziko, že sa zúžená predkožka znovu objaví. Ak sa tak stane, začne sa s novou liečbou DERMOVATOM. Takže nezahadzujte poloprázdne mastičky, človek nikdy nevie...

Referencie:

Lindhagen T : Topical clobelason propionat compared with placebo in the treatment of unnetractable foreskin, Surg. 1996
Jörgerssen ET. The treatment of phimosis in boys, with a potent tropical steroid Acta Derm Venerci Stockholm 1993
Karos Cs : The reponse of phimosis to local steroid application Pedatr. Surg. 1993

Postup pri aplikácii masti DERMOVAT:
1. Pretiahni predkožku – nie nasilu, len koľko sa dá - stačí 1 mm, nesmie to bolieť, ani sa nesmú tvoriť ragády - trhlinky.
2. Dermovat sa nanesie na konček penisu na predkožku - 1-krát za deň a jemne sa tam vmasíruje. 3. Po niekoľkých dňoch sa bude dať stiahnuť predkožka viac a viac, asi po 10-14 dňoch sa bude dať predkožka pretiahnuť úplne.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od domi191 » Štv Nov 13, 2008 2:35 pm

mne doktor povedal že len repíkom mu to mám natierať,no ani za svet..neviem ho udržať,sama som doma a ešte viac ho to bolí ked mu na to dám ten repík..no momentálne som ho posadila pri telku a asi ho musím nejak odpútať mu pozornosť,no dúfam že to zas bude zajtra doktor robiť,a bude ho to ešte viac bolieť...no nejak sa hádam zahojíme... :roll: :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 54
Registrovaný: Štv Apr 24, 2008 12:00 am

od adinka33 » Štv Nov 13, 2008 2:35 pm

mila alex, velmi pekne dakujem za vynikajuci clanok, s radostou som si ho precitala, nakolko aj nas najstarsi 11 rocny syn ma s tym problemy, tiez sa mu velmi casto zapaluje pipik a teraz mame ist s nim do urologickej ambulancie na Kramaroch, tak som zvedava, co mu zistia...chudacik, vzdy mu ho musime vymacat v repiku a cakat, co bude dalej...este raz velka vdaka :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2208
Registrovaný: Pon Sep 01, 2008 11:20 am

od alex » Štv Nov 13, 2008 2:58 pm

adinka33 píše:mila alex, velmi pekne dakujem za vynikajuci clanok, s radostou som si ho precitala, nakolko aj nas najstarsi 11 rocny syn ma s tym problemy, tiez sa mu velmi casto zapaluje pipik a teraz mame ist s nim do urologickej ambulancie na Kramaroch, tak som zvedava, co mu zistia...chudacik, vzdy mu ho musime vymacat v repiku a cakat, co bude dalej...este raz velka vdaka :wink:



nie je zač :wink: ja som si ho odložila (ten článok) keby nás chcela naša Dr. poslať na urológiu, lebo viem, že to sťahujú nasilu a to ja nedovolím. Najhoršie je, že ani Dr. nevedia čo je správne a majú odlišné názory :?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od sandras » Štv Nov 13, 2008 4:08 pm

Domi a preťahovali ste mu to predtým?
My sme začali preťahovať v roku, na odporučanie lekárky - inak , ak to nejde, posiela každeho chlapčeka do 2 rokov k urologovi
mynžel mu to behom týždnma pomaly "rozcvičil" a asi od 1 rok a 2 mes. sa u to da stiahnuť uplne dolu - teda k urologovi sme nakoniec nemuseli.

Su sice nazory, že sa to sťahovať nemá ... lenže ja som si prečítala historky o tom, ako to 8-10-ročným chlapcom nešlo a behali po doktoroch! No a to už je potom horšie, nielen bolesť, ale aj psychologicke hladisko :? :? :? A naša Dr. to len tak nenecháva, do roka ano, to neodporučala nič s tým robiť, ale potom to treba postupne uvolnovať - samozrejme nie nasilu.

Ked už sa to stalo, skus ho nechať cikať vo vode, a oplachuj mu to repíkom alebo kamilkami, tak do týždna by malo byť po probleme
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od domi191 » Štv Nov 13, 2008 6:03 pm

no ja som mu to vždy pri kúpaní naťahovala,no nešlo mu to moc dole...teraz sa ani nechce namočiť do vody,lebo ho to bolí,som ho skúšala dať do vane kde som dala vývar z repíka,no nič...ani zasvet nechcel sadnúť do vody...ešte dnes len 2xpišal aj to tak že nás počuli až na prízemie....zajtra ideme zas mu to budú u doktora sťahovať...už teraz mám nervy.... :( :(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 54
Registrovaný: Štv Apr 24, 2008 12:00 am

od sandras » Štv Nov 13, 2008 8:18 pm

chudiatko male :(
inak mne to po kupanie nejde vobec, anjlepšie s ami to robí rano hned po zobudení, ked ho ma taky pevnejší :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od domi191 » Pia Nov 14, 2008 4:36 pm

no už sme aj dnes po tom....bolo to zas hrozné,no už aspoň pišáme troška kludnejšie ako včera...už nám to dnes stiahli úplne,aj som sa odvážila kuknúť čo mu doktor robí,už to len máme stále natierať framykoinom,a úplne sťahovať dolu,tak aspoň to máme za sebou konečne... :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 54
Registrovaný: Štv Apr 24, 2008 12:00 am

od sandras » Pia Nov 14, 2008 5:47 pm

no našmu sme ta ani nerobili takto "drasticky" ... vlastne myslím, že ho to nebolí, len mu to je nepríjemné, ale aj tak pri tom sa vždy bráni, niekedy aj plače a je to robota pre dvoch, jeden drží a druhý sťahuje ... ach jaj ...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od jajoamajo » Sob Nov 15, 2008 10:21 pm

ahoj na stranke mama a ja je o tom v kategorii vase pribehy dost neprijemny clanok ktory pisala mamicka s vlastnej skusenosti.inak velmi negativna skusenost.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 7
Registrovaný: Ned Jan 13, 2008 1:00 am

od domi191 » Sob Nov 15, 2008 10:30 pm

no nám to teraz pomohlo odvykať si od plienky lebo mu na záchode lepšie vyhovovalo piškať na vecku ako do plienky(ešte uvidíme ako sa to vyvinie),ale od predvčera malý NECHCE mať plienku:)))o to sa usilujeme už pol roka,no vždy sa skryje a popišá sa do plienky,no už 2 deň sa mi budí v noci že chce ísť na záchod a aj cez deň sa pekne vypýta:D :Dzajtra skúsime ísť aj von či sa mi vypýta vonku ked bude bez plienky.......,no som žasla ked ma včera vnoci prišiel zobudiť že --dole plenku mami---ani veriť sa mi nechcelo:))no uvidíme,dúfam že ho to neomrzí:)) :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 54
Registrovaný: Štv Apr 24, 2008 12:00 am

od sandras » Sob Nov 15, 2008 11:58 pm

no všetko zle je na niečo dobré :wink:
hadam ho to už tak nebolí :?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od domi191 » Ned Nov 16, 2008 8:33 am

už nie,už pišká vpohode,len ked to treba natreť troška plače ale musíme nech sa to rýchlo zahojí...ale aspoň to už máme za sebou...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 54
Registrovaný: Štv Apr 24, 2008 12:00 am

od sandras » Ned Nov 16, 2008 9:34 am

a čo vam potom s tým kazali robiť, sťahovať alebo nie?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

Ďalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť