Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Batoľa 1 až 3 roky - Nikoho sa nebojí

Nikoho sa nebojí

od 1dominika » Pia Jan 02, 2009 10:54 am

Bola tu téma strach z cudzích ľudí. Ja mám opačný problém. Moja dcéra 22 mesiacov podá vonku ruku aj diablovi a kľudne s ním odíde a to jej nemusí dať ani cukrík. Stačí, že sa jej prihovorí, alebo sa prihovorí ona sama. Pozdraví cudzieho človeka, ale toho koho ja poznám nie. Nedávno ju jeden pán zobral na ruky a išiel kúsok s ňou. Ja som sa pozerala a keď som ju chcela zo brať k sebe otočila sa a nechcela ísť. Iný prípad. Boli sme na dedine kde nikoho nepoznám. Prišiel tam cudzí človek ona sa na neho pozrela, vzal ju na ruky, išiel s ňou do obchodu a von vyšli s lízatkom. Alebo sme sedeli v parku ona odbehla pri vedľajší stôl a tam ju pán zase zobral na ruky, odišiel s ňou a prišli s cukríkami. Tí ľudia ma vidia že som pri nej, povedia aká je odvážna a malú potom vrátia, ale čo keď to raz neustriehnem a niekto ju zoberie? Máte niekto takéto dieťa?
Naposledy upravil 1dominika dňa Sob Jan 03, 2009 5:13 pm, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Re: Nikoho sa nebojí

od sisu22 » Sob Jan 03, 2009 3:31 pm

1dominika píše:Bola tu téma strach z cudzích ľudí. Ja mám opačný problém. Moja dcéra 20 mesiacov podá vonku ruku aj diablovi a kľudne s ním odíde a to jej nemusí dať ani cukrík. Stačí, že sa jej prihovorí, alebo sa prihovorí ona sama. Pozdraví cudzieho človeka, ale toho koho ja poznám nie. Nedávno ju jeden pán zobral na ruky a išiel kúsok s ňou. Ja som sa pozerala a keď som ju chcela zo brať k sebe otočila sa a nechcela ísť. Iný prípad. Boli sme na dedine kde nikoho nepoznám. Prišiel tam cudzí človek ona sa na neho pozrela, vzal ju na ruky, išiel s ňou do obchodu a von vyšli s lízatkom. Alebo sme sedeli v parku ona odbehla pri vedľajší stôl a tam ju pán zase zobral na ruky, odišiel s ňou a prišli s cukríkami. Tí ľudia ma vidia že som pri nej, povedia aká je odvážna a malú potom vrátia, ale čo keď to raz neustriehnem a niekto ju zoberie? Máte niekto takéto dieťa?

domi,mas zvlastne dieta :lol: no treba davat vacsi pozor.... :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Re: Nikoho sa nebojí

od martuskab » Sob Jan 03, 2009 3:48 pm

1dominika píše:Bola tu téma strach z cudzích ľudí. Ja mám opačný problém. Moja dcéra 20 mesiacov podá vonku ruku aj diablovi a kľudne s ním odíde a to jej nemusí dať ani cukrík. Stačí, že sa jej prihovorí, alebo sa prihovorí ona sama. Pozdraví cudzieho človeka, ale toho koho ja poznám nie. Nedávno ju jeden pán zobral na ruky a išiel kúsok s ňou. Ja som sa pozerala a keď som ju chcela zo brať k sebe otočila sa a nechcela ísť. Iný prípad. Boli sme na dedine kde nikoho nepoznám. Prišiel tam cudzí človek ona sa na neho pozrela, vzal ju na ruky, išiel s ňou do obchodu a von vyšli s lízatkom. Alebo sme sedeli v parku ona odbehla pri vedľajší stôl a tam ju pán zase zobral na ruky, odišiel s ňou a prišli s cukríkami. Tí ľudia ma vidia že som pri nej, povedia aká je odvážna a malú potom vrátia, ale čo keď to raz neustriehnem a niekto ju zoberie? Máte niekto takéto dieťa?
No Dominika... Môj syn je ten,čo sa bojí cudzých ľudí-je to môj príspevok.Musíme to asi obe vydržať,kým tie naše decká nepodrastú a snáď sa umúdria :x :x :x .
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Sob Jan 03, 2009 3:52 pm

kolko ma tvoja dcerka?
naš bol takýto cca do 1,5 roku ale už sa začína báť
myslím, že to je tým, že ked mal 6 mesiacov (prave v období, ked sa dieťa začne naväzovať na rodinu a báť sa cudzích) tak ja som šla na 6 týždnov do nemocnice a manžel ho každy den daval k niekomu, takže tuto etapu mal taku pomýlenu
proste si zvykol zostať aj s cudzími ludmi, a nebal sa ich

a dcerka sa tiež nejako nebála, začalo to až po 2 rokoch a najviac sa bala okolo 3 rokov, a potom sa zasa prestala báť
ale je nedoverčivá stale

takže s ato ešte može zmeniť, deti sa vyvíjaju
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od 1dominika » Sob Jan 03, 2009 5:02 pm

dcérka má 22 mesiacov. Keď ju "strašíme! čertom ona na nás správi to "bla, bla, bla" a keď jej povieme, že prídu po ňu smetiari- ona nám ukáže odtiaľ a keď ozaj idu prvá ich počuje a chce vidieť. Niekedy je to na smiech, ale horšie to bolo v lete vonku. Pred domom máme dosť veľké ihrisko a ustrážiť ju. Ja som stále v strehu, len sledujem kde je a ona je neposedná a je stále niekde inde. Keď sme upratovali v baráku prišli tam aj cigáni na aute a brali kovový odpad. Už som čakala kedy sa prikmotrí aj k nim. V tej trme vrme pri toľkých ľudoch som mala strach. Ale dúfam, že keď začneme na jar chodiť viac von, že sa to aspoň trochu zlepší.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Sob Jan 03, 2009 5:21 pm

tak amme rovnako stare detičky, naš je 26.2., bude mať 2 roky a bubaka sa nebojí, ani nevie čo to popravde je
asi by s atiež vyškieral
na dovoelnke sa vyliepal uplne cudziemu mlademu mužovi vo vírivke na ruky, levbo sa mu pačil jeho prívesok ... no trapas

nemyslím že je vhodne ju stračiť bubakmi, čertami a smetiarmi ... aby sa začala báť
ked bude väčšia, proste jej vysvetlíš, prečo nesmie isť preč s cudzím ujom/tetou
a dovtedy ju treba len strážiť :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od 1dominika » Sob Jan 03, 2009 5:47 pm

malá je narodená 12.2.

nemyslím že je vhodne ju stračiť bubakmi, čertami a smetiarmi ... aby sa začala báť
ked bude väčšia, proste jej vysvetlíš, prečo nesmie isť preč s cudzím ujom/tetou
a dovtedy ju treba len strážiť Very Happy

s tým strašením máš pravdu, viem že to nieje správne. Veď preto som to dala aj do úvodzoviek. Nieje to strašenie v tom pravom význame.
aj teraz tu pobehuje v tme a nemá s tým problém. Pre ňu sú čerti, bubáci a podobní len asi ďalšie plyšové hračky. Pri plyšovom čertovi sa naučila ako taký čert robí "bla, bla, bla" a teraz sa z toho vlastne smeje a predvádza sa.
Musím jej asi len vonku pri cudzích dospelých ľuďoch vysvetliť, že sa nemá s nimi hneď baviť.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Sob Jan 03, 2009 6:15 pm

asi je taka dobrosrdečna, otvorená a vesela osobka
ja som zasa rada, že su aj moji takíto, a nie nejakí zakríknutí
tiež nie je nič-moc, ked sa dieťa všetkeho a každeho bojí a hned plače :?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od 1dominika » Sob Jan 03, 2009 7:21 pm

veď ona nemá ani sukňu, potom aké dievča.
Raz som sa stretla s mamičkou, ktorá mala rovnako staré dievčatko a to sa od nej nepohlo ani na krok. Keď sa tieto dve naše kočky bavili tak sa čudovala aká je malá odvážna.
A veru veselá je. Ju aj keď vyhreším, tak sa o chvíľu už usmieva. :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Sob Jan 03, 2009 7:23 pm

to ani moje detis a pri mne nedržia
doma maly beha za mnou ako psík všade, aj na WC
a vonku ho absolutne nezaujíma kde som :lol:
aj dcera bola takáto, tak už som zvyknuta
ale ako som písala, okolo 3 rokov sa to zmenilo a odvtedy je dosť nedoverčivá k cudzím
ale nie hambliva, len sa s cudzími nejako sama do reči nedáva
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od 1dominika » Sob Jan 03, 2009 7:26 pm

presne ako moja. Doma aj na WC za mnou a keď idem do obchodu a ona zostane s tatom tak kričí mama - ale len chvíľu - to aby som si zas nenamýšlala
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť