Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Batoľa 1 až 3 roky - Tlačenie

Tlačenie

od marcela2201 » Uto Feb 10, 2009 11:17 am

Dobrý deň,
prosím Vás poradte mi, moja dcérka ide mať teraz 2 roky a asi tak od roka začala tlačiť. Na začiatku sa musela niečoho chytiť , zaprieť sa do niečoho a tak tlačila do bruška. Najskôr sme si mysleli, že chce kakať ale nie. Teraz to robí aj ked sa už nemá čoho zaprieť čupne si a tlačí. Je červená. Nevydáva žiadne zvuky ani plač, len tlačí do bruška. Niekedy to cez den ani raz neurobí a niekedy to robí každú chvílku. Boli sme s tým už u doktorky ale povedala že musí z toho vyrásť, že si to nemáme všímať a ona prestane. Ale aj ked si to nevšímame ona to robí a niekedy aj dosť dlho. Prosím Vás poradte mi ak ste sa s tým stretli , čo mám robiť. Ďakujem
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od dannii » Uto Feb 10, 2009 12:02 pm

ahoj,len ma tak napadlo,nerobi to vtedy,ked jej nie je nieco po voli,vies ako ked to robi naschval a v ktorej casti si tlaci?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od marcela2201 » Uto Feb 10, 2009 12:27 pm

nie. ona to robi aj ked si ju nik nevsima. len tak sa hra a z nicoho nic zacne pucit - tlacit.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od marcela2201 » Uto Feb 10, 2009 12:28 pm

a tlaci do bruska. licka ma cervene trosku sa spoti a tlaci tak ako keby jej bolo treba kakat ale nekaka. Ona sa normalne vykaka do nocnika toto bude nieco ine ale co.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sonka776 » Uto Feb 10, 2009 12:55 pm

Nerobí to preto, že ju tam niečo bolí?, napríklad slepák, bruško ... :roll: :idea:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od marcela2201 » Uto Feb 10, 2009 1:16 pm

asi nie, pretože vôbec pri tom neplače , neboli ju to a keď jej povieme nech prestane hlavne manžel tak prestane to robit.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sonka776 » Uto Feb 10, 2009 1:25 pm

marcelka a nerobí ti to vtedy keď si ju dlhšie nevšímate :?: :idea: , možno si tým iba vynucuje pozornosť. Detičky to tak niekedy robievajú, skúste si to jednoducho nevšímať a ona s tým postupne prestane.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od dannii » Uto Feb 10, 2009 1:30 pm

ved toto napadlo aj mna,ci to nie je psychicke,alebo ci jej to nahodou nerobi dobre,vies mozno ju to nejakym sposobom upokojuje
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sonka776 » Uto Feb 10, 2009 1:33 pm

dannii píše:ved toto napadlo aj mna,ci to nie je psychicke,alebo ci jej to nahodou nerobi dobre,vies mozno ju to nejakym sposobom upokojuje

tak, tak, keď to nemá nič s bolesťou, tak potom uputáva pozornosť, a veď to je ten lepší prípad z toho vyrastie :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od marcela2201 » Uto Feb 10, 2009 1:34 pm

tak to neviem ale robia to aj ked sa spolu hrame hocikedy /napriklad varime si v kuchynke/ pekne sa hra a z nicoho nic zacne pucit /tlacit/ snazim sa to nevsimat ale ked to uz robi dlho tak jej poviem uz aj po zadku dostala /ale to az vtedy ked ani po upozorneni neprestala/ a hra sa potom dalej ako keby sa nic nestalo. ale robi to napriklad aj vtedy ked sa nahana z nicoho nic prestane a zacne pucit.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od dannii » Uto Feb 10, 2009 1:36 pm

Marcelka asi to naozaj bude to,ze jej to ro dobre,je na to zvyknuta,vsade sa pise,ze je to urcity druh detskeho sebauspokojovania,netrea ju za to hresit,ale snazit sa ju od toho odputat,je to dlhy boj,ale da sa to zvladnut :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sonka776 » Uto Feb 10, 2009 1:41 pm

Tak to by som potom trvala na odbornom vyšetrení, nech máš istotu že nemá nejaký zdravotný problém. Lekára ju mala poslať na odborné vyšetrenie. Keď máš pocit že to nerobí, aby si vynútila pozornosť určite to nezanedbávaj :!: :idea: nechcem straši´t ale nemusí to byť sranda. potom daj vedieť ako ste u lekárky pochodili.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od marcela2201 » Uto Feb 10, 2009 1:45 pm

boli sme s tym na neurologii ale povedla nam ze si to nemame vsimat. ale ako si to nevsimat ked tak tlaci ze je cervena az spotena. Kde by nas mali s tym este poslat?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sonka776 » Uto Feb 10, 2009 2:05 pm

marcela2201 píše:boli sme s tym na neurologii ale povedla nam ze si to nemame vsimat. ale ako si to nevsimat ked tak tlaci ze je cervena az spotena. Kde by nas mali s tym este poslat?

Skôr psychológa, nechcem to tak napísať aby to blbo nevyznelo ale môže to byť aj prejav autizmu, ale ber to iba ako môj súkromný názor a riaď sa iba názormi odborníkov :!: :!: :!: Určite je lepšie otravovať s tým lekárov, kým nedospejú ku konkrétnemu záveru, ako dúfať že sa to porieši samo :idea: Hlavu hore nič nieje také čierne ako to vyzerá a všetko sa dá vyriešiť. :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od saskia178 » Uto Feb 10, 2009 2:37 pm

No parada,nie som jedina co ma divne dietatko :oops: . Ja mam princeznu a ta pouziva 2 varianty. Bud sa sama fackuje (videla ako jedem chlapec dostal lipak a asi jej je luto ze ja ju neotlkam :D ) A ked jej manzel povie nech prestane lebo dostane na rit tak pekne pride k nemu a este sa aj natoci (samoska ze peto jej neda tak si da sama :D )
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Ďalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť