Andy80 píše:Musím sa aj ja zapojiť. Tiež vyhratá aukcia na MMA, balík pekne nafoteného oblečenia fakt za super cenu a poštovné podľa taríf SP. Hmotnosť do 1 kg. A predávajúca mi po skončení aukcie napíše, že poštovné je 5,50. Vydražená suma bola nejakých 7 eur. Skoro ma šľak trafilKeď som sa spýtala, prečo také vysoké poštovné, vraj to posiela ako poistený balík 1.tr a počíta si ešte aj balné a že aj krabica niečo stojí. Nakoniec sme sa dohodli na nepoistenom balíku druhej triedy za 3 eurá. Skutočné poštovné bolo 2,20! A keď mi balík konečne dorazil, okrem mikiny som nemohla nič použiť. Vrcholom bolo, že celý balík bol zabalený v krabici od keksíkov, ktoré bežne vyhadzujú v každých potravinách.

Andy80 píše:Musím sa aj ja zapojiť. Tiež vyhratá aukcia na MMA, balík pekne nafoteného oblečenia fakt za super cenu a poštovné podľa taríf SP. Hmotnosť do 1 kg. A predávajúca mi po skončení aukcie napíše, že poštovné je 5,50. Vydražená suma bola nejakých 7 eur. Skoro ma šľak trafilKeď som sa spýtala, prečo také vysoké poštovné, vraj to posiela ako poistený balík 1.tr a počíta si ešte aj balné a že aj krabica niečo stojí. Nakoniec sme sa dohodli na nepoistenom balíku druhej triedy za 3 eurá. Skutočné poštovné bolo 2,20! A keď mi balík konečne dorazil, okrem mikiny som nemohla nič použiť. Vrcholom bolo, že celý balík bol zabalený v krabici od keksíkov, ktoré bežne vyhadzujú v každých potravinách.

veronci89 píše:ak niekto predáva obnosené šatstvo po svojích detoch alebo veci pouzívane to balne je ozaj smiešne max. za baliaci papier 10 centov ok max 20 centov. je to choré to je isté.

natusa píše:Andy80 píše:Musím sa aj ja zapojiť. Tiež vyhratá aukcia na MMA, balík pekne nafoteného oblečenia fakt za super cenu a poštovné podľa taríf SP. Hmotnosť do 1 kg. A predávajúca mi po skončení aukcie napíše, že poštovné je 5,50. Vydražená suma bola nejakých 7 eur. Skoro ma šľak trafilKeď som sa spýtala, prečo také vysoké poštovné, vraj to posiela ako poistený balík 1.tr a počíta si ešte aj balné a že aj krabica niečo stojí. Nakoniec sme sa dohodli na nepoistenom balíku druhej triedy za 3 eurá. Skutočné poštovné bolo 2,20! A keď mi balík konečne dorazil, okrem mikiny som nemohla nič použiť. Vrcholom bolo, že celý balík bol zabalený v krabici od keksíkov, ktoré bežne vyhadzujú v každých potravinách.
ja by som jej urcite nedala 3eura a uz vobec nie za krabicu,mohla to poslat aj bez nej![]()
pri postovnom 5.5eura by som asi hned odstupila od kupi ved Andy ako to vlastne je ked sa vyhra aukcia?musi sa vec za kazdu cenu kupit?

959touareg píše:natusa píše:Andy80 píše:Musím sa aj ja zapojiť. Tiež vyhratá aukcia na MMA, balík pekne nafoteného oblečenia fakt za super cenu a poštovné podľa taríf SP. Hmotnosť do 1 kg. A predávajúca mi po skončení aukcie napíše, že poštovné je 5,50. Vydražená suma bola nejakých 7 eur. Skoro ma šľak trafilKeď som sa spýtala, prečo také vysoké poštovné, vraj to posiela ako poistený balík 1.tr a počíta si ešte aj balné a že aj krabica niečo stojí. Nakoniec sme sa dohodli na nepoistenom balíku druhej triedy za 3 eurá. Skutočné poštovné bolo 2,20! A keď mi balík konečne dorazil, okrem mikiny som nemohla nič použiť. Vrcholom bolo, že celý balík bol zabalený v krabici od keksíkov, ktoré bežne vyhadzujú v každých potravinách.
ja by som jej urcite nedala 3eura a uz vobec nie za krabicu,mohla to poslat aj bez nej![]()
pri postovnom 5.5eura by som asi hned odstupila od kupi ved Andy ako to vlastne je ked sa vyhra aukcia?musi sa vec za kazdu cenu kupit?
Ano natusa, pri aukcii sa vzdy musi kupit dana vec. Pokial mas s niecim problemy, treba to hned, este pred aukciou dojednat s predavajucou, aby si mal uplne jasno vo vsetkom a iba potom klikat. Inak, pokial tu vec nepreberies, da ti bez pardonu negat. hodnotenie. Tam ide o to, ze ked kliknes na ponuknuty tovar v drazbe, tak uz vlasne suhlasis so vsetkym, s podmienkami predavajuceho, aj s postovnym. Po aukcii to uz zavisi od predavajucej, ci pristupi na tvoju poziadavku, v tomto pripade na to znizenie postovneho....sice casto tam predavajuce napisu v kolonke postovne a balne iba...podla tarif posty ..., takze kupujuci nie je v obraze. A su take prespekulovane niektore predavajuce, ze potom to postovne daju podla sumy vydrazenej veci, ak sa vydrazila za malo, tak si to chcu nahnat na postovnom. Je to smutne, no je to tak. Nechapem, preco tu cenu postovneho nenapisu hned do kolonky. Ved predsa uz dopredu musia vediet, aka je to vaha. Aj ja som uz velakrat taktom kupovala, ze nebolo udane postovne a modlila som sa, kolko mi potom zabije. Je to riziko pri drazeni....