Ja mám šťastie, lebo priatel ma vodičšký. Máme aj auto. On keď ide do mesta kupuje mi všetko.
Ja bývam v Hornom Mýte. To je malá dedina. Má okolo 1000 obývateĺov.

melindi píše:Ja mám šťastie, lebo priatel ma vodičšký. Máme aj auto. On keď ide do mesta kupuje mi všetko.
Ja bývam v Hornom Mýte. To je malá dedina. Má okolo 1000 obývateĺov.

melindi píše:Nedaleko od Galanty. Ti bývaš v Trenčíne? V paneláku alebo v rodinnom dome?

melindi píše:Aj mi byváme v paneláku. V dedinskom nájomnom byte. Ja som bývala v dedine, nedaľeko od Gabčikova. Aj tvoje rodičia bývajú v Trenčíne?

Janka81 píše:melindi píše:Aj mi byváme v paneláku. V dedinskom nájomnom byte. Ja som bývala v dedine, nedaľeko od Gabčikova. Aj tvoje rodičia bývajú v Trenčíne?
Naši boli rozvedení ešte ked som bola malá..a mamina mi zomrela v 2008..mala 64![]()
Ale s otcom sa občas už teraz stretávam,ale vyrastala som bez neho a ani sme neboli celé roky v kontakte...

melindi píše:Janka81 píše:melindi píše:Aj mi byváme v paneláku. V dedinskom nájomnom byte. Ja som bývala v dedine, nedaľeko od Gabčikova. Aj tvoje rodičia bývajú v Trenčíne?
Naši boli rozvedení ešte ked som bola malá..a mamina mi zomrela v 2008..mala 64![]()
Ale s otcom sa občas už teraz stretávam,ale vyrastala som bez neho a ani sme neboli celé roky v kontakte...
Čo sa stalo? Aj ona mala rakovinu?

Jajus345 píše:Janka81 ako dlho mala tvoja mama Alzheimera? Švagrovmu otcovi zistili tiež nedávno.....neviem ako sa to prejavovalo u tvojej mamy....ale švagrov otec všetko zabúda![]()
![]()
hrozne sa mu trasú ruky, ani najesť sa nemôže....najhoršie na tom je, že si nič nepamätá, ani ich mená....jednu otázku opakuje aj 10 krát....síce neviem presne lebo som sa s tým nestretla...vieš mi v krátkosti opísať príznaky tvojej mamy?

Janka81 píše:Jajus345 píše:Janka81 ako dlho mala tvoja mama Alzheimera? Švagrovmu otcovi zistili tiež nedávno.....neviem ako sa to prejavovalo u tvojej mamy....ale švagrov otec všetko zabúda![]()
![]()
hrozne sa mu trasú ruky, ani najesť sa nemôže....najhoršie na tom je, že si nič nepamätá, ani ich mená....jednu otázku opakuje aj 10 krát....síce neviem presne lebo som sa s tým nestretla...vieš mi v krátkosti opísať príznaky tvojej mamy?
Moju maminu to chytilo niekedy v 2001..vtedy to boli len také nenápadné príznaky..bola roztržitá,občas sa tak divne akoby zamýšlala a na niektorých skôr pôsobila ako na práškoch keby bola...pomalinky sa to prehlbovalo,posielala som ju k lekárovi,ale veľmi sa bránila a stále vravela,že jej nič nie je..no a nakoniec už blúdila ulicami..samozrejme zabúdala a do slova a do písmena ohlúpievala![]()
Tak som ju nakoniec dala v nemocnici vyšetriť s podozrením na toto ochorenie a žiaľ sa to potvrdilo..ale to jej už začínalo byť všetko jedno..postupom času si nevedela ani vodu pustiť,zapnúť sporák a uvariť si,či len zohriať a ani len mäso pokrájať..no a samozrejme z roka na rok sa to zhoršovalo,ostala na plienkach a úplne mimo,celé dni som musela byť s nou,až to bolo také zlé,že som ju musela umiestniť do centra soc. služieb,lebo už som to sama s malým dieťaťom na krku nezvládala..no a tam ostala úplne na vozíčku bez ducha,bez života až v 2008 presne na svoje 64. narodeniny zomrela...
![]()
Keby som vtedy mala možnosti a vedomosti,neliečila by som ju liekmi,ktoré jej naše super zdravotníctvo nakoniec aj tak odobralo a nechali ju zomrieť..je kopec alternatívnych liečebných postupov..žiaľ pre moju mamu je už neskoro..nech je jej zem ľahká