Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Píšte o čom chcete - Verite v Boha?

Re: Verite v Boha?

od janielik » Uto Jan 24, 2012 3:18 pm

sisu22 píše:
martuskab píše:
sisu22 píše:kocky,ja som pokrstena,vsetko co ma byt,aj som do kostola chodila (aj ked skor z donutenia) ale v poslednom obdobi,normalne pochybujem,a zacina byt zo mna ateista. pozerala som ten pribeh v modrom z neba,o tom chlapcekovi-co nema koncatiny,bol vkome..jeho mama povedala,ze to tak chcel Boh a isto s nym ma nejake plany. NEni to fanatizmus? Ved to su dake dristy...Preco ked je teda Boha taky spravodlivy,ako ho ospevuju,dopusti,ze deti su hladne,zabijaju nevinnych ludi a pod. ? Nehladam na otazky odpoved,len ma zaujima,ci verite v Boha...

Ahojky Sisu.

Je to naozaj ťažká téma.
Niekedy som do kostola chodila...keď som bola malá tak aj kvôli miništrantom... :lol: :lol: :lol:
Keď som bola dospelá a mala som deti tak som bola zase príkladom pre decká...
Keď som ostala sama s dvomi deťmi, tak som si povedala dosť. Keď človek čo má toľko hriechov vyjde zo spovednice skôr ako by mal.... :evil: :evil: :evil:
K bohu sa občas pomodlím,ale či je tu na 100% to ti asi nik neodpovie...

cau moja,pekny prispevok. Akurat o tom hovorim s mamou,ta je dost veriaca,s malym chodi v nedele a sviatky do kostola,z Medzugoria dovliekla litre svatej vody,a teraz mi hovori,ze nieco na tej vode je,lebo v zime nezmrzla.Neverila som,dala ju do mrazaku,a ozaj nezmrzla.Ale aj tak,strasne ma to poburuje,ked ludia "boha" ospevuju a deje sa to co sa deje.Ja by som aj mozno verila,som ako na vahach,ale vzdy ked sa nieco zomelie,pochybujem.

:D to až taký zázrak nie je. Ja som z Tepličky nad Váhom, je u nás v kostole vystavená (dnes už neplánovane spopolnená) Žofia Bosniaková.
Prežila tu svoj v podstate krátky, ale plný život. Ale to nie je to, o čom som chcela. Tečie nám tu potok, voláme ho Kanál. Klasický potôčik, kde naše matere, straré aj prapraprastaré chodievali pláchať bielizeň. Že čo s tým?? Tento potok NIKDY NEZAMRZOL ANI PRI MÍNUS 30 STUPŇOCH. A logicky by mal, koryto je kamenné a hlboký je 50, sem tam 90 cm.
Toto mi vysvetli!!!
A nie sa trepať do Medžugoria.
Ale schválne, naberiem si z neho vodu do fľašky a dám ti vedieť, či mi v mrazáku (tj. stojatá) zamrzla.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od janielik » Uto Jan 24, 2012 3:31 pm

martinka74 píše:Vies veriaci si to odovodnuju tym,ze musis na svete trpiet aby si si zasluzil ist k bohu.Ja na to kaslem chcem .aby som sa mala ja a moji blizki na svete dobre.Aby sme sa mali radi a boli zdravi.

Nie sme jediná viera na svete... Keď chceš, sa preorientuj na takú, kde sa môžeš mať dobre už v tomto živote :D
A vieš prečo nás Moslimovia všetkých nevyzabíjajú? Lebo ich Alláh "vidí" len v moslimskom svete (moslimovia nemôžu piť alkohol a jesť bravčovinu, lebo Alláh vidí, Alláh potrestá).
A preto Arabi chodia do Rajeckých Teplíc chlastať whisky a žrať stejky. :D
Naposledy upravil janielik dňa Uto Jan 24, 2012 4:05 pm, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od janielik » Uto Jan 24, 2012 3:51 pm

smisova píše:Aj ja som pokrstená a všetko. Ale netrúfam si tvrdiť že boh existuje a v poslednej dobe prestávam veriť. Verím však že je niečo medzi nebom a zemou a možno túto neznámu silu si ľudia nazvali bohom :? netuším......ale ak je tak sa pýtam: kde bol boh ked sa mi zabil na motorke 18 ročný bratanec čo mi bol ako brat :(

Na toto ťažko odpovedať.
Lenže nezabúdaj, že Boh nám dal slobodnú vôľu...
Keby sme nemali slobodnú vôľu, riadil by naše životy a skutky On od narodenia až po smrť.
Tak neobviňuj Boha, On ho na motorku neposadil.
A to nemyslím v zlom, len ma štve, ako sa mnohí "kresťania" vedia rúhať, keď im Boh všetko pekné a príjemné neservíruje na zlatom podnose.
Ja som šťastná, že mám to, čo mám a ďakujem Bohu každý deň, že sa každé ráno zobudím vedľa svojho manžela, ktorý drie od nevidím do nevidím, aby sme mali čo jesť, mohli sa slušne obliecť a zaplatili s odretými ušami všetky splátky.
Ďakujem mu aj vtedy, keď mi deti ochorejú, lebo potom sa opäť budem tešiť, že sú zdravé.
Ďakujem mu za to, že stojím v zápche, lebo môžem slobodne cestovať. Ďakujem za miesto na konci parkoviska, lebo mám zdravé nohy a tých 50 metrov do obchodu dokážem prejsť.
A ďakujem mu aj za to, keď ma niekto naserie, lebo neskôr sa dokážem viac tešiť z príjemných priateľov a členov rodiny.
Keď mi zomrela starká, tiež som Mu to mala za zlé, (zomrela deň po mojich 25 - tych narodeninách a ja som si povedala, že mi nechcela kaziť sviatok) ale keď si spomínam na to všetko, čo sme spolu prežili, ako sme si rozumeli, ako sme dokázali debatovať dlhé hodiny, tak som vďačná, že som ju tu mala 25 rokov a mohla som si užívať jej prítomnosť, skúsenosti, nadhľad. Ďakujem, že mi ukázala, že manželský vzťah môže byť aj po rokoch plný lásky a harmónie, naši majú trošku taliansky vzťah. A všetko to pekné a príjemné, čo som zažila priamo, či nepriamo vďaka nej, mi umožnilo stať sa plnohodnotnejším a zrelším človekom.
Skús to brať takto a ďakuj Bohu, že aj keď ti ho vzal, že vlastne dovolil, aby si ho mala pri sebe celý jeho život a to, ako ťa obohatil. Myslím ten bratanec.
Aj keď my ľudia sme nevďační a najviac postrádame to, čo sme už stratili... a to čo máme si adekvátne nevážime...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od janielik » Uto Jan 24, 2012 4:01 pm

sisu22 píše:
ivustek píše:Každého osobná vec,či verí a či nie. Napokon aj neveriaci ľudia sú niekedy lepší ako ľudia veriaci. Ja osobne v Boha verím a medzi veriacimi a neveriacimi vidím takýto rozdiel:

Ak Boh neexistuje, tak neveriaci budú hrdí na to,že mali pravdu. Veriacim sa za to,že verili celý život - celkom nič nestane. Budú možno prekvapení a budú ľutovať, že to robili zvytočne.
Ale ak Boh existuje - veriaci budú hrdí na to, že mali pravdu. Neveriaci budú prekvapení a budú ľutovať,že neverili. Ale rozdiel je v tom, že im už táto ľútosť nijako nepomôže.

ta prva veta,ma troska zarazila,asi som ju mozno zle pochopila,ja som len chcela vidiet vec aj inymi ocami nez len svojimi,ludi nerozdelujem podla toho ci veria,alebo nie. A ako som tu uz spominala,velmi rada by som verila,ale akosi za mojich 24 rokov,som od "niekoho hore" nedostala podnet na to,aby som verila,ze vobec existuje. Teraz nemam na mysli,ze som ho nevidela,ved ani vzduch nevidim,a verim ze je.Ale stale ma skrie,ze katolici,resp.skor fanatici ospevuju,aky je Boh vsemohuci,spravodlivy,dobry a same pozitiva-no nevidim,ze by robil pre svet nieco,aby ludia netrpeli a pod.

KEĎ VIDÍŠ, NEMUSÍŠ VERIŤ...
KEĎ VERÍŠ, VIDÍŠ...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od janielik » Uto Jan 24, 2012 4:08 pm

sisu22 píše:A co sa tyka toho ze vraj Panna Maria pocala s ducha svateho,tak tomu neverim absolutne,a nikdy verit nebudem. Osvietil ju duch Svaty? To ako,co jej do tela dal spermiu?Nie,toto je uz aj proti prirode,tomuto by som urcite neverila.

Toto je myslené veľmi obrazne, s tou nevinnosťou.
Skôr to bolo mienené ako veľmi dobrá ženy bez zlých úmyslov...
Fúha, dosť konšpiračné pomenovanie, fakt :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od janielik » Uto Jan 24, 2012 4:10 pm

sisu22 píše:je rozdiel verit a verit. Ked niekto veri,a uspokoji sa s tym,ze to je niekde napisane,resp.ked ho k tomu od mala viedli,ok, no zial ja asi potrebujem,viac nez len-ze mi to niekto povie. Pravdu pisem,neraz som vecer pre seba hovorila,Boze daj mi aspon malinky naznak toho,ze si,a mozno sa na veci budem pozerat inak,nebudem ich riesit,ale budem vediet ze si. No ani podnet ani nic,jednoducho sa mi neda verit :(

A ty si čakala, že odrazu sa pred tebou vynorí šedivý pán v bielom rúchu a povie : "No už veríš?" :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od janielik » Uto Jan 24, 2012 4:19 pm

Mhrnko píše:Ja patrim tektiez k tym co veria,ale do kostola nechodia.Cela cirkev je dlhymi starociami zdeformovana.Je tam kopec hriesnikov,ako sme my a este sa tvaria,ze su svati.Cirkev uz zdaleka nedodrziava to,co sama kaze.Farar je uz skor povolanie,nez poslanie.

Viera je jedna šálka kávy a Cirkev zase druhá.
To máš to isté ako Matematika - veda, Matematik - učiteľ.
On si to tiež spraví tak, aby si to zjednodušil.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Predchádzajúci

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť