Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Píšte o čom chcete - Verite v Boha?

od inguli » Štv Apr 01, 2010 9:01 am

mimi07 píše:PRIDAVAM SA AJ JA...MOJ OSOBNY NAZOR A POCITJ E,ZE VERIM V BOHA,NECHODIM DO KOSTOLA A ANI SOM NIKDY NECHODILA.V KOSTOLE SA LEN OHOVARA AKO POCUJEM A TA STRASNA HUDBA,ALEBO AKO TO NAZVAT.NEVIEM PRECO,ALE VERIM TAK PO SVOJOM A CITIM,ZE MI BOH POMAHA A DAVA SILU.KAZDY VECER SA PODAKUJEM ZA PREZITY DEN A ZDRAVIE MOJEJ RODINY.SOM STASTNA,ZE SA S MANZELOM MAME VELMI RADI,ZE MAME TRI ZDRAVE DETI,ZE MANZEL MA PRACU A MAME STRECHU NAD HLAVOU...TO JE ZAKLAD...STASTIE,LASKA A RADOST ZO ZIVOTA :P TO OSTATNE MA NEZAUJIMA,NERADA PLANUJEM,RANO VSTANEM A VECER LAHNEM.BOH KED EXISTUJE TAK VIDI,ZE KTO AKO ZIJE A KAZDY DOSTANE TO CO SI ZASLUZI.PODLA MNA KED ZOMRIE MLADY CLOVEK,ALEBO DIETA...BOH SI HO VEZME K SEBE ABY NETRPEL NA TOM TO SVETE :o VED AKY SVET TO ZIJEME.DROGY,SEX,VOJNY,KATASTROFY,HAVARIE,VRAZDY,OKRADNU STAREHO CLOVEKA ZA PAR €...BOH JE VELMI TAZKA TEMA A KAZDY MA INY NAZOR... :wink:

boh ked existuje tak vidi kto ako zije a dostane to co si zasluzi....
tak v tomto mate moj uplny nesuhlas...tak to potom ja som ako 20 rocna nic netusiac o svete este o manzelstve som sa snazila a dostala som to co som dostala co som opisala na 1 ci druhej strane? :roll: alebo moj syn si zasluzil taky zivot aky mal do 4 rokov ?nechcem to zle tu opisat....

ano boh si vezme deti aby netrpeli a niektore deticky ktore su veeelmi chore ktore vidime napr v tom modrom z neba preco necha trpiet?oni su ine deti obni si to zasluzia?
nepochop to zle neidem proti tebe len mame o tom asi odlisne nazory...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od martinka74 » Štv Apr 01, 2010 9:07 am

Suhlasim v tomto s Inguli,nie kazdy dostane to co si zasluzi,to je riadna blbost.Ja poznam kopu dobrych ludi,ktory nikdy nikomu neublizili a stali sa im strasne veci a ked bol vtedy boh?rozhodal sa ,ze je to tak spravne.Velka blbost,ak existuje tak potom o spravodlivosti nema ani sajnu.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Štv Apr 01, 2010 10:03 am

mimi07 píše:PRIDAVAM SA AJ JA...MOJ OSOBNY NAZOR A POCITJ E,ZE VERIM V BOHA,NECHODIM DO KOSTOLA A ANI SOM NIKDY NECHODILA.V KOSTOLE SA LEN OHOVARA AKO POCUJEM A TA STRASNA HUDBA,ALEBO AKO TO NAZVAT.NEVIEM PRECO,ALE VERIM TAK PO SVOJOM A CITIM,ZE MI BOH POMAHA A DAVA SILU.KAZDY VECER SA PODAKUJEM ZA PREZITY DEN A ZDRAVIE MOJEJ RODINY.SOM STASTNA,ZE SA S MANZELOM MAME VELMI RADI,ZE MAME TRI ZDRAVE DETI,ZE MANZEL MA PRACU A MAME STRECHU NAD HLAVOU...TO JE ZAKLAD...STASTIE,LASKA A RADOST ZO ZIVOTA :P TO OSTATNE MA NEZAUJIMA,NERADA PLANUJEM,RANO VSTANEM A VECER LAHNEM.BOH KED EXISTUJE TAK VIDI,ZE KTO AKO ZIJE A KAZDY DOSTANE TO CO SI ZASLUZI.PODLA MNA KED ZOMRIE MLADY CLOVEK,ALEBO DIETA...BOH SI HO VEZME K SEBE ABY NETRPEL NA TOM TO SVETE :o VED AKY SVET TO ZIJEME.DROGY,SEX,VOJNY,KATASTROFY,HAVARIE,VRAZDY,OKRADNU STAREHO CLOVEKA ZA PAR €...BOH JE VELMI TAZKA TEMA A KAZDY MA INY NAZOR... :wink:

aha,a to neni od neho "sebecke",ze si ho vezme aby netrpel,a jeho rodicia,pribuzny trpia stratou dietata,to je normalne?
tuto temu som nevytvorila,preto aby tu vznikli hadky alebo tak nieco,len som mozno podvedome chcela,ze ma niekto presvedci,ze mozem verit...ale vidim,ze nepresvedci,len ma to utvrdzuje,ze som sa vybrala dobru cestu.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Štv Apr 01, 2010 10:04 am

sandras píše:myslím, že zlé veci v živote sa dejú rovnako, či človek je veriaci, alebo nie
ale veriaci človek to s vierou možno lepšie prekonáva ... ked verí, že všetko má svoj dôvod. Taký človek sa aj skor zmieri so smrťou, lebo verí, že smrťou nič nekončí.
Ja som tak niekde v strede ... do kostola nechodím, lebo to, čo sa deje v súčasnej cirkvi a hlavne to, čo sa udialo v histórii cirkvi velmi neuznávam. A tiež si myslím, že človek nemusí ísť do kostola, aby sa porozprával s bohom. Ale verím na niečo medzi nebom a zemou (nazvime to boh) a ked mi bolo ťažko, aj som sa pomodlila k tomu katolíckemu. Brali sme sa v kostole a deti som dala pokrstiť hlavne kvoli rodine a tradícii, nie z vnútorného presvedčenia.

Čo mi dosť vadí je náboženský fanatizmus niektorých jedincov ... akoby mali vymyté mozgy :roll: Hlavne napr. pri teme antikoncepcia ma to vie zdvihnúť zo stoličky :? Čo sa cirkev stara do toho, kolko žena porodí detí a či sa chráni a akým spôsobom??? Oni tie deti rodiť, vychovávať a živiť nebudú, tak nech sa nestarajú...

vies co je v mojom pripade zvlastne?ja si sice v tom vobec nerozumiem-ale v Boha neverim,resp.neverim,ze existuje niekto tak ospevovany,ked vidim, na vlastne oci,ze to tak neni,ale zivot po zivote verim :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivustek » Štv Apr 01, 2010 11:02 am

Každého osobná vec,či verí a či nie. Napokon aj neveriaci ľudia sú niekedy lepší ako ľudia veriaci. Ja osobne v Boha verím a medzi veriacimi a neveriacimi vidím takýto rozdiel:

Ak Boh neexistuje, tak neveriaci budú hrdí na to,že mali pravdu. Veriacim sa za to,že verili celý život - celkom nič nestane. Budú možno prekvapení a budú ľutovať, že to robili zvytočne.
Ale ak Boh existuje - veriaci budú hrdí na to, že mali pravdu. Neveriaci budú prekvapení a budú ľutovať,že neverili. Ale rozdiel je v tom, že im už táto ľútosť nijako nepomôže.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Štv Apr 01, 2010 11:25 am

ivustek píše:Každého osobná vec,či verí a či nie. Napokon aj neveriaci ľudia sú niekedy lepší ako ľudia veriaci. Ja osobne v Boha verím a medzi veriacimi a neveriacimi vidím takýto rozdiel:

Ak Boh neexistuje, tak neveriaci budú hrdí na to,že mali pravdu. Veriacim sa za to,že verili celý život - celkom nič nestane. Budú možno prekvapení a budú ľutovať, že to robili zvytočne.
Ale ak Boh existuje - veriaci budú hrdí na to, že mali pravdu. Neveriaci budú prekvapení a budú ľutovať,že neverili. Ale rozdiel je v tom, že im už táto ľútosť nijako nepomôže.

ta prva veta,ma troska zarazila,asi som ju mozno zle pochopila,ja som len chcela vidiet vec aj inymi ocami nez len svojimi,ludi nerozdelujem podla toho ci veria,alebo nie. A ako som tu uz spominala,velmi rada by som verila,ale akosi za mojich 24 rokov,som od "niekoho hore" nedostala podnet na to,aby som verila,ze vobec existuje. Teraz nemam na mysli,ze som ho nevidela,ved ani vzduch nevidim,a verim ze je.Ale stale ma skrie,ze katolici,resp.skor fanatici ospevuju,aky je Boh vsemohuci,spravodlivy,dobry a same pozitiva-no nevidim,ze by robil pre svet nieco,aby ludia netrpeli a pod.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Štv Apr 01, 2010 11:28 am

A co sa tyka toho ze vraj Panna Maria pocala s ducha svateho,tak tomu neverim absolutne,a nikdy verit nebudem. Osvietil ju duch Svaty? To ako,co jej do tela dal spermiu?Nie,toto je uz aj proti prirode,tomuto by som urcite neverila.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Štv Apr 01, 2010 11:31 am

je rozdiel verit a verit. Ked niekto veri,a uspokoji sa s tym,ze to je niekde napisane,resp.ked ho k tomu od mala viedli,ok, no zial ja asi potrebujem,viac nez len-ze mi to niekto povie. Pravdu pisem,neraz som vecer pre seba hovorila,Boze daj mi aspon malinky naznak toho,ze si,a mozno sa na veci budem pozerat inak,nebudem ich riesit,ale budem vediet ze si. No ani podnet ani nic,jednoducho sa mi neda verit :(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivustek » Štv Apr 01, 2010 12:10 pm

sisu, moja prvá veta - Každého osobná vec, či verí alebo nie - určite nebola myslená tak, ako si to ty pochopila.Asi si to chápala tak,že sa do toho nemáš starať... Ja som to napísala iba ako konštatovanie. Takže o žiadny útok z mojej strany nehrozí.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Štv Apr 01, 2010 1:10 pm

ivustek píše:sisu, moja prvá veta - Každého osobná vec, či verí alebo nie - určite nebola myslená tak, ako si to ty pochopila.Asi si to chápala tak,že sa do toho nemáš starať... Ja som to napísala iba ako konštatovanie. Takže o žiadny útok z mojej strany nehrozí.

ved preto som napisala,ze som tu vetu asi zle pochopila :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od inguli » Štv Apr 01, 2010 6:38 pm

jednoznacne je to tazka tema babenky a kazda vidi veci inak ...ja som si dnes pozrela to modre z neba /kazdu jednu cast som videla/ked sa slo do lurd s tym zlatulinkym chlapcekom...okrem toho ze som ledva videla to cele od svojich slz som si povedala ze absolutne ich chapem a viem ze by som bola na tom tak isto ako oni keby som mala take dietatko...ved clovek v niecom musi verit a to co oni prezivaju to sa da zvladnut len tak ze som silna mam vydrz a najdem si oporu...a tu je ich oporou ich vsetkym Boh ..
ked ste to tu citali pisala som skoro ako zena ktora neveri v boha ...ale som pisala aj to ze neviem ...neviem ci existuje raz mam pocit ze ano raz ze nie...
nech je hocijako musite uznat ze vela ludi to ale aj spaja velmi vela ludom hlavne ktore maju ovela vacsie problemi ako napr.my existuje len Boh a len on im dava silu...dokonca aj detom /tiez z modreho z neba tomu Miskovi...bol tiez v lurdi/ a s tym farari kostol a ich pytanie penazi nema nic spolocne...ich zaujima len boh
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mariana74 » Štv Apr 01, 2010 8:08 pm

prečítala som si túto tému a zaujala ma.aj ja som sa zamýšľala nad tým či existuje alebo neexistuje Boh.tiež som okrstená,mám sviatosti,ktoré si starí rodičia žiadali,vydala som sa v kostole do veľmi nábožnej rodiny a manželstvo skrachovalo.svokrovci ma nútili chodiť do kostola,lebo čo povedia ľudia,starali sa do toho koľko detí chcem,čo doma mám a v kostole sedeli v prvej lavici,farára pozývali domov..... a dodnes som neni presvedčená,že sa správali podľa toho ,ako káže ich náboženské presvedčenie.tak ako tu už niekto napísal,aj ja v podstate verím,niečo určite existuje medzi nebom a zemou,aj duša človeka sa niekde musí podieť po smrti/aj v našej rodine funguje to,že keď niekto umrie z rodiny,hneď aj niekto pribudne/raz mi jedna veštica povedala,že pri počati je nejaká duša stiahnutá z nedba alebo proste z pomedzi nás,takže verím,že duša nezomrie.ale prečo trpia ľudia???všetci nejako trpíme.niekto nemá zdravie,iný peniaze,ďalší priateľov...neverím,že existuje človek,ktorý by sa mal úplne super.nie je to tak
aj k viere ľudia utiekajú,keď už nevedia nájsť iné východisko.aj ja som sa chytala všetkého,keď mi starší syn ochorel a nevedeli zistiť prečo,vtedy som sľubovala všetko,že už budem chodiť do kostola,budem veriť....proste som hľadala dôvod prečo a sľubila by som aj nemožné,len aby bol v poriadku.ale verím aj v to,že všetko sa človeku vráti dvojnásobne,či už dobro alebo zlo.môj príklad:mali sme dopravnú nehodu,kde jeden dedo do nás vletel,on bol chyba,v podstate sme z toho vyliezli bez nejakých väčších zranení,akurát naše auto,kde som platila nemalý leazing skončilo v totálke.poisťovňa zaplatila možno polovicu z hodnoty auta,samozrejme amortizácia.robila som neskutočný cirkus,že to tak nenechám,že sa budem súdiť o rozdiel v cene auta a toho čo vyplatili....no a o 3-4 mesiace som mala ja dopravnú nehodu/dostala som šmyk /kde som urobila ešte väčšiu škodu a zranila človeka.taktiež som tomu nevedela zabrániť ako ten dedo čo vrazil do nás a až vtedy som pochopila,ako sa ten človek cítil,preto sa snažím veriť,že niečo skutočne existuje,či je to Boh,neviem,ale všetko sa čo človek koná sa mu vráti.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od janka97 » Štv Apr 01, 2010 9:37 pm

Sisu dobá téma na diskutovanie :wink: :wink:
Ja som z tých čoverím v boha, ale tak po svojom do kostola nechodím mám na to svoj názor farárkovia velice veriaci a najväčší deň pôstu griluju kurence, alebo sa prevalí to že farár má dieťa. Nemá pre mňa zmysel aby som počúvala človeka čo vodu káže a víno pije. Keď sa chcem modliť urobím tak doma a boh to vidí. Moja mamka je veľmi veriaca chodila do kostola kedy sa dalo, modlila sa za zdravie a nakoniec to zdravie nemala mala ca prsníka a k tomu ešte asi tri diagnózy. a odvtedy :idea: :idea: :idea: verí v boha ešte viacej a chodí do kostola častejšie ako predtým, nechápem ju ,ale je to jej vec. Mňa ako dieťa nútili do kostola, keď som bola v puberte začala som chodiť poza kostol a nemalo to žiadny zmysel. Ako som písala nemá pre mňa význam aby som počúvala niekoho kto možno ani sám neverí tomu čo káže. Samozrejme nehádžem všetkých farárov do jedného vreca a nakoniec aj od 1. mája budeme mať farára v rodine. takže asi tak :wink: :wink: :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od inguli » Štv Apr 01, 2010 9:53 pm

to co sa deje v kostole je trochu ine kedze tam robia veci ludia a nie sam boh myslim farar kaze babky ohovaraju zatial a tak:) ...my napriklad mame super farara ako farar je dobry ale ako aj clovek...mojho syna zboznuje lebo ten ho vzdy prekvapi ked je u mamy mojej tak ide uuurcite do kostola a ked mama ma prave napr.pagaciky tak hodi do vacku a berie fararovi ..a ten je zo syna hotovy :))najviac ho mal rad ked ako ministrant kym on kazal moj syn zaspal na stolicke :lol: :lol: :lol: a stare babky ho hned sli/chceli/budit ale farar ich poslal spat ze to nevadi hlavne ze je tu nech kludne spinka a ze aj stare baky by hnevalo keby ich budili zo sna :lol: :lol:
verit v Boha moze clovek aj bez toho aby do kostola chodil...ja som tiez len dovtedy chodila kym som byvala v rodnej ded.a ako janku vzdy posielali rodicia "nasilu"...samozrejme boli casy ked sa mne samej chcelo mali sme tam uz viac fararov /striedali sa dost casto/a tak niektory boli ozaj super ludkovia:))
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ingridd » Štv Apr 01, 2010 11:26 pm

v podstate som ateista a "materialista", za všetko dobré čo som dostala v svojom živote, som musela "makať", za zlé veci som si tiež mohla sama

do kostola sa u nás nechodilo, aj ked som pokrstená katolička, aj deti mam pokrstené, a do kostola ani na nábožensku vychovu nechodime- pre mna je rozumnejšie vysvetlenie vyvoja človeka podla darwina :wink:

ked sa obzerám kolo seba a vidim nepravosti páchané na známych a priateloch ktorí nechodia do kostola z vypočítavosti, ale z presvedčenia, a žiju podla všetkých prikázaní, som smutná- hlavne ked grázli su chránení nejakou inou mocou :twisted:

je ale asi rozdiel medzi cirkvami a ich kázaním: som katolička, ale reformovaná cirkev a jej prístup sa mi zdá ľudský a ozaj posilnujuci,dokonca aj pre neverca, reformovaný "farár" hovorí k veci, príjemne a pohodovo.... ale nechodím ani tam

nedávno sa mi však dostal do ruk knižka, ktorá super vysvetluje kde je boh- keby si ju prečítal každý a podla toho sa správal- bol by asi raj na zemi :wink:

ked teda boha ozaj hladáte, nech sa páči, kupte si ju, tu je link http://www.martinus.sk/?uItem=5328

prajem dobru noc
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

PredchádzajúciĎalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť