Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Rozvody a alimenty - výživné

od inguli » Pon Sep 06, 2010 1:41 pm

janka o tom ani nehovorme 7 rokov som sa sudila chodila som este aj s druhym syncekom uz v brusku na sudy a tam nervy a vsetko ..
kvoli spol majetku/dom/s byvalym a nakoniec ja mozem kam chcem on dostal dom a ja som zaplatila nasu pozicku 100 tisicok v sk toakze max ubohy svet o nicom cely stat..matka s dietatom moze na ulicu aj s pozickou ktoru splacat som musela ja ked on nebol ochotny inak to padne na mojho stryka ako rucitela a on si uzival dom a dnes je jeho majetkom uz :evil: :roll:
ale kaslat na to
ja mam manzela a taktiez kde byvat ale to sudu nevadilo ze to mam manzel este kupeny za slobodna cize ak nedaj boze nieco som tam kde som bola ...mozem pod most ale chvala bohu take nieco nehrozi... :wink:
som max.znechutena co sa na slov.deje
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od Janka81 » Štv Sep 09, 2010 1:45 pm

čo na to povedať inguli??!
Ja už som znechutená niekolko rokov,ale kašlať na to,pretože vždy sa nájde niečo pekné,čo ma preberie k životu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a to želám všetkým dobrým ľudom :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2810
Registrovaný: Uto Máj 27, 2008 12:00 am

od mariam8 » Sob Sep 11, 2010 5:08 pm

milé mamičky, v každom okresnom meste je úrad práce, ktorý má aj určité kompetercie ohľadne poradenstva s výživným a problematikou, ktorá sa týka zverenia dieťaťa do výchovy, či už pred rozvodom aj po rozvode,
prípadne, že ak budete spĺňať podmienky, obráťte sa na centrá bezplatnej právnej pomoci, ktoré sú uvedené na www. legalaid.sk
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 5
Registrovaný: Sob Júl 03, 2010 4:58 pm

od inguli » Sob Sep 11, 2010 6:12 pm

ano jasne su aj u nas to bolo chodili sem z nz kazdu druhu stredu no uz pred rokom sa rozhodli ze nebudu...
ked nieco chce niekto tak ma ist k nim do nz 54km...
ja ososbne si vybavym ked nieco chcem hocijako ale chodili tam zeny ktore nic o nicom nevedia boli bezradne a hlavne bez penazi a niektore ani na cestu do nz nemaju co je min.3,50 tam cesta...
no co uz taka je dnesna doba
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od hanah25 » Sob Sep 18, 2010 2:22 pm

ahojte maminky a nemaminky. viete mi poradit ako napisat ziadost o vyzivne? som v podstate slobodna mamicka s otcom dietata sme neboli zobraty ale boli sme spolu co uz teda nieje. mame jednu dceru (2 roky) ja som este rok na materskej ale teraz zacinam na ff ukf denne studium(kedze som otehotnela v2.rocniku na gymply:)). nikde na nete neviem najst vzor ziadosti pre moj pripad. teraz sme sa rozisli a chcem to co najskor vybavit inak zostaneme uplne bez penazi. inak byvame u mojich rodicov. moj ex je zamestnany, zaraba zo vsetkym okolo 550(co ma aj na paske). nic ine neplati len svoj mobil. ja musim s malou chodit po doktoroch mimo mesta. ako mam napisat ziadost? budem vdacna za kazdu pomoc. dakujem
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 73
Registrovaný: Štv Aug 21, 2008 4:42 pm

od inguli » Sob Sep 18, 2010 6:39 pm

hanah25 píše:ahojte maminky a nemaminky. viete mi poradit ako napisat ziadost o vyzivne? som v podstate slobodna mamicka s otcom dietata sme neboli zobraty ale boli sme spolu co uz teda nieje. mame jednu dceru (2 roky) ja som este rok na materskej ale teraz zacinam na ff ukf denne studium(kedze som otehotnela v2.rocniku na gymply:)). nikde na nete neviem najst vzor ziadosti pre moj pripad. teraz sme sa rozisli a chcem to co najskor vybavit inak zostaneme uplne bez penazi. inak byvame u mojich rodicov. moj ex je zamestnany, zaraba zo vsetkym okolo 550(co ma aj na paske). nic ine neplati len svoj mobil. ja musim s malou chodit po doktoroch mimo mesta. ako mam napisat ziadost? budem vdacna za kazdu pomoc. dakujem



toto vam pomoze je tam priklad ako treba napisat ja som tiez doma napisala sama a podobne ako je to tu...

http://www.vzory-zmluv-zadarmo.sk/rodin ... ete-dieta/
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od LUCINNDA » Uto Sep 28, 2010 6:27 pm

ja som sa tiez pred rokom rozisla s priatelom s ktorym mame uz 3rocneho syna.Isla som na Urad socialnych veci a rodiny,tam som povedala aky mam problem,kuratorka spisala so mnou ziadost na sud a tu ziadost som isla hned podat na podatelnu na sud.o mesiac uz bol sud,ja som ziadala od priatela vyzivne 150euro ale nesuhlasil s tym a tak sme sa dohodli na 100,radsej som suhlasila ako sa tam dotahovat.ale aj tak mi neplatil nic,podavala som aj exekuciu,aj zalobu a nic,9mesiacov som so svojim synom zila len s materskej a az potom mi schvalili nahradne vyzivne co mi posiela urad.takze tieto zakony su na.... :cry: :cry: :cry: vy si napiste na papier vsetko co vase dietatko potrebuje na mesiac,oblecenie atd.a kolko na neho miniete za mesiac,mozte trochu aj prehanat.Jemu zohladnia to ze kolko zaraba a co s toho plati,ale ziadajte viac,aby ste potom mohli na sude trochu spustit.Tak vam prajem vela stastia a vela trpezlivosti,ale urcite si to dajte poistit cez sud,budete mat aspon doklad ze vam tie peniaze musi posielat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 27
Registrovaný: Ned Júl 13, 2008 12:00 am

od LUCINNDA » Uto Sep 28, 2010 6:30 pm

netrapte sa sami s pisanim ziadosti na sud,chodte na urad socialnych veci a rodiny a kuratorkou a ona vam behom 10min spise ziadost na sud,co si pojdete aj hned podat na sud
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 27
Registrovaný: Ned Júl 13, 2008 12:00 am

výživné

od marta3 » Uto Sep 28, 2010 6:56 pm

Ten moj ex- neplatí na 1 dieta /je to 50 eur / už 22 mesiacov .Podala som 4x trestné oznámenie , dala som to vymáhat cez exekútora , mali sme párkrát súd --dostal podmienku ,ak do roka nezaplatí pojde na 4 mes. do basy. Lenže súd mu dal kvoli kríze odklad , po roku další odklad , tak som si povedala, že na to kašlem .Teraz neplatí už 22 mesiacov , tak som zase začala konat .Práve dnes som bola podat na ex-manžela trestné oznámenie . Ale neverím , že s toho niečo bude , a že moj syn uvidí niekedy peniaze ,čo má platit jeho otec.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Pia Sep 24, 2010 11:06 pm

od inguli » Uto Sep 28, 2010 6:59 pm

LUCINNDA píše:ja som sa tiez pred rokom rozisla s priatelom s ktorym mame uz 3rocneho syna.Isla som na Urad socialnych veci a rodiny,tam som povedala aky mam problem,kuratorka spisala so mnou ziadost na sud a tu ziadost som isla hned podat na podatelnu na sud.o mesiac uz bol sud,ja som ziadala od priatela vyzivne 150euro ale nesuhlasil s tym a tak sme sa dohodli na 100,radsej som suhlasila ako sa tam dotahovat.ale aj tak mi neplatil nic,podavala som aj exekuciu,aj zalobu a nic,9mesiacov som so svojim synom zila len s materskej a az potom mi schvalili nahradne vyzivne co mi posiela urad.takze tieto zakony su na.... :cry: :cry: :cry: vy si napiste na papier vsetko co vase dietatko potrebuje na mesiac,oblecenie atd.a kolko na neho miniete za mesiac,mozte trochu aj prehanat.Jemu zohladnia to ze kolko zaraba a co s toho plati,ale ziadajte viac,aby ste potom mohli na sude trochu spustit.Tak vam prajem vela stastia a vela trpezlivosti,ale urcite si to dajte poistit cez sud,budete mat aspon doklad ze vam tie peniaze musi posielat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


k tomu poistit sudom k tomu tolko...no na slovensku nic platne asi..
moj platil 22,21 kym som sa nedozvedela o tom ze ma pracu na papiery...tak som dala o zvysenie v roku 2008 a kym sa sud rozhodol ze mu zvysi na 66 eur a musi zaplatit spatne 300 eur tak medzitym on prisiel o pracu
odvolal sa a krajsky sud rozhodol ze musi 35 eur platit a kedze mal pracu ale neposielal viac hoci mohol tak som jednoducho povedala sudcovi trvam na tom aby spiatocne za tie mesiace nieco vyplatil a tak sudca mi vyhovel a mal do mesiaca kedze on sam tam hned navrhol vyplatit 290 eur plus mesacne vyzivne..
samozrejme minuly rok v maji bol rozsudok vydany a mal mesiac na to aby poslal peniaze no do dnesneho dna nic a taktiez nadalej posielal 22,21 eur v juni 23ho som ho podala na policiu vyzvali ho aby zaplatil a poslal sumu co ma no od tej doby to zrocne este stale nikde a mesacne zacal posielat 43,78 a nepytajte sa odkial ma tu sumu
a teraz pred dvoma mesiacmi to zmenil zas na 40 eur.. a dnes som kde?uzavrela to vraj policia v marci tento rok a samozrejme "z mojim podpisom"no ja som sa to az teraz dozvedela nedavno :evil: ..
takze takto u nas
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

Re: výživné

od inguli » Uto Sep 28, 2010 7:04 pm

marta3 píše:Ten moj ex- neplatí na 1 dieta /je to 50 eur / už 22 mesiacov .Podala som 4x trestné oznámenie , dala som to vymáhat cez exekútora , mali sme párkrát súd --dostal podmienku ,ak do roka nezaplatí pojde na 4 mes. do basy. Lenže súd mu dal kvoli kríze odklad , po roku další odklad , tak som si povedala, že na to kašlem .Teraz neplatí už 22 mesiacov , tak som zase začala konat .Práve dnes som bola podat na ex-manžela trestné oznámenie . Ale neverím , že s toho niečo bude , a že moj syn uvidí niekedy peniaze ,čo má platit jeho otec.


doslova do placu co sa tu u nas deje
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od mazarka123 » Štv Sep 30, 2010 11:04 pm

dobry vecer veru u nas je to vsetko akosi naopak pred dvomi mesiacmy som podala trestne oznamenie na svojho ex neplati vyzivne a ak nahodou ano tak v smiesnych sumach co nechapem kam na to chodi ja som bola na policii uz 7krat no a podla toho co mi chodi domou on ani raz takze niekedy si pripadam akokeby stihali mna a nie jeho :roll: :roll: :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 55
Registrovaný: Ned Jún 20, 2010 4:34 pm

od inguli » Pia Okt 01, 2010 9:24 am

...presne vystihnute ...stihaju nas a nie blbcov ktory sa o svoje deti nestaraju...ale hlavne ze vsade rozpravaju krasne rozpravky...ako ten moj..
napr.sme boli v nemocnici maly mal otras mozgu a sa ho pytali ci ho neide navstivit a on alee ano samozrejme ide...a pritom v tom momente sa to asi dozvedel.a samozrejme ho vobevc nenavstivil v nemocnici a to sme neboli inak prvy krat ..kedze 8 rokov na syna kasle doslova...
smutne ..ale co uz s takymi ludmi a co s takymi zakonmy! :(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od inguli » Pia Okt 01, 2010 9:34 am

..ja ak mam pravdu povedat uz som unavena z toho vsetkeho..uz som na tom tak ze ak raz prestane zas platit uz to riesit nebudem asi..
ved to nema zmysel..clovek beha po policii po uradoch a nankoniec sa ti aj tak vy...na hlavu...som z toho zhnusena uz ...
od 2002 chodim vkuse po sudoch policii a advokatoch a raz clovek prestane ...nezijeme na velkej nohe ale radsej budem zit z toho co mame ako minut svoj cas na takych ludi ktory za to nestoja...
mam krasnu rodinku dobreho manzela ktory naozaj pre nas spravy to naj..ako len moze a pan ex raz aj tak dostane vsetko spat ked nie rovno od omna ale mozno od syna..
ex je si ISTY ze syn dovrsi 18 a leti k nemu..odkial to berie nemam potuchy ale viem to ze syn k nemu nic neciti..vazi si ho len ako cloveka ako hocikoho ktory vedla neho prejde na ulici.../to su slova mojho syna/ale nic viac...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od adinka33 » Pia Okt 01, 2010 10:11 am

inguli píše:..ja ak mam pravdu povedat uz som unavena z toho vsetkeho..uz som na tom tak ze ak raz prestane zas platit uz to riesit nebudem asi..
ved to nema zmysel..clovek beha po policii po uradoch a nankoniec sa ti aj tak vy...na hlavu...som z toho zhnusena uz ...
od 2002 chodim vkuse po sudoch policii a advokatoch a raz clovek prestane ...nezijeme na velkej nohe ale radsej budem zit z toho co mame ako minut svoj cas na takych ludi ktory za to nestoja...
mam krasnu rodinku dobreho manzela ktory naozaj pre nas spravy to naj..ako len moze a pan ex raz aj tak dostane vsetko spat ked nie rovno od omna ale mozno od syna..
ex je si ISTY ze syn dovrsi 18 a leti k nemu..odkial to berie nemam potuchy ale viem to ze syn k nemu nic neciti..vazi si ho len ako cloveka ako hocikoho ktory vedla neho prejde na ulici.../to su slova mojho syna/ale nic viac...




inguli, toto si naozaj napísala veľmi krásne,,,, :P

ani môj ex nevidel svojho syna už 8 rokov, ale som rada, pretože syn má aj tak svojho tatinka, ktorý pre neho spraví aj to posledné a ktorí sa navzájom veľmi ľúbia,,, :wink:

a každému sa raz všetko vráti,,, či už to dobré alebo to zlé,,, :idea:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2208
Registrovaný: Pon Sep 01, 2008 11:20 am

PredchádzajúciĎalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť