Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Batoľa 1 až 3 roky - chodenie..

od martinka74 » Pia Mar 06, 2009 10:35 pm

Netreba pocuvat inych,Vy sama si svoje dietatko najlepsie poznate a keby nebolo nieco v poriadku urcite na to pridete.Tak dajte potom vediet ked zacne bezkat.To sa potom nezastavite ani na chvilku,podobne ako ja.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 565
Registrovaný: Pon Jún 23, 2008 12:00 am

od ingrid00 » Pia Mar 06, 2009 10:40 pm

malá by bežkala ,len nožky nechcu posluchat.tak želám vela,va
ela trpezlivosti .papa
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 195
Registrovaný: Ned Máj 25, 2008 12:00 am

od ingrid00 » Pia Mar 06, 2009 11:16 pm

sandras-aj ja mam syna rozumného a opatrného ,ale dcerka je opak.nie ani nespadla nič ona je taká bojka.nechce ,ani neskuša.je pohodlná.Manžel ju rozmaznáva to je jeho princeznička.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 195
Registrovaný: Ned Máj 25, 2008 12:00 am

od ellanoir » Sob Mar 07, 2009 11:27 am

ingrid00 píše:malá vobec nechce na nožky.moja mama je detská sestra tak o to to mam horšie.ja malu nenutim chodim s nou kolko ona chce ,ale nebadám žiadny pokrok.ma dnes 15 mes.a nič nestavá sa na nožky.už neviem čo mam robit???či má ešte nejaký čas,alebo treba vyhladat odborníkov?malu naozaj nenutim,aby bežkala ,ale bola som v poradni a tam p.doktorka,že už by trošku mala vstávat na nohy a ona nič.


Ingrid- posluchni, prosim, svoju mamu a chod k lekarovi- ak sa ti nic nepotvrdi, tak super,ale ak by mala mat nejaky problem, treba zacat liecbu cim skor!!!
Necakaj na zazrak, lebo potom to mozes trpko lutovat.
Ja ta nechcem strasit, ale proste toto, co popisujes ty, NIE JE lenivost- daj sa cim skor odporucit k neurologovi.
Ja viem, o com hovorim- moja strasia dcera (teraz ma uz 11)- mala podobne problemy a ja som tiez nechcela vidiet pravdu, dokonca ani moja pediatricka s tym nic nerobila- az moja obvodna lekarka,ktora ma syna s MO, ma zalarmovala, aby som nevahala... chodili sme k neurologovi, na rehabilitacie, cvivcili vojtovku- a rozhybala sa- zacala chodit. No ktovie, ako by to dopadlo, keby som hned vtedy nebezala za lekarkou, ZE CHCEM IST K NEUROLOGOVI na vysetrenie. Tam mi jasne povedali, ze deti mozu vo vyvoji aj trosku zaostavat, ale nechodit v 15 mesiacoch- to jednoducho nie je ok, nemusi to byt hned choroba, ale moze byt...mozno to spravi cvicenie...
Pozri si temu od andream- POZOR NA DOKTOROV- tam su aj negativne skusenosti s podobnymi problemami, ako ma tvoja dcerka...
prosim, neber to preto na lahku vahu a chod k tomu lekarovi cim skor
a ubezpec sa, ci tvojej malej naozaj nic zavazne nehrozi...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 311
Registrovaný: Pia Aug 01, 2008 12:00 am

od ingrid00 » Sob Mar 07, 2009 11:38 am

Ahoj Ellanoir,máme všetky možné vyšetrenia.Dva krát sme boli v nemocnici a tam všetko možné aj nemožné urobili.Chodili sme cvičit,lebo bola velká a neotáčala sa.Teraz v pondelok mame ist k ortopédovi a tým mame všetky vyšetrenia.Nepozdáva sa to ani mne nejako ale všetko je zatial v poriadku.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 195
Registrovaný: Ned Máj 25, 2008 12:00 am

od ellanoir » Sob Mar 07, 2009 11:53 am

ingrid00 píše:Ahoj Ellanoir,máme všetky možné vyšetrenia.Dva krát sme boli v nemocnici a tam všetko možné aj nemožné urobili.Chodili sme cvičit,lebo bola velká a neotáčala sa.Teraz v pondelok mame ist k ortopédovi a tým mame všetky vyšetrenia.Nepozdáva sa to ani mne nejako ale všetko je zatial v poriadku.


aha, tak to je super, ze sa zatial nic nepotvrdilo. Ja som to pochopila tak, ze si este na vysetreni nebola...
a vojtovu metodu ti neodporucali? moja sa po nej krasne rozhybala- ona totiz nie ze len nechodila, ale v roku ani sama nesedela-nema nejaku specialnu poruchu, ale spomalene vedenie vzdruchov v svaloch. to jej zistili na emg- aj vam to uz robili ?(je to troska drastacke vysetrenie...)

inak vela detom s podobnymi problemami prave vojtovka zabrala
Naposledy upravil ellanoir dňa Sob Mar 07, 2009 12:04 pm, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 311
Registrovaný: Pia Aug 01, 2008 12:00 am

od ingrid00 » Sob Mar 07, 2009 12:01 pm

chodili sme cvičit na lopte.aj doma cvičime to je všetko.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 195
Registrovaný: Ned Máj 25, 2008 12:00 am

od ellanoir » Sob Mar 07, 2009 12:05 pm

ingrid00 píše:chodili sme cvičit na lopte.aj doma cvičime to je všetko.


nic vam neodporucali?
ja by som sa radsej aktivne pytala na vsetko- lebo vela doktorov sami od seba nic neurobia...
a emg ste absolvovali?- lebo vravis, ze vsetko bolo ok- nam az tam zistili, co je vo veci
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 311
Registrovaný: Pia Aug 01, 2008 12:00 am

od ingrid00 » Sob Mar 07, 2009 12:12 pm

ano aj to vyšetrenie mame za sebou.to je vyšetrenie mozgu,či nemá epilepsiu atd,,,pravda??neposielaju nas nikde preto chcem vediet či je taká mamina,že jej dietatko začalo takto neskoro chodit.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 195
Registrovaný: Ned Máj 25, 2008 12:00 am

od ellanoir » Sob Mar 07, 2009 12:21 pm

moja zacala vdaka vojtovke chodit az okolo 16. mesiacov, spoznala som popritom aj vela inych mamin, ktorym deticky nechodili v takom veku, ale s kazdym jednoznacne lekari nieco robili- ak uz ine nie, tak aspon cvicili vojtou metodu
Nas vysetrovali tak, ze jej pichli do nohy dlhu ihlu... to je emg
vam davali asi na hlavu elektrody?- to je eeg tusim
toto som nasla na nete o emg- toto robili nam...

ELEKTROMYOGRAFICKÉ VYŠETRENIE - EMG - ELEKTROMYOGRAFIA

Elektromyografia je vyšetrenie zachycujúce elektrickú aktivitu svalov. Overuje sa ich stav a správne nervové zásobovanie = inervácia.
Ako to funguje
Vyšetrenie elektrickej aktivity svalov sa používa v diagnostike ochorení svalstva (muskulárnej dystrofii), pri postihnutí nervov a pri poruchách nervovo-svalového prenosu. Pomáha aj pri lokalizácii postihnutia nervového systému. Vyšetrenie indikuje a vykonáva neurológ.
Každý zdravý človek ovláda prácu svojich svalov pomocou nervov, sval a jeho nervy spolu vytvárajú neoddeliteľný tím. Ich správna funkcia môže byť poškodená úrazom, nadmerným tlakom, zápalom, toxickými látkami alebo niektorou z vrodených vývojových chýb. Elektromyografia = EMG odhalí prítomnosť, umiestnenie a rozsah takéhoto poškodenia. Meranie elektrickej aktivity svalov vyšetrovaného pomáha poodhaliť príčinu ich oslabenia, ochrnutia alebo príčinu mimovoľných zášklbov svalstva.
Vyšetrenie sa vykonáva pomocou špeciálneho prístroja = elektromyografu, ktorý sa skladá z elektród, zdroja elektrických pulzov zosilovača, vyhodnocovača a monitora. Bežne sa používajú dva druhy elektród, ktoré sa prikladajú na kožu alebo sa vpichujú pod kožu (majú tvar ihly).
Svaly ľudského tela fungujú na základe príkazov z centrálnej nervovej sústavy (mozgu a miechy), ktorá pomocou nervov im odovzdáva informácie. Nervy vedú signály, ktoré sa podobajú elektrickým impulzom. Keď sa signál - vzruch dostane až na miesto kontaktu so svalstvom (toto miesto sa nazýva nervovosvalová platnička), zmení sa elektrická rovnováha vo svalových bunkách a vznikne sťah svalstva, teda tým aj určitý pohyb časti tela.
Na vyšetrenie sa vždy používajú dve elektródy (stimulačná alebo vstupná elektróda, prijímacia elektróda), pomocou ktorých je možné sledovať zmeny elektrickej aktivity svalu pri činnosti. Do svalu je pomocou stimulačnej elektródy privádzajú slabé elektrické impulzy a prijímacia elektróda zachycuje odpoveď na toto elektrické podráždenie a rýchlosť vedenia vyvolaného vzruchu nervom. Výsledok sa zobrazuje na monitore ako krivka EMG.


Príprava na vyšetrenie
Vyšetrenie nevyžaduje žiadnu zvláštnu prípravu. Pred vyšetrením by vyšetrovaný nemal piť nápoje obsahujúce kofeín (káva, energetické nápoje) a najmenej 3 hodiny pred vyšetrením by vyšetrovaný nemal fajčiť.
Vyšetrenie
Podľa pokynov vyšetrujúceho si odloží vyšetrovaný časť oblečenia a uloží sa na vyšetrovacie lôžko alebo vyšetrovacie kreslo tak, aby vyšetrované svaly mohli zostať uvoľnené a vyšetrujúci mal dostatočný priestor na vykonanie vyšetrenia. Vyšetrujúci vydezinfikuje kožu na vyšetrovanom mieste a umiestni na ňu plochu vstupnú elektródu alebo vpichne vyšetrovaciu ihlu. Druhú vyšetrovaciu elektródu, najčastejšie sa používa ako vyšetrovacia ihla, umiestni do svalu vyšetrovaného. Následne vyzve vyšetrovaného, aby príslušný sval niekoľkokrát napol a uvoľnil. Toto umožní skontrolovať vyšetrovacie zariadenie, na monitore sa správna činnosť prejaví zobrazením kriviek, ktoré zviditeľňujú elektrickú aktivitu vo vyšetrovanom svalstve. Pre vyšetrenie nervu sa používa stimulačná elektróda, ktorá do vyšetrovanej časti tela vyšle slabý elektrický impulz, ktorý vyvolá podráždenie nervu, čo sa navonok prejaví ako šklbnutie svalu. Vyšetrujúci podľa potreby vyšetrenia priebežne mení umiestnenie oboch elektród. Samotné vyšetrenie je bezbolestné, použitý elektrický prúd vyšetrovaný necíti a vyšetrovacie elektródy - ihly sú veľmi tenké. Nepríjemne môžu na vyšetrovaného pôsobiť vyvolané zášklby svalov pri ich stimulácii počas vyšetrovania.


Vysvetlenie k elektromyografickému vyšetreniu
Výsledok vyšetrenia je viditeľný okamžite už počas vyšetrovania na monitore, vyšetrujúci výsledok vyšetrenia skontroluje a napíše k nemu svoje odborné vyjadrenie - popis, takže vyšetrovaný dostane výsledok vyšetrenia takmer okamžite.
V kľudovom stave svaly nevykazujú žiadnu elektrickú aktivitu, takže každé napnutie svalu sa okamžite zobrazí na monitore EMG ako EMG-krivka - vlna. Pokiaľ sa v uvoľnenom svale prejaví akákoľvek elektrická aktivita, môže to byť znakom zápalu alebo iného ochorenia svalu, prípadne ohlasuje poruchu príslušného nervu. Pre po-rovnanie rýchlosti vedenia vzruchu sa používajú špeciálne tabuľky, v ktorých sú uvedené normálne hodnoty. Jednotlivé druhy nervových vlákien sú schopné prenášať impulzy rôznou rýchlosťou, ktorú ovplyvňuje aj vek vyšetrovaného. Čím je vyšetrovaný starší, tým je rýchlosť vedenia vzruchu nižšia. Neprirodzene nízka rýchlosť vedenia vzruchu môže signalizovať poškodenie nervu.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 311
Registrovaný: Pia Aug 01, 2008 12:00 am

od ingrid00 » Sob Mar 07, 2009 12:30 pm

fuuha..ano nam davali na hlavičku .tažko sa mi to čita nieto ešte podstupit,ale ked je to nevyhnutné a potrebné pre zdravie dietatka musíme všetko.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 195
Registrovaný: Ned Máj 25, 2008 12:00 am

od ellanoir » Sob Mar 07, 2009 12:37 pm

ingrid00 píše:fuuha..ano nam davali na hlavičku .tažko sa mi to čita nieto ešte podstupit,ale ked je to nevyhnutné a potrebné pre zdravie dietatka musíme všetko.



ja som chodila k dr. meciarovej do dfnsp v ba- tak tam sa s tym nes... a hned ju na to poslali, ked inak nevedeli zistit pricinu

ja som skoro odpadla, ked jej pichali tu ihlu do nozky, ale ani nezaplakala- doktor len vyvaloval oci, ze tak to este nevidel...
ale aj ked to bolo drastacke, aspon jej zistili konecne, co jej je...
a potom ta vojtovka a bolo dobre
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 311
Registrovaný: Pia Aug 01, 2008 12:00 am

od ingrid00 » Sob Mar 07, 2009 12:43 pm

fuha ano je to pre toho rodiča šok,ked tomusí vidiet,ale to je fajn,že viete už diagnozu.držim palce..
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 195
Registrovaný: Ned Máj 25, 2008 12:00 am

od ellanoir » Sob Mar 07, 2009 1:19 pm

ingrid00 píše:fuha ano je to pre toho rodiča šok,ked tomusí vidiet,ale to je fajn,že viete už diagnozu.držim palce..


aj ja vam
a daj vediet,co povedal ten ortoped a ako to ide s malou dalej
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 311
Registrovaný: Pia Aug 01, 2008 12:00 am

od ingrid00 » Sob Mar 07, 2009 1:47 pm

Ano v pondelok dám vediet.A ešte sa chcem opýtat,že aku Vy mate diagnozu..
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 195
Registrovaný: Ned Máj 25, 2008 12:00 am

PredchádzajúciĎalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť