Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Recepty – Varenie – Pečenie - ***PEčIETE TORTY?"pečenie doma...napady,rady,grify,skus

od sandras » Pia Feb 12, 2010 7:56 am

včera som niečo hladala na to auto, čo sa chystám piecť a našla som takúto stránku http://www.peceniehrou.sk/
maju tam všetky možné pomôcky na pečenie
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od janka97 » Pia Feb 12, 2010 10:33 am

Tak pridala som foto tej tortičky do galérky, len dúfam že bude lepšie chutiť ako vyzerať ale bol to len prvý pokus. :oops:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nelly123 » Pia Feb 12, 2010 10:37 am

janka97 píše:Tak pridala som foto tej tortičky do galérky, len dúfam že bude lepšie chutiť ako vyzerať ale bol to len prvý pokus. :oops:

...ako som napisala do galerie:čo chytiš do ruk,to sa ti podari..."zlate ručičky",mala by si si ich dat poistit :wink: :wink: :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od bubufo » Pia Feb 12, 2010 11:06 am

baby chcete inspiraciu? :D tu kukajte tu nadheru http://thomkova.gaya.sk/torty.html
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od janka97 » Pia Feb 12, 2010 11:58 am

bubufo píše:baby chcete inspiraciu? :D tu kukajte tu nadheru http://thomkova.gaya.sk/torty.html

Kokso tak to je fakt otové umelecké dielo kam sa ja hrabem so svojím motýlom, :lol: :lol: :lol: :lol: už teraz sa hanbím :oops: :oops: :oops:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nelly123 » Pia Feb 12, 2010 2:17 pm

bubufo píše:baby chcete inspiraciu? :D tu kukajte tu nadheru http://thomkova.gaya.sk/torty.html

....tak to teda hej,len škoda to zjest :D :D :D ...Jani,každa tortička ma svoje čaro... :wink: :wink: :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od bubufo » Pia Feb 12, 2010 2:49 pm

janka97 píše:

Kokso tak to je fakt otové umelecké dielo kam sa ja hrabem so svojím motýlom, :lol: :lol: :lol: :lol: už teraz sa hanbím :oops: :oops: :oops:

ten motyl je uplne paradny ,moja dcera by sa tiez z neho potentovala :D
tymi fotkami sa inspiruje sesternica uz porobila tiez pekne diela
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od janka97 » Pia Feb 12, 2010 10:59 pm

Taaak nelly chcem sa spýtať akú plnku by si chcela robiť do torty dcérky??? Ja mám dva druhy, teda aj viacej mám knižku julinkyne netradičné torty a tam je viacej duhhov plnky, len ttie ešte namám otestované. Ale tie dve plnky som užž obila a preto sa pýtam, retože jedna je robená len šlahacím mixérom, ale druhá je robená nad paroou. Chceš aj receptík na cesto??? Určite vyskúšam aj tú spomínanú polevu z tých cukríkovv, len neviem čči dostanem také kúpiť???

Táýmto sa chceem spýtať viete nieekto aké iné cukrky by som mohla kúpiť, pretože ten obal o sm vdla na strránke trty ood mamy som v živote nevidea v našich obchoooch???
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Sob Feb 13, 2010 7:24 am

Janka, tie cukríky Haribo Dulcia maju bežne v LIDL, byva viac druhov Marschmellows (šmolkové, také obdlžničky), ale tie Dulcia sa daju umyť a potom maš hmotu uplne bielu a možeš ju farbiť na pastelové odtiene potravinárskymi farbami. Ak by si nezohnala, kup si 2 balíky JO-JO cukríkov Marschmellows (pozor, nie gumové cukríky!)

a pod MMF sa musí dať maslový krém .... teda ak aj do torty date inú plnku, vrch treba natrieť maslovým kremom :wink:

ja robím jednoduchý krém,
v 350ml mlieka sa uvarí vanilkový alebo čokoládový puding Dr. Oetker a nechá vychladnúť (varím den dopredu, do čokoládového ešte pred pridaním pudingu v mlieku rozvarím 1 várovú čokoládu).
125g masla vyšlaháme s cukrom (podla chuti) a potom maslo spojíme s pudingom, šlaháme mixerom.
Už som aj taký robila, že do toho vanilkového som pridávala orechy a bol dobrý.

Do bežnej okrúhlej torty robím 1 dávku vanilkový a 1 dávku čokoládový.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nelly123 » Sob Feb 13, 2010 10:15 am

sandras píše:Janka, tie cukríky Haribo Dulcia maju bežne v LIDL, byva viac druhov Marschmellows (šmolkové, také obdlžničky), ale tie Dulcia sa daju umyť a potom maš hmotu uplne bielu a možeš ju farbiť na pastelové odtiene potravinárskymi farbami. Ak by si nezohnala, kup si 2 balíky JO-JO cukríkov Marschmellows (pozor, nie gumové cukríky!)

a pod MMF sa musí dať maslový krém .... teda ak aj do torty date inú plnku, vrch treba natrieť maslovým kremom :wink:

ja robím jednoduchý krém,
v 350ml mlieka sa uvarí vanilkový alebo čokoládový puding Dr. Oetker a nechá vychladnúť (varím den dopredu, do čokoládového ešte pred pridaním pudingu v mlieku rozvarím 1 várovú čokoládu).
125g masla vyšlaháme s cukrom (podla chuti) a potom maslo spojíme s pudingom, šlaháme mixerom.
Už som aj taký robila, že do toho vanilkového som pridávala orechy a bol dobrý.

Do bežnej okrúhlej torty robím 1 dávku vanilkový a 1 dávku čokoládový.

...Sandras,ty si pokladik!!! :D :D :D :D ešte že ta tu mame,pravda Jani... :wink: :wink: :wink: :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nelly123 » Sob Feb 13, 2010 10:17 am

janka97 píše:Taaak nelly chcem sa spýtať akú plnku by si chcela robiť do torty dcérky??? Ja mám dva druhy, teda aj viacej mám knižku julinkyne netradičné torty a tam je viacej duhhov plnky, len ttie ešte namám otestované. Ale tie dve plnky som užž obila a preto sa pýtam, retože jedna je robená len šlahacím mixérom, ale druhá je robená nad paroou. Chceš aj receptík na cesto??? Určite vyskúšam aj tú spomínanú polevu z tých cukríkovv, len neviem čči dostanem také kúpiť???

Táýmto sa chceem spýtať viete nieekto aké iné cukrky by som mohla kúpiť, pretože ten obal o sm vdla na strránke trty ood mamy som v živote nevidea v našich obchoooch???

...Ahojček Jani...ja som na začiatku pisala,že plnku-vnutro by som chcela take klasicke:orechovo-rumove cesto+džem+neviem či sa to tak hovori-zapražene orechy a plnka-neviem aka sa tam hodi,ja som antitalent,len to chcem vyskušat a dufam že sa to nejako podari :oops: :oops: :oops: :oops:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od janka97 » Ned Feb 14, 2010 4:02 pm

Táááááááák konečne mám chvílku času idem pridať receptík na t moju overenú tortičku.

Takže CESTO:
6 bielkov, 6PL kryštálového cukru, 6 žĺtkov, 4PL polohrubej múky, trochu prášku do pečiva, 4PL orechov, alebo 1PL kakaa. Potrebujeme dve cestá orechove, kakaové ,alebo biele. Cesto robíme tradične ako piškótové. Vyšlaháme žltka s cukrom, po lyžiacach pridáme múku, kde rozmiešame prášok do pečiva. Bielka vyšlaháme do tuha a po troške pridávame do cesta, miešame len vareškou, nie mixérom, ináč by sa bielka rozbili.

PARÍŽSKY KRÉM:
6PL práškového cukru, 250G masla, to spolu vymiešame, pridáme 2 žľtky, 6PL kakaa(nemusí sa), 10PL mlieka postupne pridávať horúce.

ŽĹTKOVÚ KRÉM:
3 celé vajcia, 6PL kryštálového cukru nad parou pomaly vyšlaháme 10 min. Potom necháme vychladnúť a 250G masla vymiešame mixérom keď je krém studený vyšlaháme spolu s krémom.

Nelly dúfam že sm ta trochu inšpirovala. Ja najradšej robím ten parížsky krém, pretože je jednoduchý a nemusí sa šlahať nad parou a je aj chutný.
Nelly a ak by si mala záujem mám knižku, kde sú aj iné recepty na torty, len tie nemám oskúšané a recepty na ne sú písané vo veľkom množstve a treba ich prenormovať.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nelly123 » Ned Feb 14, 2010 6:19 pm

janka97 píše:Táááááááák konečne mám chvílku času idem pridať receptík na t moju overenú tortičku.

Takže CESTO:
6 bielkov, 6PL kryštálového cukru, 6 žĺtkov, 4PL polohrubej múky, trochu prášku do pečiva, 4PL orechov, alebo 1PL kakaa. Potrebujeme dve cestá orechove, kakaové ,alebo biele. Cesto robíme tradične ako piškótové. Vyšlaháme žltka s cukrom, po lyžiacach pridáme múku, kde rozmiešame prášok do pečiva. Bielka vyšlaháme do tuha a po troške pridávame do cesta, miešame len vareškou, nie mixérom, ináč by sa bielka rozbili.

PARÍŽSKY KRÉM:
6PL práškového cukru, 250G masla, to spolu vymiešame, pridáme 2 žľtky, 6PL kakaa(nemusí sa), 10PL mlieka postupne pridávať horúce.

ŽĹTKOVÚ KRÉM:
3 celé vajcia, 6PL kryštálového cukru nad parou pomaly vyšlaháme 10 min. Potom necháme vychladnúť a 250G masla vymiešame mixérom keď je krém studený vyšlaháme spolu s krémom.

Nelly dúfam že sm ta trochu inšpirovala. Ja najradšej robím ten parížsky krém, pretože je jednoduchý a nemusí sa šlahať nad parou a je aj chutný.
Nelly a ak by si mala záujem mám knižku, kde sú aj iné recepty na torty, len tie nemám oskúšané a recepty na ne sú písané vo veľkom množstve a treba ich prenormovať.

...Jani,dakujem...ty si fakt"zlatičko" :P :D :D ...a ktory krem sa može dat pod tu potahovanu tortu,može to byt aj ten parižsky?...a plniš len upečene cesto tym kremom?...orechy,alebo džem už nedavaš?diky za odpoved...aka bola oslava a tortička chutila? :wink: :wink: :wink: :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od janka97 » Ned Feb 14, 2010 7:27 pm

nelly123 píše:
janka97 píše:Táááááááák konečne mám chvílku času idem pridať receptík na t moju overenú tortičku.

Takže CESTO:

PARÍŽSKY KRÉM:

ŽĹTKOVÚ KRÉM:

...Jani,dakujem...ty si fakt"zlatičko" :P :D :D ...a ktory krem sa može dat pod tu potahovanu tortu,može to byt aj ten parižsky?...a plniš len upečene cesto tym kremom?...orechy,alebo džem už nedavaš?diky za odpoved...aka bola oslava a tortička chutila? :wink: :wink: :wink:

jaj oslava boladobrá mali sme tri tortičky jednu robila jedna babka druhú druhá babka a tretia moja. M&slím že ten parížsky krém by sa mohol dať pod tú poťahovanú, sandras písala že tam musí byť maslový krém a to je. A ja som cesto pokvapkala rumom rozrobeným s vodou a citrónovou šťavou natrela kyselkavým lekvárom a až potom som dávala plnku.. Pridám aj foto tortičiek do mojej galérie čo robili babky ale asi až zajtra idem pozerať bývanie a ešte musím deti okúpať. tak dúfam že som pomohla.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Ned Feb 14, 2010 8:27 pm

parížsky krem pod MMF môžete dať :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

PredchádzajúciĎalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť