Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Úrady - navrh na osvojenie a zmena priezviska

navrh na osvojenie a zmena priezviska

od lucifukball » Str Jan 28, 2009 9:45 pm

vedel by mi niekto poradiť ako postupovať? som druhý krát vydatá a chceme s mužom zmeniť synovi priezvisko aby sa volal tak ako my. on sa už aj tak predstavuje manželovým priezviskom :lol: , ale chceli by sme to aj úradne.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od zuzulina » Str Jan 28, 2009 11:07 pm

Zdravím..ja som tento problém riešila v lete.Môžem povedať že to bola riadna makačka a to hlavne vďaka našim úradníčkam.Ja som to riešila mimo súdu.to znamená že mi bývalý musel dať súhlas na zmenu priezviska,no a potom som sa musela potrápiť už "len" na úradoch.Kopec kolkov a behať z jedných dverí do druhých.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od macusik » Štv Jan 29, 2009 9:56 am

Myslím,že zo zmenou musí súhlasiť otec dieťaťa.A čo viem,tak sa to robí súdnou cestou.Akurát teraz opakujú súdnu sieň,tak tam riešia tento problém.Ale to len tak mimochodom.Akús si hodiť do vyhladávača a tam ťa hodí na takéto stránky.Odpovedajú tam aj právnici.No neviem,či som ti nejak pomohla.Držím ti palce,lebo budeš mať určite veľa papierovačiek a vybavovačiek. :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Štv Jan 29, 2009 12:26 pm

ten pristup na uradoch by som nepriala nikomu.otec dietata nemusi vzdy dat suhlas zalezi od situlacie.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lucifukball » Štv Jan 29, 2009 12:44 pm

no práve že ja súhlas nemám lebo mi ho nechce dať, ale keby sa o malého aspoň staral a zaújmal!!! včera som videla súdnu sien :) to ma povzbudilo, inak rozmýšlame nad tým už dobrý rok, ale ked som sa pýtala na úrade prvý krát tak ma odbila, že súdy takéto žiadosti zamietajú, preto chceme aj osvojenie, nie len zmenu. len neviem kam sa obrátiť, už som vypisovala na roznych stránkach právnikom a do teraz nikto nič :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od zuzulina » Štv Jan 29, 2009 1:27 pm

Ja som sa na to chystala tiež nejaký ten rok.Mne bývalý raz povedal že podpíše o mesiac že nie a takto to trvalo zhruba rok,no a napokon podpísal,notárom sme to overili a potom mi stačilo už to len na matrike povybavovať vybrať nový rodný list a v septembri nastupoval s novým priezviskom.Ak to nechce otec podpísať tak vraj to niekedy výde súdnou cestou ale ako vravíte že sa o malého nezaujíma tak by sa Vám to myslím aj mohlo podariť.Viem že ja som to už potom tiež zvažovala týmto spôsobom a právnik mi tvrdil že by sme to mohli skúsiť,ale my sme chceli len zmenu priezviska,tak to osvojenie neviem...Držím palce...Zuzana
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lucifukball » Str Mar 11, 2009 9:41 pm

tak prvé pojednávanie máme za sebou, ak by mal niekto podobný problém, opíšem môj doterajší postup. ked sme len uvažovali nad tým, že manžel osvojí môjho syna, tak som sa dozvedela, že najskôr musím ísť na sociálku, ale ked som si vypočula niektoré názory alebo teda skúseností iných mamín, vykašlala som sa na sociálku a išla som priamo na súd sa poradíť. tam mi povedali, že pokial nemám súhlas otca, bude to ťažké ale ked som im opísala vzťah aký má k synovi, povedali aby somsi napísala návrh teda v mužovom mene n a osvojenie a poslala na súd. V priebehu dvoch týždňov, možno ani to nie mi došlo vytýčené pojednávanie, no v prvom rade som kukala jak puk :shock: , lebo naposledy čo som mala skúsenosť zo súdom, bolo ked sme sa rozvádzali s bývalím a v tedy si dali poriadne na čas, a potom došla radosť a nervozita. asi týždeň pred pojednávaním sa mi ozvala kurátorka malého, že musíme dojsť na sociálku aj s manželom. Ked sme tam došli, mala som z nej zmiešane pocity, lebo ako keby sa ma snažila odhovoriť, ked zistila, že nemám súhlas biologického otca. a ešte další háčik bol v tom, že pokial chce muž osvojiť moje dieťa, musíme byť minimálne dva roky manželia, čo sme neni aj ked spolu žijeme vyše 2,5 roka. Ked sa ma na rovinu opítala či nechcem sťiahnuť žiadosť a to deň pred pojednávaním, myslela som si že nieje asi kompletná :evil: :) , samozrejme, že nie, povedala som jej. dnes ked sme išli na pojednávanie som bola taká nervózna, behom 10 min, som stihla vyfajčiť 2 cigarety za sebou čo mi ani nechutili už ale od nervov dobré :lol:
A najväčšie prekvapenie bolo, ked som tam zbadala bývalého, čakala som že to ani nepreberie a že nepríde, no hned som si pomyslela, že je to v kely!
potom si nás zavolala sudkina do súdnej siene, a mna v zápäti vyhodila na chodbu, že ja budem len ako svedok, vypočutý bude môj terajší manžel a bývalý. no ja hned v strese, lebo nemala som ani šajnu že ma vyhodí, ešte sme sa z manželom po ceste na súd bavili, že ked náhodou ja zabudnem niečo povedať nech ma doplní atd. mali sme ma vidieť na tej chodbe, chodila som hore dolu okolo dverí, div že som nemala ucho nalepené na dveroch, aby som počula čo najviac, samozrejme to moje chomelo, hned domrvil prvú otázku, ked sa ho opýtala kedy sme sa brali, tak on že 14,7 pritom to bolo 12,7! :P a potom som už len počula že vypočúvala bývalého, a na tie jeho výhovorky, že za malym nechodí lebo nemá na cestu a tým pádom ani na výživné, čo mi je momentálne dlžní vyše 7500,- nenachádzala slov, tak ho tam zdžubala, no to som ja zasa nechápala, a škoda, že som nebola v nútri, lebo by som sa asi rehnila od ucha k uchu :lol: :lol: , potom ked si ma zavolala a pýtala sa ma, videla som ze je totálne na našej strane, a keby kurátorka nechcela psychologický posudok malého, manžela a mna, tak verím tomu na 80%, že môj syn by už bol dnes maják, aj ked ešte neoficiálne ale bol,

takže maminy ak máte niektorá podobný problém, nenechajte sa odbiť na úrade našimi milími sociálnymi pracvoníčkami, všetko ide, im sa len do toho proste nechce!!! nechcem moc vykrikovať, lebo to nemám ešte vyhrané, ale je to na dobrej ceste... :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od zuzulina » Štv Mar 12, 2009 10:54 am

Ahoj to som velmi rada že to šlo tak rýchlo a hlavne že to vyzerá tak nádejne.Viem čo to je vláčiť sa po súdoch a sociálkach a neprajem to nikomu.Tak ešte raz gratulujem a držím palce ďalej..Zuzana
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lucifukball » Štv Mar 12, 2009 3:39 pm

dakujem :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od inguli » Sob Nov 21, 2009 10:02 pm

ahoj lucifukball ako to skoncilo? :P
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lucifukball » Sob Nov 21, 2009 10:27 pm

ahojte, no ospravedlňujem sa že som sa zabudla aj pochváliť :)
V pondelok sme mali pojednávanie už tretie a z toho na dvoch pojednávaniach môj bývalý manžel nebol a ani neprebral zásielky, takže sudkyňa mu prisúdila kolízneho opatrovníka a ten sa zas nedostavil lebo bol chorý či čo ale poslal list v ktorom sa ospravedlnil a nechal volnu ruku súdu a ta najsamlepšia sudkyňa na svete dala môjho terajšieho manžela ako osvojitela syna, takže sme vyhrali
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Sob Nov 21, 2009 10:46 pm

lucifukball píše:ahojte, no ospravedlňujem sa že som sa zabudla aj pochváliť :)
V pondelok sme mali pojednávanie už tretie a z toho na dvoch pojednávaniach môj bývalý manžel nebol a ani neprebral zásielky, takže sudkyňa mu prisúdila kolízneho opatrovníka a ten sa zas nedostavil lebo bol chorý či čo ale poslal list v ktorom sa ospravedlnil a nechal volnu ruku súdu a ta najsamlepšia sudkyňa na svete dala môjho terajšieho manžela ako osvojitela syna, takže sme vyhrali
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

gratulujem,pocuj nevies mi povedat-ja mam syna s expriatelom,teraz mam ineho muza,chceme sa neskor zobrat,a chcem aby sa moj syn volal po nom. (teraz ma priezvisko ako ja). Potrebujem na to suhlas biologickeho?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lucifukball » Sob Nov 21, 2009 11:06 pm

ahoj, pokial má tvoje priezvisko myslím, že by v tom nebol problém pokial by chcel dať tvoj priateľ malému len priezvisko, keby ho chcel osvojiť tak potrebuješ súhlas otca napísaného v rodnom liste, :? si myslím neviem na 100 %
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Sob Nov 21, 2009 11:27 pm

lucifukball píše:ahoj, pokial má tvoje priezvisko myslím, že by v tom nebol problém pokial by chcel dať tvoj priateľ malému len priezvisko, keby ho chcel osvojiť tak potrebuješ súhlas otca napísaného v rodnom liste, :? si myslím neviem na 100 %

on by si ho aj osvojil ale ten parazit mi suhlas neda. A tak isto sa nestara,4 mes. za malym nebol,a ked predtym chodil,vobec sa mu nevenoval.Suhlas mi neda preto,ze mi chce robit napriek,lebo neznesie ze som castna z niekym inym.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lucifukball » Sob Nov 21, 2009 11:31 pm

hm, to poznám ja som mala to isté ale vidíš ide to aj bez súhlasu, on ani na súde nesúhlasil a potom sa nedostavoval a tým mispravil službu a ani nevie akú veľkú lebo sudkyňa rozhodla aj napriek jeho nesúhlasu, a ešte lepšie ze nedosiel lebo by sa odvolal a takto nemá šancu on ani nevie ako skončil súd a za neho to preberá kurátor, tak mám po problémoch, len horšie je že mi ostal dlžný 3000 korún. :evil: :evil: :evil:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Ďalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť