Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Nakupovanie – obchody, reklamácie - Ešte dokedy falzifikáty svetových značiek?

Re: Ešte dokedy falzifikáty svetových značiek?

od jarmila79 » Sob Máj 09, 2009 5:02 pm

Xara59 píše:Prečítala som si celú diskusiu k téme rafaelka02 a nedá mi už nereagovať. Už dávnejšie som mala podobnú nepríjemnú skúsenosť s predávajúcou lenkavt. Kúpila som si od nej adidas tričko v domnení, že ide o originál. Tričko mi došlo veľmi špinavé, strašne krivo ušité a dokonca v ňom bola diera! Potom nasledovala naša dlhšia korešpondencia. Napísala som jej, čo si o celej veci myslím. Aspoň v skratke tu spomeniem, že som jej jasne napísala, že predávať napodobeniny takých značiek je vlastne trestný čin. Myslím tak hlavne vo veľkom, ako to tieto ženy robia. Všimnite si, že sú väčšinou z východného Slovenka, t. j. tovar im chodí odniekiaľ z Východnej Ázie. Dokonca verím, že sú tam na tieto falzifikáty aj nejaké fabriky, ktoré vo veľkom chŕlia všetky svetové značky, ale nielen odevy ale aj obuv či tašky, kabelky. Toto je jeden veľmi rozvinutý ilegálny obchod, smrdí to poriadnym kriminálom. Toto všetko som lenkevt napísala, aby s tým radšej prestala. Tričko som je poslala späť, peniaze mi vrátila, ale nemyslite si, že ma to nechalo kľudnou... Nechcem nikomu škodiť, stačilo by zájsť na políciu a začalo by sa veľkéééé vyšetrovanie tohto biznisu. Veď tieto predávajúce sa musia neskutočne na nás obohacovať, lebo tu predávajú veľmi veľa všelijakých vecí. Nedávno jedna pani ponúkala všelijaké trička a dve boli úplne indenticky rovnaké, len na jednom bol znak Nike a na druhom Adidas. Určite vám nepríde normálne, že dve tak veľké a konkurenčné značky by mali celkom ten istý dizajn. Lenkavt sa na moje upozornenie vykašľala a veselo si aj s ostatnými predávajú tie šmeliny ďalej!! Jedna pani spomínala, že jej sa to páči, lebo nemá na to, aby kúpila tieto veci v originále. Ja na to tiež nemám, ale radšej si kúpim trocha používanú vec, ale s istotou, že to originál je - to kvôli kvalite. A je to kvalitné aj po mnohých a mnohých vypraniach! Alebo si myslíte, že tieto aziatské napodobeniny sú snáď kvalitné? Ja som mala možnosť sa sama presvedčiť. Dodnes ľutujem, že som si to tričko nevyfotila... Tak neviem, admin by asi mohol v tomto smere urobiť nejaké nápravy. A keď sa tu dovolia predávať nepravé značky, nech je to úplne prehľadne všade uvedené! Mne by svedomie nedovolilo takto klamať kupujúcich! Alebo tu kočky v diskusii o rafaelke písali, že tovar je dobrý, nie je to od Číňana. Tak ja si presne myslím, že to od takých nejakých je - buď to ide z Číny, Vietnamu, Thajska a pod. alebo kľudne môžu byť také fabriky aj na Ukrajine - to je najbližšie východ.Slovensku. Ozvite sa, ženičky, čo si o tom myslíte a obhajujte sa tie, ktoré vás tu spomíname, ak sa cítite byť ukrivdené a za svojím tovarom si stojíte. Keby sa do toho pustila polícia, nechcite vedieť, ako by to mohlo dopadnúť. A nakoniec mi všetky prepáčte, ale už to zo mňa muselo jednoducho von :o(

Nezastávam sa nikoho len chcem doplniť,že nie z číny ale toť za rohom z ukrajiny si môžte aj plné auto šiat priviesť,pre zaujímavosť botasky puma akože originál čo vám po prvom daždi odpadne podrážka oni kúpia na ukrajine za 250-400sk a tu predávajú za raz toľko...no sú to len ľudia aj oni chcú jesť.Ja by som značkové veci z druhej ruky nekúpila...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Sob Máj 09, 2009 10:23 pm

martula1 píše:
lindda píše:Nechcem aby to vyznelo zle ja som dost zavyslak na tenisky a mam tak 20parov vsetky znackove a su medzi nimi aj take nike ktore mam 10r a to im nic nieje !!! a nosim ich za cely moj zivot sa mi nestalo aby som musela nejake reklamovat.. Moj otec aj muz nosia iba Nike a nikdy sme nemali najmensi problem.. Inak topanky sa nekupuju na cely zivot ale na urcite obdobie.. A ja osobne by som si nohy nenicila pajckami a vobec uz nie mojmu dietatu.. Podrazky su plnene pieskom sama umelina proste hnus.. Ekologicka bomba :!: ak mate radi nasu zem u cinana by ste kupovat nemalali len tak mimochodom co je na trickach pisena u cinana ci kieho dasa ,ze 100% balna ,ale damy velky omyl umelina veda na 100% napodobnit bavlnu ale vyraba sa to s vrchnakou alebo inej umelej hnoty a toto ja mam nosit alebo nedaj boze moje dieta :?: :?: a toto nieje vymysel ale 1000000% pravda..
Presne tak môj názor lepšie ste to ani napísať nemohla.

no lenze zabudli ste ze kazdy na tie orginaly nema.a este jedna vec keby sme vsetci kupovali orginaly tak by napr.tie tenisky nike nestali 2000sk ale 8000sk a mozno aj viac.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od veronci89 » Sob Máj 09, 2009 11:13 pm

lindda píše:Nechcem aby to vyznelo zle ja som dost zavyslak na tenisky a mam tak 20parov vsetky znackove a su medzi nimi aj take nike ktore mam 10r a to im nic nieje !!! a nosim ich za cely moj zivot sa mi nestalo aby som musela nejake reklamovat.. Moj otec aj muz nosia iba Nike a nikdy sme nemali najmensi problem.. Inak topanky sa nekupuju na cely zivot ale na urcite obdobie.. A ja osobne by som si nohy nenicila pajckami a vobec uz nie mojmu dietatu.. Podrazky su plnene pieskom sama umelina proste hnus.. Ekologicka bomba :!: ak mate radi nasu zem u cinana by ste kupovat nemalali len tak mimochodom co je na trickach pisena u cinana ci kieho dasa ,ze 100% balna ,ale damy velky omyl umelina veda na 100% napodobnit bavlnu ale vyraba sa to s vrchnakou alebo inej umelej hnoty a toto ja mam nosit alebo nedaj boze moje dieta :?: :?: a toto nieje vymysel ale 1000000% pravda..

na obuv si aj ja potrpím a ja mám doma tenisky ale nie 20 kusov kao píšeš ty

mám jedny nike z mmb za 38 euro a zatial su fajn uvidíme čo vydrzia.

a este tolko moja ja svojmu dietatu kupujem len kvalitnu obuv a vsetko originál ibaze ak by som to mala kupovat aj sebe tak skrachujem o to ide ze nie vzdy si to mozes dovolit

este mojmu krpcovi ano ked nájdem za super cenu ale pre seba zvyknem kupovat napodobeniny ale len oblečko na obuv si aj ja potrpím a čomám tie akoze adidasky kupovala som ich v domnení ze su origos.

kebyze mi znám ačo pracuje v adidas obchode nepovie ze nie su origos ani nezbadám bo ani noh ami v nich nesmrdela a boli velmi pohodlné. a ziadny rozdiel nevidím medzi origi a neorigi .
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od veronci89 » Sob Máj 09, 2009 11:17 pm

martula1 píše:

akoze teraz nejako nechápem od napodobením k čínanovi??

a kto povedal ze to dávam mojmu decku???

ja si to kupujem kedze mojmu kupujem vsetko origi mne uz na to nevystačí . tak akoze teraz sa mám zbláznit či čo??

podla mna ani jedna maminka tu nenakupuje pre svoje deti u čínana kazdá vie ze predávaju zdraviu škodlivé výrobky

moj by sa istotne vyhádzal. a obuv by som duplovane nekupila u čínana pretoze b ysi nozicku načisto zdeformoval

kazdy to vie a svojmu dietatku doprajem aj modré z neba!!!!

a čo si ja kupim ma uz netrápi no u čínana isto nenakupujem!!!!!

a su to vietnamci nie čínania!!!!!!!!!!!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lindda » Ned Máj 10, 2009 9:05 am

veronci89 píše:
martula1 píše:

akoze teraz nejako nechápem od napodobením k čínanovi??

a kto povedal ze to dávam mojmu decku???

ja si to kupujem kedze mojmu kupujem vsetko origi mne uz na to nevystačí . tak akoze teraz sa mám zbláznit či čo??

podla mna ani jedna maminka tu nenakupuje pre svoje deti u čínana kazdá vie ze predávaju zdraviu škodlivé výrobky

moj by sa istotne vyhádzal. a obuv by som duplovane nekupila u čínana pretoze b ysi nozicku načisto zdeformoval

kazdy to vie a svojmu dietatku doprajem aj modré z neba!!!!

a čo si ja kupim ma uz netrápi no u čínana isto nenakupujem!!!!!

a su to vietnamci nie čínania!!!!!!!!!!!

dieta je aj 15 rocne podla mna a ja si v akcii kupim nike za 500-800 sk teraz som si kupila za 30 eu adidasky v akcii to boli najdrahsie asi :-) a tu na bbb predavaju pajcky za 20 eu alebo si kupim na inz ak ma k nim krabicu a povie ze su origos co je aj dost vidiet ze ci su alebo nie tak siu kupim po 15 eu tu. Tiez si nekupujem za 100EU

inak je jedno co za rasu to sije siju aj original Nike len nie koza a kvalita je ta ista.. A to sa netyka iba obuvi ale aj triciek suprav a ineho. Ja som si na trhu kupovavala texasky ale ani tie sa uz neoplatia v C/A staja nove lacnejsie o 10 a viac EU
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Ned Máj 10, 2009 9:22 am

neoriginaly, rovnako ako veci z čínakov neprechadzaju poriadnou vystupnou kontrolou, možu byť plne škodlivín ...
naši mi doniesli z Egypta kabelku PRADA, bola krásna ... no do mesiaca sa začala párať, potom mi začali odpadávať písmenká zo znaku ... stála 60 dollárov, vobec nie lacná... :?
Videla som minulle na RTL testovanie neoriginalov, kde porovnavali original a neoriginal - ten isty vyrobok. Nebol rovnaký ani strih, ani farba, ani materiál ... neodporučali to kupovať, lebo použité farby boli rakovinotvorné :shock:
ak dvaja robia to isté, nie je to to isté
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od alex » Ned Máj 10, 2009 9:56 am

veronci89 píše:a su to vietnamci nie čínania!!!!!!!!!!!

Nechcem sa hádať, ale predávajú vietnamci ale AJ čínania :roll: u nás je dokonca "čínsky obchod"
A do takýchto obchodov chodí najviac ludí ... žiaľ majú ešte "zakódované" že sú tam lacné veci, málo-kto sa pozastaví že môžu byť škodlivé...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Ned Máj 10, 2009 10:46 am

alex píše:

Nechcem sa hádať, ale predávajú vietnamci ale AJ čínania :roll: u nás je dokonca "čínsky obchod"
A do takýchto obchodov chodí najviac ludí ... žiaľ majú ešte "zakódované" že sú tam lacné veci, málo-kto sa pozastaví že môžu byť škodlivé...

aj u nas ma obchod priamo Čínan
prišiel tu s holým zadkom, veci vozil na zhrdzavenej dodávke ... teraz ma mercedes, inak ako v obleku ho nevidno, ma už 3 deti, kupil obrovský domisko ... tak sa mu asi darí, bohatne na hluposti ludí, čo mu tie šmejdy kupuju :roll: Ale jeho deti v tých veciach nechodia :idea: tie nosia iné značky... vyobliekané ako bábiky
nezávidím mu, šikovný je, to sa musí nechať ... si myslím, že zasobuje aj iné obchody na okolí
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lindda » Ned Máj 10, 2009 10:50 am

oni su tu v Ba neskutocne bohaty su pracovitý to sa musi nechat.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Ned Máj 10, 2009 10:57 am

no, a moja dcera chce tie čínacke veci, lebo všetky deti majú také, len ona, "chudiatko", ma H&M, C&A, NEXT, ADIDAS, Cherokee, Takko, veci z Quelle a podobne :lol: :lol: :lol:
Kupujem občas tu na bazarikoch a najmä vo vypredajoch v ČR, takže ma nestoja viac ako tie čínske šmejdy :wink: Práveže ešte lacnejšie
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od veronci89 » Ned Máj 10, 2009 9:53 pm

alex píše:

tak nesuhlasím čínania vobec lacno nepredávaju aspon nie u nás

ozaj su to vietnamci . Viem to pretoze sa s nimi poznám.

Maju síce vypísané ze čínsky obchod ale pochádzaju z vietnamu nie z číny.

Aspon u nás ved ke pojdete oklo schválne sa spýtajte odkial pochádzaju.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od veronci89 » Ned Máj 10, 2009 9:56 pm

sandras píše:no, a moja dcera chce tie čínacke veci, lebo všetky deti majú také, len ona, "chudiatko", ma H&M, C&A, NEXT, ADIDAS, Cherokee, Takko, veci z Quelle a podobne :lol: :lol: :lol:
Kupujem občas tu na bazarikoch a najmä vo vypredajoch v ČR, takže ma nestoja viac ako tie čínske šmejdy :wink: Práveže ešte lacnejšie

aj ja kupujem po bazárikoch pretoze u nás ani tieto nextové obchodíky ani nemaju

no vzdy kupujem nové alebo pár krát oblečené veci za polovicu ako od obchodníka

pre svoje bábo vzdy kupujem len kvalitu

kolko krát ideme na návštevu a ked zbaduju malého padnu na zadok ze aký fešáčisko je :) :) :) :) :)

si ho riadne fintím :D :D :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od martula1 » Pon Máj 11, 2009 7:26 pm

veronci89 píše:
alex píše:

tak nesuhlasím čínania vobec lacno nepredávaju aspon nie u nás

ozaj su to vietnamci . Viem to pretoze sa s nimi poznám.

Maju síce vypísané ze čínsky obchod ale pochádzaju z vietnamu nie z číny.

Aspon u nás ved ke pojdete oklo schválne sa spýtajte odkial pochádzaju.
je úplne jedno či sú to vietnamci,alebo čínania aj tak predávajú zdraviu škodlivé braky
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Paradox

od Xara59 » Str Máj 13, 2009 10:31 am

Už som si myslela, že sa sem nevrátim, ale predstavte si ten paradox. Ja sa tu rozhorčujem nad predajom falzifikátov a dnes mi jeden taký prišiel!!! Takže som znova naletela. Nejdem spomínať mamičku, ktorá mi to poslala, veľa z nás ani nevie príliš rozoznať čo je a čo nie je originál. Prišlo mi akože detské tričko Adidas. Nejdem radšej opisovať kvalitu. A znova sme u toho. Keď už sa predávajúce takýto tovar neboja tu ponúkať, nech preboha aspoň uvádzajú, že sa nejedná o originál! Musím v tomto smere pochváliť rafaelku2, ktorá to začala uvádzať t.j. vzala celú túto diskusiu aspoň vážne a to považujem za seriózne jednanie. Za to ju chválim. lenkavt, mirkusik a všetky ostatné, berte si z nej príklad. Potom bude na rozhodnutí kupujúcich, či si to kúpi alebo nie. Že sa dá ešte stále "zakopnúť" som toho jasným príkladom. Bože, dosť ma to štve, pretože sa snažím byť poctivou a dobrou kupujúcou, aby boli predávajúce so mnou spokojné....:o(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Re: Paradox

od lastjane » Str Máj 13, 2009 11:15 am

Xara59 píše:Už som si myslela, že sa sem nevrátim, ale predstavte si ten paradox. Ja sa tu rozhorčujem nad predajom falzifikátov a dnes mi jeden taký prišiel!!! Takže som znova naletela. Nejdem spomínať mamičku, ktorá mi to poslala, veľa z nás ani nevie príliš rozoznať čo je a čo nie je originál. Prišlo mi akože detské tričko Adidas. Nejdem radšej opisovať kvalitu. A znova sme u toho. Keď už sa predávajúce takýto tovar neboja tu ponúkať, nech preboha aspoň uvádzajú, že sa nejedná o originál! Musím v tomto smere pochváliť rafaelku2, ktorá to začala uvádzať t.j. vzala celú túto diskusiu aspoň vážne a to považujem za seriózne jednanie. Za to ju chválim. lenkavt, mirkusik a všetky ostatné, berte si z nej príklad. Potom bude na rozhodnutí kupujúcich, či si to kúpi alebo nie. Že sa dá ešte stále "zakopnúť" som toho jasným príkladom. Bože, dosť ma to štve, pretože sa snažím byť poctivou a dobrou kupujúcou, aby boli predávajúce so mnou spokojné....:o(

fuuuha, a to tu odtialto si kupila ci z mmb?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

PredchádzajúciĎalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť